گوشت بوقلمون؛ خواص، نحوه استفاده و خطرات احتمالی مصرف آن
بوقلمون یکی از حیوانات بومی آمریکای شمالی است که بزرگترین پرنده در جهان نیز محسوب می شود. درست است که ما بیشتر این حیوان را در مزارع پرورش دیده ایم اما در حیات وحش آمریکای شمالی نیز می توانید آن را به وفور مشاهده کنید.
در ادامه این مطلب از مجله دلگرم می خواهیم در مورد هر آنچه که نیاز است درباره گوشت بوقلمون بدانید مانند ارزش غذایی، میزان کالری و نحوه اضافه کردن آن به رژیم غذایی صحبت کنیم.
گوشت بوقلمون دارای ارزش غذایی چشمگیری است
بوقلمون غنی از مواد مغذی است. دو تکه ۸۴ گرمی از گوشت این حیوان دارای ارزش غذایی زیر است:
-
کالری: ۱۱۷ -
پروتئین: ۲۴ گرم -
چربی: ۲ گرم -
کربوهیدرات: ۰ گرم -
نیاسین (ویتامین B3): حدود ۶۱٪ از نیاز روزانه بدن -
ویتامین B6: حدود ۴۹٪ از نیاز روزانه بدن -
ویتامین B12: حدود ۲۹٪ از نیاز روزانه بدن -
سلنیوم: حدود ۴۶٪ از نیاز روزانه بدن -
روی: حدود ۱۲٪ از نیاز روزانه بدن -
سدیم: حدود ۲۶٪ از نیاز روزانه بدن -
فسفر: حدود ۲۸٪ از نیاز روزانه بدن -
کولین: حدود ۱۲٪ از نیاز روزانه بدن -
منیزیم: حدود ۶٪ از نیاز روزانه بدن -
پتاسیم: حدود ۴٪ از نیاز روزانه بدن
طرز پخت گوشت بوقلمون + خواص بوقلمون
-
مواد مغذی موجود در گوشت بوقلمون بستگی به قسمتی که مصرف می کنید دارد. به عنوان مثال، گوشت عضلات تیره بدن این حیوان مانند ران بوقلمون، چربی و کالری بیشتری نسبت به گوشت سفید آن دارد. این در حالی است که گوشت سفید سینه بوقلمون حاوی پروتئین بیشتری است. -
علاوه بر این، پوست بوقلمون نیز دارای چربی زیاد است. این به این معنی است که برای کاهش کالری و چربی موجود در رژیم غذایی نباید بوقلمون را با پوست استفاده کنید. -
به عنوان مثال، ۳٫۵ اونس (۱۰۰ گرم) بوقلمون با پوست حاوی ۱۶۹ کالری و ۵٫۵ گرم چربی است، در حالی که همان مقدار گوشت بوقلمون بدون پوست دارای ۱۳۹ کالری و فقط ۲ گرم چربی است. -
این نکته را به یاد داشته باشید که تفاوت کالری موجود در این دو نوع گوشت زیاد نیست. اما تفاوت در میزان چربی شان زیاد است. بنابراین با مصرف گوشت بوقلمون بدون پوست ضمن دریافت چربی کمتر، بیشتر احساس سیری خواهید کرد.
خواص گوشت بدن این حیوان ( بوقلمون )
گوشت بوقلمون دارای خواص فراوانی برای بدن انسان است. برخی از این خواص عبارتند از:
1. بوقلمون منبع سالمی از پروتئین
بوقلمون یک غذای غنی از پروتئین است. پروتئین برای رشد و مراقبت از عضلات ضروری است. این ماده ساختار سلول ها را حفظ کرده و مواد مغذی را در بدن جا به جا می کند.
علاوه بر این، رژیم غذایی غنی از پروتئین حتی ممکن است به کاهش وزن نیز کمک کند. زیرا هر چقدر در وعده غذاییتان پروتئین بیشتر باشد، پس از مصرف غذا بیشتر احساس سیری می کنید.
فقط ۲ تکه ۸۴ گرمی از گوشت بوقلمون حاوی ۲۴ گرم پروتئین است. این عدد دقیقا ۴۸ درصد از نیاز روزانه بدن به پروتئین می باشد.
علاوه بر این، بوقلمون ممکن است جایگزین سالمی برای گوشت قرمز باشد، زیرا بعضی مطالعات نشان داده اند که گوشت قرمز خطر افزایش سرطان روده بزرگ و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
برخی از مطالعات ادعا می کنند که فقط گوشت های فرآوری شده تاثیر منفی بر روی سلامت بدن دارند نه گوشت قرمز
2. گوشت بوقلمون غنی شده با ویتامین B
گوشت بوقلمون منبع غنی از ویتامین های گروه B از جمله B3 (نیاسین)، B6 (پیریدوکسین) و B12 (کوبالامین) است. دو تکه ضخیم ۸۴ گرمی از این گوشت ۶۱ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین B3، حدود ۴۹ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین B6 و ۲۹ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین B12 را تامین می کند.
ویتامین های گروه B دارای مزایای زیر هستند:
-
ویتامین B3 (نیاسین). این ویتامین برای تولید انرژی کارآمد و ارتباط سلولی مهم است. -
ویتامین B6 (پیریدوکسین). این ویتامین از تشکیل اسید آمینه حمایت می کند و باعث تولید نوروترانسمیترها می شود. -
ویتامین B12. ویتامین B12 برای تولید DNA و تشکیل گلبول های قرمز حیاتی است. -
علاوه بر این، گوشت بوقلمون منبع خوبی از فولات و ویتامین B1 (تیامین) و B2 (ریبوفلاوین) است.
3. بوقلمون منبع غنی از مواد معدنی
سلنیوم، روی و فسفر از جمله مواد معدنی هستند که به وفور در گوشت بوقلمون یافت می شوند. سلنیوم به بدن کمک می کند که هورمون های تیروئید را تولید کرده و به این ترتیب متابولیسم و سرعت رشد بدن را تنظیم کند.
روی نیز یکی از مواد معدنی ضروری برای بسیاری از فرآیندهای مختلف بدن مانند بیان ژن، سنتز پروتئین و واکنش آنزیمی است. در نهایت، فسفر برای سلامت استخوان ها حیاتی است.
علاوه بر این، گوشت بوقلمون مقدار کمی منیزیم و پتاسیم دارد. البته گوشت بوقلمون فرآوری شده ممکن است سدیم زیادی داشته باشد.
گرچه این نوع گوشت دارای مزایای فراوانی برای بدن است، اما مهم است که مصرف انواع فرآوری شده آن را کاهش دهیم. گوشت بوقلمون فرآوری شده نمک زیادی دارد و ممکن است مصرف آن در دراز مدت منجر به ایجاد عوارض شود.
تحقیقات نشان داده اند که مصرف بیش از حد نمک ممکن است خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش دهد. برعکس، کاهش مصرف نمک ممکن است فشار خون بالا را کاهش دهد.
بعضی از محصولات تهیه شده با بوقلمون مانند کالباس سالامی تا ۷۵ درصد از نیاز روزانه بدن به سدیم را در هر ۳٫۵ اونس (۱۰۰ گرم) از خود جای می دهند.
همین مقدار سوسیس بوقلمون بیش از ۶۰٪ از نیاز روزانه بدن به سدیم را تامین می کند. در مقایسه، ۳٫۵ اونس (۱۰۰ گرم) بوقلمون فرآوری نشده، فقط ۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن به سدیم را پاسخگو است.
بنابراین، برای به حداقل رساندن میزان نمک مصرفی خود، کمتر گوشت بوقلمون فرآوری شده استفاده کنید.
روش استفاده از گوشت بوقلمون
شما می توانید از گوشت بوقلمون به روش های مختلفی استفاده کنید. برخی از این روش ها عبارتند از:
-
سالاد: برای افزایش میزان پروتئین سالاد خود کمی گوشت سینه بوقلمون را گریل کرده و روی سالاد بریزید. -
خورشت: به جای استفاده از مرغ در غذاهای خورشتی از گوشت بوقلمون استفاده کنید. -
سوپ: برای تهیه سوپ مرغ به جای مرغ بوقلمون استفاده کنید. -
ساندویچ: کمی گوشت گریل شده بوقلمون را با سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه فرنگی، سس خردل و یا سس پستو داخل نان ساندویچی ریخته و به عنوان ساندویچ ساده و سالم استفاده کنید. -
برگر: یک عدد سینه بوقلمون را با یک عدد پیاز چرخ کرده و سپس کمی نمک و فلفل به آن بزنید. سپس مایع را به شکل برگر درآورده و در روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید :
طرز تهیه حلیم بوقلمون خوشمزه و عالی
آیا میدانید گوشت مرغ بهتر است یا گوشت بوقلمون؟
نکته پایانی
گوشت بوقلمون گوشت بسیار خوش خوراکی است که دارای پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین B، سلنیوم، روی و فسفر است. رشد و ترمیم ماهیچه ها، به دلیل تامین مواد مغذی مورد نیاز آن ها، از جمله مهمترین خواص این نوع گوشت برای بدن است.
با این حال، بهتر است از گوشت فرآوری شده بوقلمون استفاده نکنید. زیرا معمولا این محصولات نمک زیادی دارند. شما به راحتی می توانید از این نوع گوشت در تهیه انواع سوپ ها، سالادها، خورشت ها و حتی فست فودها استفاده کنید.