همه چیز درمورد سیر
سیر به طور کلی به عنوان یک طعم دهنده در پخت و پز استفاده می شود، اما در طول تاریخ و در حال حاضر به عنوان یک داروی عالی مورد استفاده قرار می گیرد. برای پیشگیری و درمان طیف گسترده ای از شرایط و بیماری ها می توان از سیر استفاده کرد.
کالری و ارزش غذایی سیر
کالری و ارزش غذایی سیر خام
هر 100 گرم سیر خام حاوی 149 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
149 |
کربوهیدرات |
33.06 گرم |
پروتئین |
6.36 گرم |
چربی |
0.50 گرم |
آب |
58.58 گرم |
فیبر |
2.10 گرم |
قند |
1.00 گرم |
کلسترول |
0.00 میلی گرم |
کالری و ارزش غذایی سیر پخته و سرخ شده
هر 100 گرم سیر پخته و سرخ شده حاوی 411 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
411 |
کربوهیدرات |
74.78 گرم |
پروتئین |
14.39 گرم |
چربی |
6.13 گرم |
آب |
3.19 گرم |
فیبر |
4.75 گرم |
قند |
2.26 گرم |
کلسترول |
0.00 میلی گرم |
بیشتر بخوانید:
کالری سیب زمینی : 100 گرم سیب زمینی چقدر کالری دارد ؟
کالری کرفس : 100 گرم کرفس خام و پخته چقدر کالری دارد ؟
خواص سیر
1. خواص سیر برای قلب
در حال حاضر از سیر در بسیاری از شرایط مربوط به سیستم خونی و قلب از جمله، تصلب شرایین، کلسترول بالا، حمله قلبی، بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
2. خواص سیر برای کاهش فشار خون
به نظر می رسد که مقادیر زیاد سیر باعث کنترل فشار خون در افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است. بیماری های قلبی عروقی مانند سکته های قلبی و سکته های مغزی بزرگترین قاتلان جهان می باشند، و یکی از مهم ترین عوامل این بیماری ها فشار خون بالا می باشند.
در مطالعاتی که انجام شده است مشخص شده که سیر می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا دارد.
3. خواص سیر برای کلسترول
سیر می تواند کلسترول بالا و کلسترول های بد را کاهش دهد. مصرف سیر برای کسانی که کلسترول بالا دارند بسیار مفید است و حدود 15 درصد کلسترول بالا و کلسترول های بد را کاهش دهد.
4. سیر حاوی آنتی اکسیدان است
آسیب اکسیداتیو از رادیکال های آزاد به روند پیری کمک می کند. سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های محافظ بدن در برابر آسیب اکسیداتیو را پشتیبانی می کنند.
مطالعات نشان داده شده است که مقادیر زیاد سیر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در انسان می شود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش می دهد.
خواص ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین اثرات آنتی اکسیدانی خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش می دهد.
5. خواص سیر و طول عمر
سیر تاثیرات مفیدی بر علل شایع بیماری های مزمن می گذارد، پس می توان گفت که سیر می تواند عمر را طولانی کند. مصرف سیر با تاثیرات مفید بر فاکتورهای مهم خطر مانند فشار خون، کلسترول، می تواند باعث شود که زندگی طولانی تری داشته باشید. سیر می تواند با بیماری های عفونی مقابله کند و سیستم ایمنی را بهبود می بخشد.
6. خواص سیر برای ورزشکاران
سیر می تواند عملکرد جسمی و قلبی را بهبود بخشد. مطالعات نشان می دهد که خستگی ناشی از ورزش را می توان با سیر کاهش داد.
بیشتر بخوانید:
کالری فلفل دلمه ای سبز : 100 گرم فلفل دلمه ای خام و پخته چقدر کالری …
کالری گل کلم : گل کلم پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
7. خواص سیر برای استخوان ها
سیر می تواند با افزایش استروژن در زنان و مخصوصا زنان یائسه، پوکی استخوان را به حداقل برساند.
8. خواص سیر برای دندان
باکتری ها باعث تشکیل پلاک دندان و در نهایت پوسیدگی دندان می شوند. سیر با خاصیت ضدمیکروبی اش در نابودی این باکتری ها بسیار است. از سیر می توان همراه با آنتی بیوتیک های دیگر برای درمان باکتری های مقاوم به داروهای مختلف استفاده کرد.
آلیسین موجود در سیر مانع از فعالیت آنزیم های گوگردداری می شود که باکتری ها برای بقا به آن ها نیاز دارند.
9. خواص سیر برای کبد
سیر خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد، این خواص آنتی اکسیدانی سیر از آلیسین موجود در سیر می آید که یک ترکیب سولفوری است و با مهار رادیکال های آزاد از سرطان کبد پیشگیری می کند.
محل ذخیره کلسترول، کبد است و با خوردن سیر می توان کلسترول های بد را کاهش داد ولی اثر چندانی بر کلسترول های خوب ندارد.
10. خواص سیر برای درمان موخوره
سیر به تقویت رشد مو کمک کرده و موی شما را نرم تر می کند. زمانی که سیر با روغن ها ترکیب شود، موی تان را نرم کرده و بافت کلی آن را بهبود می بخشد و از طرفی باعث کاهش آسیب های محیطی به موهایتان می شود و موخوره موهایتان را کاملا از بین می برد.
11. خواص سیر برای سرطان ریه
بر اساس مطالعاتی که انجام شده افرادی که حداقل دوبار در هفته سیر خورده اند خطر ابتلا به سرطان ریه را 44 درصد کاهش می دهد. ارتباط بین سیر خام و سرطان ریه نشان داده است که سیر یک عامل پیشگیری کننده از سرطان ریه می باشد.
12. خواص سیر برای سرماخوردگی
سیر به جلوگیری و کاهش شدت بیماری های شایع مانند آنفولانزا و سرماخوردگی کمک زیادی می کند. مکمل های سیر برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن شناخته شده اند. بر اساس مطالعات انجام شده یک مکمل سیر روزانه 63 درصد سرماخوردگی را در مقایسه با داروها زودتر کاهش می دهد.
راهکارهایی برای رفع بوی سیر دهان
بوی سیر ناشی از تجزیه شدن آلیسین موجود در ترکیب سیر می باشد که برای از بین بردن بوی سیر بعد از خوردن آن چند راهکار وجود دارد که به آن ها اشاره می کنیم:
-
نوشیدن چای، چای نعنا و جعفری تازه برای رفع بوی سیر از دهان مناسب می باشد. -
خوردن نوشیدنی هایی مثل آب پرتقال، لیموناد و کارهای ساده مثل آدامس جویدن و مسواک زدن برای رفع بوی سیر از دهان توصیه می شود. -
زبان خود را شستشو دهید زیرا محل تجمع بسیاری از باکتری های ایجاد کننده بو می باشد. -
خوردن شیر و ماست می تواند مقدار هیدروژن سولفات را کاهش دهد و باعث از بین بردن بوی سیر شود. -
چای سبز یک ضد عفونی کننده و از بین برنده خوب برای بوی دهان است. -
گیاهان هل، دارچین، میخک و رازیانه اثری مثبت برای رفع بوی سیر از دهان دارند.
بیشتر بخوانید:
کالری کلم قرمز : 100 گرم کلم قرمز پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
کالری لبو : 100 گرم لبو پخته و خام چقدر کالری دارد ؟
کالری هویج : 100 گرم هویج چقدر کالری دارد ؟
کالری آووکادو : 100 گرم آووکادو چقدر کالری دارد ؟