طرز تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس



طرز تهیه اردور مجلسی خوشمزه


طرز تهیه اردور مجلسی بسیار ساده است و دستور معینی برای این کار وجود ندارد.


هر کسی می تواند با ذوق و سلیقه شخصی و بر پایه موادی که در دسترس دارد، نمونه ای از اردور مجلسی خوشمزه با بادمجان، سیب زمینی، مرغ، قارچ، ذرت و … را برای گروه کوچکی از دوستان که برای دیدار و گفتگو دور هم جمع می شوند، فراهم کند. با دلگرم همراه شوید.


اردور چیست؟


  • کلمه “اردور” (hors-doeuver) در زبان فرانسوی به معنای “بیرون از کار” یا امر فرعی است و منظور از این فرع عبارت است از انواع غذا‌های مختصر و غالبا سردی که به عنوان تفنن و تنقل، یا در میان ملل غیر فرانسوی برای سرگرم داشتن میهمان‌ها پیش از فراخواندن آن‌ها بر سر سفره اصلی، تعارف می‌شود.

  • در شام یا نهار نشسته‌ی اروپایی، دور اول غذا که در زبان فرانسوی آنتره (entree، ورودی) نامیده می‌شود در واقع نوعی اردور است.

  • اگرچه آنتره غالبا گرم است و یک نوع بیشتر نیست و مقدار آن هم معین است، هر کس سهم خود را می‌کشد و پس از آن نوبت به غذا‌های اصلی می‌رسد.

  • اما در شام یا نهار ایستاده، معمولا سفره‌ای به نام “میز اردور” یا “سفره سرد” می‌چینند که مجموعه رنگینی است از انواع غذا‌های سبک و مهمان‌ها هر وقت و هر مقدار که بخواهند از این غذا بر می‌دارند.

  • اینگونه پذیرایی به آن معنی است که غرض اصلی از مهمانی، دیدار و گفتگوی دوستان یا همکاران است و غذا جنبه ثانوی دارد.

  • این ترتیب پذیرایی با فرهنگ ما زیاد جوش نخورده است و میز اردور یا بوفه سرد کمتر در خانه‌ها و بیشتر در رستوران‌ها و هتل‌های بین المللی تحت عنوان “میز اردور رستوران” به چشم می‌خورد.

  • با این حال اردور به معنی غذای نغز و مختصری که بیشتر به قصد تفنن و باز کردن اشتها خورده می‌شود، در آشپزی ایرانی جای نمایانی دارد.

  • اینگونه غذا را ما پیش غذا و گاهی هوسانه می‌نامیم. در ترکیه و کشور‌های عربی همین نوع غذا “مزه” نامیده می‌شود.

  • در هر حال با انواع تارت پیش غذای فانتزی، و اردور‌های بادمجان، سبزیجات، و سیب زمینی ارائه شده در این مقاله هم می‌توان بوفه سرد مفصلی به شیوه فرنگی فراهم ساخت و هم سفره ایرانی را با یکی دو “هوسانه” رنگین‌تر کرد.


آموزش طبخ اردور مجلسی و ساده مرحله به مرحله


1. طرز تهیه اردور بادمجان و زیتون


اردور بادمجان و زیتون نوعی پیش غذای ساده است که به صورت سرد روی میز اردور قرار گرفته و سرو می شود.


مواد لازم :


  • بادمجان 2 عدد

  • کرفس خرد شده 2-3 ساقه

  • پیاز خرد شده 3 عدد

  • گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده 3 عدد

  • رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

  • زیتون سبز هسته گرفته خرد شده 10-12 عدد

  • سرکه انگور 1/4 پیمانه

  • شکر 1-2 قاشق غذاخوری

  • روغن زیتون، نمک و فلفل به میزان لازه

  • نان تست به میزان لازم


دستور تهیه:


  1. بادمجان را پوست گرفته و فندقی خرد کنید، سپس به منظور رفع تلخی بادمجان آن را نمک بپاشید و در آبکش قرار دهید و پس از یک ساعت با آب سرد بشویید.

  2. بادمجان را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود، سپس بادمجان را از قابلمه خارج کرده و پیاز و کرفس را ۶-۵ دقیقه در همان روغن تفت دهید.

  3. بادمجان سرخ شده را به قابلمه برگردانید و گوجه فرنگی و رب را اضافه کنید و هم بزنید.

  4. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.

  5. پس از ۱۵ دقیقه، شکر، نمک، فلفل، سرکه و زیتون را اضافه کنید و ۲۰ دقیقه دیگر فرصت دهید تا بپزد.

  6. پس از پختن و نرم شدن بادمجان، از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.

  7. یک شب در یخچال نگه دارید و سپس سرد در دیس بکشید و با برش‌های نان تست روی میز بگذارید.


طرز تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس



2. طرز تهیه اردور بادمجان و سبزیجات (کاپوناتا)


کاپوناتا (caponata) نوعی خوراک سبزیجات پخته است، ولی به واسطه زیتون و روغن زیتون با آن تفاوت بارزی دارد. سنت ایتالیایی این است که سبزیجات این غذا را جدا از هم در روغن زیتون می‌پزند و سپس آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنند.


مواد لازم :


  • بادمجان پوست گرفته و خرد شده 1 عدد

  • پیاز درشت خرد شده 1 عدد

  • سیر کوبیده 5-6 پر

  • فلفل دلمه ای سبز و قرمز تخم گرفته و خرد شده هر کدام 1 عدد

  • کرفس خرد شده 2-3 ساقه

  • گوجه فرنگی خرد شده 5-6 عدد

  • زیتون سبز هسته گرفته 1 پیمانه

  • ریحان، جعفری و ترخون ساطوری هرکدام 1 قاشق غذاخوری

  • پودر آویشن کمی

  • روغن زیتون 4-5 قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل به میزان لازم


دستور تهیه:


  1. بادمجان را ۱۲-۱۰ دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود.

  2. سپس بادمجان را برداشته و در همان روغن پیاز، فلفل، کرفس و سیر را ۱۲-۱۰ دقیقه تفت دهید.

  3. بادمجان را به قابلمه برگردانید؛ گوجه فرنگی، زیتون و سبزی‌ها را را اندکی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید.

  4. حرارت را کم کرده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید ۴۵-۴۰ دقیقه بپزد. در این فاصله اگر لازم بود کمی آب جوش اضافه کنید.

  5. پس از اینکه مواد کاملا پخت و آب آن کاملا خورد رفت، آن را از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن در ظرف سرو بکشید و روی میز اردور قرار دهید.


طرز تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس



بیشتر بخوانید :


کروکت فرانسوی : طرز تهیه کروکت فرانسوی خوشمزه و بی نظیر + عکس


طرز تهیه ی فینگر فود الویه خوشمزه و لذیذ


کوفته سیرابی | طرز تهیه کوفته سیرابی (کفته سیرابی)


3. طرز تهیه اردور سیب زمینی و بادام


اردور سیب زمینی و بادام، نوعی غذای هندی است که در آن ادویه‌های خوش عطری چون زیره و تخم گشنیز استفاده شده و به صورت داغ سرو می‌شود.


مواد لازم :


  • سیب زمینی پخته و فندقی خرد شده 500 گرم

  • بادام نیم کوب 150 گرم

  • زیره پودر شده 1 قاشق مرباخوری

  • تخم گشنیز پودر شده 2 قاشق مرباخوری

  • گشنیز ساطوری 2 قاشق غذاخوری

  • روغن و نمک به میزان لازم


دستور تهیه:


  1. ۴-۳ قاشق روغن را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و سیب زمینی را در آن سرخ کنید.

  2. بادام نیم کوب و زیره و تخم گشنیز را با اندکی نمک اضافه کنید و هم بزنید.

  3. گشنیز ساطوری را اضافه کرده و زیر و رو کنید.

  4. اردور را در ظرف سرو کشیده و به صورت داغ، روی میز اردور بگذارید.


طرز تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس



4. طرز تهیه اردور سیب زمینی تنوری


نوعی سیب زمینی تنوری با مایه داخلی رنگی که در خیابان‌های استانبول می‌فروشند و می‌توان به عنوان اردور از آن استفاده کرد.


مواد لازم :


  • سیب زمینی متوسط 500 گرم

  • شوید تازه ساطوری 3-4 قاشق غذاخوری

  • آبلیموی تازه 2-3 قاشق غذاخوری

  • شیر 1 پیمانه

  • آرد 1 قاشق غذاخوری

  • کره 1-2 قاشق غذاخوری

  • نمک و فلفل به میزان لازم


دستور تهیه:


  1. چند عدد سیب زمینی را تنوری کنید.

  2. سیب زمینی داغ را برش بزنید و داخل آن را کمی درآورید.

  3. سیب زمینی درآورده را با مایه‌ای مانند پنیر موزارلا رنده شده، سالاد الویه یا ماکارونی پخته، مخلوط کنید و داخل سیب زمینی را با آن پر کنید.

  4. برای درست کردن سس روی اردور، کره را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید و آرد را در آن اندکی تفت دهید.

  5. شیر را کم کم اضافه کرده و هم بزنید (مراقب باشید آرد گلوله نشود).

  6. اجازه دهید سس به جوش آید و مایه غلیظ شود، سپس شوید، آبلیمو، اندکی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید.

  7. سس را روی سیب زمینی بریزید و داغ روی میز اردور قرار دهید.


طرز تهیه ۴ مدل اردور خوشمزه و پرطرفدار + عکس


بیشتر بخوانید  آموزش تهیه بامیه برای ماه رمضان

دیدگاهتان را بنویسید