موز نوعی میوه سالم و مغذی برای افراد مبتلا به دیابت است که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و اختصاصی، در اعتدال بخورند .
ترکیب کردن موز با یک منبع پروتئین مانند ماست یونانی گزینه مناسب مبتلایان به دیابت است.
در بیشتر موارد، خوردن موز در اعتدال برای افراد دیابتی بی خطر است. موز به صورت گیاهی رشد می کند که هر خوشه می تواند از 50 تا 150 موز داشته باشد.
فروشگاه ها موزهای تکی را در اندازه های مختلف، از کوچک تا خیلی بزرگ، به فروش می رسانند.
افراد مبتلا به دیابت می توانند از شاخص قند خون (GI) استفاده کنند تا تاثیر قند خون یک نوع مواد غذایی را در نظر بگیرند.
این سیستم رتبه بندی ایده ای از سرعتی که کربوهیدرات های خاص قند خون را تقویت می کنند، ارائه می دهد.
شاخص قند خون موز کم است. طبق اطلاعات بین المللی شاخص قند خون، موز رسیده دارای شاخص قند خون 51 است.
غذاهای دارای شاخص قند خون کم, نمره 55 یا کمتر دارند. افراد مبتلا به دیابت تا زمانی که اندازه مناسب خوراک را با دقت در نظر بگیرند می توانند از آنها لذت ببرند.
در این مقاله ار مجله دلگرم به این مساله میپردازیم که چرا موز برای کسانی که دیابت دارند و مزایای تغذیه ای آنها بی خطر است.
ارتباط موز و دیابت
اگر فرد مبتلا به دیابت باشد، می تواند مقادیر به خوبی کنترل شده موز را در رژیم غذایی بگذارد.
مقدار ویتامین، مواد معدنی و فیبر موجود در موز می تواند فواید غذایی برای مبتلایان به دیابت ایجاد کند، تا زمانی که یک فرد مقادیر زیادی مصرف نکند.
نویسندگان یک تحقیق کوچک در سال 2014، 250 یا 500 گرم (گرم) وعده صبحانه موز را به پانزده شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 و 30 نفر با سطح کلسترول بالا در خون آنها داده اند.
آنها دریافتند که مصرف موز به طور مستقیم بعد از خوردن تاثیر معنی داری بر قند خون ندارد؛ اما خوردن هر روز صبح باعث کاهش معنی دار قند خون ناشتا میشود.
با این حال، نویسندگان این مطالعه پذیرفته اند که برای تأیید اثر کاهش قند موز به روشی مفید از نظر بالینی لازم است.
با این حال، نویسندگان مطالعه پذیرفته اند که مطالعه ای وسیع تر برای تایید اثر کاهش قند موز در یک روش بالینی مفید، لازم خواهد بود.
یک مطالعه هم گروهی در سال 2017 با 0.5 میلیون شرکت کننده نشان می دهد که اگرچه میوه هایی با شاخص قند خون کمتر (GI) برای افراد مبتلا به دیابت نسبت به میوه های دارای شاخص قند خون بالاتر بی خطر هستند، اما هر دو می توانند به شخص کمک کنند که در درجه اول خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
انجمن دیابت آمریکا (ADA) پیشنهاد می کند که افراد مبتلا به دیابت باید میوه را در یک رژیم غذایی کنترل شده قرار دهند، مانند خوردن یک تکه کوچکی از میوه کامل یا نیمی از میوه بزرگ با هر وعده غذایی به عنوان دسر.
نکات تغذیه ای و ایمنی غذایی برای افراد به دیابت
نکات زیر ممکن است به فرد مبتلا به دیابت کمک کند موز را با اطمینان در وعده غذایی و میان وعده قرار دهد.
1. موز ترکیب شده با منبع چربی یا پروتئین سالم
خوردن موز در کنار منبع چربی اشباع نشده، مانند بادام یا کره بادام زمینی، پسته، تخمه آفتابگردان یا گردو، می تواند تأثیر مثبتی بر قند خون و همچنین افزایش طعم آن داشته باشد.
یکی دیگر از گزینه های سالم برای مبتلایان به دیابت، ترکیب کردن موز با یک منبع پروتئین مانند ماست یونانی است.
این کار به فرد کمک می کند تا مدت طولانی تری احساس سیری کند و تمایل به میان وعده در طول روز را کاهش دهد و به آنها در تنظیم قند خون کمک کند.
2. خوردن یک موز نارس را در نظر بگیرید
موز نارس ممکن است گلوکز را به میزان کمتری نسبت به موز رسیده ایجاد کند.
در سال 1992، یک تحقیق قدیمی از 10 شرکت کننده مبتلا به دیابت، به بررسی میزان رسیدگی موز در رابطه با قند خون پرداخت.
محققان دریافتند که موز سبز یا نارس تأثیر کمتری بر قند خون نسبت به موز رسیده دارد. موز نارس در مقایسه با موز رسیده حاوی نشاسته بیشتری است.
بدن نمی تواند نشاسته ها را به راحتی و به اندازه قندهای کمتر پیچیده تجزیه کند. این منجر به افزایش آهسته تر و قابل کنترل تر قند خون می شود.
3. موز کوچکتر را بخورید
کنترل خوراک می تواند بر میزان قند فردی که موز مصرف می کند تأثیر بگذارد. موز در اندازه های مختلفی موجود است.
یک فرد در صورت انتخاب یک موز کوچک تر، میزان کربوهیدرات کمتری مصرف خواهد کرد.
به عنوان مثال، یک موز کوچک که 15-18 سانتیمتر طول دارد؛ 23.07 گرم (g) کربوهیدرات در هر وعده دارد، در حالی که یک موز بسیار بزرگ تقریباً زیر 35 گرم کربوهیدرات دارد.
آیا پتاسیم موجود در موز به کاهش اثرات دیابت کمک می کند؟
پتاسیم برای بسیاری از فرآیندهای بدن، مانند تنظیم سیگنال های عصبی، متعادل کردن سطح مایعات و حمایت از انقباض عضلات یک ماده مغذی مهم است.
پتاسیم می تواند در کاهش عوارض ناشی از دیابت و مدیریت مواردی از جمله فشار خون بالا مفید باشد.
این یک ماده غذایی مهم برای کاهش خطرات قلبی و عروقی است که اغلب در افرادی که مبتلا به دیابت ضعیف هستند وجود دارد.
شامل بیشتر میوه ها و سبزیجات با ریز مغذی های مهم مانند پتاسیم می تواند تاثیر مثبتی در مدیریت دیابت داشته باشد.
ناتالی اولسن، دارای مجوز، متخصص تغذیه، فیزیولوژیست ورزشی کالج پزشکی ورزشی آمریکا، پاسخ ها نظرات متخصصان پزشکی ما را نشان می دهد. کلیه مطالب کاملاً اطلاعاتی است و نباید به عنوان مشاوره پزشکی در نظر گرفته شود.
افراد دیابتی روزانه چند عدد موز بخورند ؟
پاسخ این سؤال بستگی به فرد، میزان فعالیت او و اینکه چطور موز سطح قند خون او را تغییر می دهد دارد.
قند خون بعضی از افراد ممکن است نسبت به سایر افراد به موز حساس تر باشد.
دانستن این که چگونه موز بر روی قند خون یک فرد بخصوص تاثیر میگذارد، می تواند به او کمک کند که در صورت نیاز، داروها و شات انسولین خود را مدیریت کند.
در مورد مصرف موز در برنامه وعده غذایی دیابت با پزشک یا متخصص تغذیه ثبت شده خود صحبت کنید.
موز دارای چه مضراتی است؟
از آنجایی که موز یک میوه پرکالری است هضم آن برای معده کمی سنگین است و در مصرف آن نباید زیاده روی کرد زیرا باعث سنگینی و ثقل سر دل خواهد شد.
با توجه به وجود آهن و املاح معدنی در موز، برای افراد کم خون بسیار مفید است و همچنین می تواند تاثیر زیادی در نرم کردن سینه، کاهش خشونت صدا، سرفه، تحلیل و آتروفی کلیه ها شود.
ترکیب موز با سرکه به صورت موضعی می تواند تاثیر زیادی در کاهش خارش پوست و گال در افراد باشد و مانند یک داروی مفید عمل کند.
بیشتر بخوانید :
خرما و دیابت : فواید و مضرات مصرف خرما برای افراد دیابتی
آیا مصرف سیب زمینی برای افراد دیابتی ضرر دارد ؟
نتیجه گیری
موز نوعی میوه سالم و مغذی برای افراد مبتلا به دیابت است که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و اختصاصی، در اعتدال بخورند.
فرد مبتلا به دیابت باید گزینه های غذای گیاهی تازه از جمله میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی داشته باشد.
موز بدون افزودن کالری زیاد، ارزش غذایی زیادی را تأمین می کند. برای یک رژیم غذایی دقیق, ایده خوبی است که با متخصص تغذیه ثبت شده یا متخصص دیابت صحبت کنید.