سبزی قورمه سبزی چیست؟
قورمه سبزی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که دانستن انواع سبزی در آن و اینکه سبزی قورمه سبزی شامل چه چیزهایی است، از تاثیرگذارترین موارد در مزه قورمه سبزی است . پس با دلگرم همراه شوید .
چگونه برای خورش قورمه سبزی، سبزی آماده کنیم ؟
انتخاب بهترین سبزی برای قورمه سبزی به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد ممکن است شخصی طعم شنبلیله را در غذا بیشتر دوست داشته باشد و دیگری طعم تره و یا اسفناج و … . اما بطور اصولی شنبلیله باعث خوش طعم شدن خورش می شود به شرطی که به اندازه بریزید چون زیادی آن باعث تلخ شدن غذا می شود.
همچنین تره هم تأثیر زیادی در طعم قورمه سبزی دارد. مثلاً اگر شما می خواهید ۲ کیلوگرم سبزی برای قورمه سبزی تهیه کنید، ۸۰۰ گرم از این ۲ کیلوگرم را تره، ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم را جعفری، ۳۵۰ تا ۴۵۰ گرم را گشنیز و نهایتاً فقط ۵۰ تا ۷۵ گرم را شنبلیله در نظر بگیرید. اگر این میزان را به درصد بیان کنیم ۴۰ درصد از سبزی را تره، ۳۵ درصد را جعفری، ۱۸ تا ۲۰ درصد را گشنیز و ۵ تا ۷ درصد را شنبلیله تشکیل می دهد.
این درصد و حتی این ترکیبات در نواحی مختلف گاهی متفاوت است. به طور مثال در شمال کشور از یک نوع سبزی به نام “خلواش” نیز داخل سبزی قورمه استفاده می شود و یا در تبریز مقدار تره و اسفناج بیشتر از حد معمول است که باعث می شود کمی طعم خورش تندتر باشد. البته می توان به این میزان بنابر دلخواه خودتان حدود نیم کیلو برگ چغندر یا اسفناج (بنا به فصل) اضافه کرد. (سبزی تان ۲/۵ کیلو گرم خواهد شد).
به طور کلی سبزی قورمه سبزی شامل :
-
تره 500 گرم -
جعفری 500 گرم -
شنبلیله 100 گرم
روش آماده کردن و شستشو ی سبزی قورمه سبزی
-
سبزی ها را بعد از پاک کردن خوب بشویید و مدتی صبر کنید تا آب سبزی ها برود و آماده خرد کردن شوند. -
سبزی ها را باید ریز خرد کنید. اگر بخواهیم اندازه ای برای آن تعیین کنیم، بین سبزی های آش، پلویی و قورمه سبزی، سبزی خورشتان باید از همه ریزتر باشد. -
بعد از اینکه خرد کردن سبزی ها به پایان رسید باید سبزی ها را تفت دهید. -
به حفظ خواص سبزی ها اهمیت دهید و فقط سبزی ها را تفت دهید و اجازه دهید بیشتر پخته شوند تا سرخ شده و خشک گردند. -
سبزی ها را در هر ظرفی که تفت می دهید به میزان سبزی نسبت به ظرف دقت کنید تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.
روش سرخ کردن سبزی مخصوص قورمه سبزی
برای سرخ کردن سبزی ابتدا باید روغن بریزید بعد سبزی و اگر روغن دیرتر ریخته شود باعث تیره تر شدن رنگ سبزی و در نهایت خورش خواهد شد.
بعد از اینکه سبزی ها کامل سرخ شدند آنرا از روی حرارت بردارید. زمانی که سبزی ها خنک شدند، برای هر وعده مصرف به صورت جداگانه در کیسه فریزری ریخته و صاف کنید و در فریزر قرار دهید تا برای هر بار مصرف تنها به همان میزان از حالت انجماد خارج شود و بقیه سبزی خواص خود را از دست نداده و مستعد فاسد شدن، نشوند.
سبزی شما آماده است می توانید با فراهم کردن بقیه مواد لازم، یک قورمه سبزی خوشمزه تهیه کنید و در کنار بقیه اعضای خانواده نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید :
بهترین و آسان ترین روش برای گرفتن تلخی زیتون
زمان طلایی برای خوردن آجیل چه زمانی است ؟
آیا پختن غذا در زودپز خاصیت مواد مغذی غذا را از بین می برد؟
آبلیمو را در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید !؟