10 غذا و دسر ساده و خوشمزه با کدو حلوایی



آموزش غذاهای راحت و لذیذ با کدو حلوایى


کدو حلوایی همان‌طور که از نامش پیداست به خانواده‌ی کدو تعلق دارد. رنگ آن معمولا زرد پررنگ یا نارنجی تیره است و پوست ضخیم و ناصافی دارد. این کدو اشکال متفاوتی دارد اما معمولا قسمت پایینی آن از سرش بزرگ‌تر است. اندازه‌ی این میوه ممکن است خیلی بزرگ باشد. بزرگ‌ترین کدو حلوایی دنیا ۸۰۰ کیلوگرم وزن داشته است. کدو حلوایی طعم شیرینی دارد و می‌توانید خوراکی‌های متنوعی با آن درست کنید.


تنوع و راحتی در طبخ خوراک کدو حلوایى بسیار زیاد است. برای یادگیری طرز تهیه و پخت غذاهای ساده و خوشمزه با کدو حلوایى ؛ با ما در مجله دلگرم همراه شوید.


غذای ساده و خوشمزه پنکیک کدو حلوایى


غذای ساده و خوشمزه پنکیک کدو حلوایى


مواد لازم:


  • شیر: یک و یک‌دوم پیمانه

  • آرد: 2پیمانه

  • پوره کدو حلوایی: یک پیمانه

  • شکرقهوه‌ای: 3 قاشق سوپ‌خوری

  • تخم‌مرغ: یک عدد

  • بیکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری

  • روغن: 2 قاشق سوپ‌خوری

  • بیکینگ‌سودا: 2 قاشق سوپ‌خوری

  • دارچین: یک قاشق چای‌خوری

  • زنجبیل: یک‌دوم قاشق چای‌خوری

  • نمک: یک‌دوم قاشق چای‌خوری


طرز تهیه پنکیک کدو حلوایى


ابتدا شیر و پوره کدو حلوایی پخته و کاملا له شده و تخم‌مرغ را با هم مخلوط کنید. همچنین روغن را هم اضافه کنید.


مواد خشک را با هم مخلوط و سپس به مواد بالا بیفزایید. مواد کش دار و غلیظی به دست می‌آید. مواد را 10 دقیقه استراحت دهید.


سپس یک ماهی تابه با قطر حدود 10 سانتی‌متر را انتخاب کرده و روی حرارت بگذارید تا کاملا داغ شود.


سپس بدون چرب کردن از مواد به اندازه یک ملاقه ریخته و صاف کنید. در را گذاشته و 3 دقیقه زمان دهید تا مواد پخته شود و بعد برگردانده و 30 ثانیه زمان دهید.


حال غذای لذیذ شما آماده است اگر آنرا با عسل و کره میل کنید طعم آن بی نظیر و فراموش شدنی ست .


separator line


غذای ساده و خوشمزه سوپ سرد کدو حلوایى


غذای ساده و خوشمزه سوپ سرد کدو حلوایى


مواد لازم:


  • کره: 2 قاشق سوپ‌خوری

  • آب مرغ: یک پیمانه

  • شکر قهوه‌ای: یک قاشق سوپ‌خوری

  • پوره کدو 300 گرم

  • دارچین: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

  • نمک: یک قاشق چای‌خوری

  • نان تست: 4 برش

  • دارچین،زنجبیل،فلفل سیاه: به میزان لازم

  • پیاز: 2 عدد

  • خامه: یک پیمانه


طرز تهیه سوپ سرد کدو حلوایى


پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و آن را با کره باقیمانده تفت داده تا پیازها نرم شوند. سپس آب مرغ و پوره کدو را بیفزایید و اجازه دهید مواد به همراه ادویه‌ها برای 30 دقیقه با حرارت بسیار ملایم جوش بخورد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی ولرم رو به سرد شود. سپس خامه را بیفزایید.


separator line


غذای ساده و خوشمزه خورش کدو حلوایى


غذای ساده و خوشمزه خورش کدو حلوایى


مواد لازم:


  • مرغ: 4 تکه دلخواه

  • آلو: 100 گرم

  • کدوحلوایی تکه شده پخته:200گرم

  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق سوپ‌خوری

  • روغن: 4 قاشق سوپ‌خوری

  • پیاز: 2 عدد متوس

  • دارچین، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم


طرز تهیه خورش کدو حلوایى


یک عدد پیاز را به همراه تکه‌های مرغ و یک عدد هویج متوسط و 3 ساقه کرفس با 2 پیمانه آب در قابلمه روی حرارت بگذارید تا کاملا مرغ بپزد. سپس آن را از آب مرغ خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید.


پیاز دیگر را نگینی کرده وبا روغن تفت دهید. سپس کمی زردچوبه به آن بیفزایید و یک دقیقه دیگر نیز به تفت دادن ادامه دهید. سپس رب را به همراه ادویه‌ها اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود. سپس مرغ را افزوده و کمی تفت دهید.


در نهایت آب‌مرغ را کنارگذاشته و آلو را بیفزایید و بگذارید تا خورش برای 30 دقیقه جا بیفتد. تکه‌های پخته کدو حلوایی را روی خورش گذاشته و بدون هم‌زدن بگذارید تا 10 دقیقه با خورش جوش خورده و به‌اصطلاح، طعم بگیرد. سپس آن را خاموش کنید.


در هنگام سرو، تکه‌های کدو را کنار گذاشته و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تکه‌های کدو را درآن قرار داده و با نان یا برنج میل کنید.


دقت داشته باشید که این خورش نباید آب زیادی داشته باشد و به اصطلاح باید تنگ آب شود پس به میزان آب مرغتان آب مضاعفی اضافه نکنید.


separator line


غذای ساده و خوشمزه قلیه کدو و عدس


غذای ساده و خوشمزه قلیه کدو و عدس


مواد لازم:


  • عدس پخته: 250 گرم

  • کدوحلوایی پخته و نرم شده: 500 گرم

  • آب گوشت: 5 قاشق سوپ‌خوری

  • پیاز: یک عدد متوسط

  • پودر سیر، نمک، فلفل، دارچین: به میزان لازم

  • روغن: 3 قاشق سوپ‌خوری


طرز تهیه قلیه کدو و عدس


پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا کاملا نرم شود. پس از 10 دقیقه زردچوبه را بیفزایید و 3 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا پیاز خوش‌رنگ شود.


سپس عدس پخته شده و ادویه‌ها و آب گوشت را افزوده و روی حرارت کم با در بسته 10 دقیقه زمان دهید تا عدس‌ها طعم گرفته و کمی نرم‌تر شوند.


در نهایت کدو حلوایی پخته را افزوده و حرارت را بسیار کم کنید و 5 دقیقه زمان دهید.


حالا یک شام سریع، راحت، خوشمزه و مقوی دارید فقط در زمان پخت اصلا مواد را هم نزنید، زیرا کدو حلوایی پخته شده ممکن است از بافت خود جدا شده و مواد شما شکل سوپ شل به‌خود بگیرد.


separator line


غذای ساده و خوشمزه سوپ کدوحلوایى و کارى


غذای ساده و خوشمزه سوپ کدوحلوایى و کارى


مواد لازم برای 4 تا 6نفر:


  • کدوحلوایی: 800 گرم

  • کره گیاهی: 2 قاشق غذاخوری

  • پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری‌شده

  • سیر: 2 حبه،‌رنده شده

  • پودر کاری: 2 قاشق چای‌خوری

  • نمک و فلفل: به میزان لازم

  • آب مرغ: 3 پیمانه، 750 لیتر

  • خامه: نصف پیمانه


طرز تهیه سوپ کدوحلوایى و کارى


کدوحلوایی را پوست کنده و در قابلمه بریزید. به اندازه‌ای آب بریزید که روی آن را بپوشاند. با در بسته و روی شعله ملایم 20 دقیقه آن را بپزید تا نرم شود، سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.


سپس کره را در یک قابلمه روی شعله متوسط آب کرده و پیاز و سیر را 4 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم شود. ادویه کاری را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. آب مرغ و کدو حلوایی را اضافه کنید.


هنگامی که سوپ به جوش آمد در آن را بسته و 20 دقیقه با شعله ملایم بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و قبل از سرو آن را با غذاساز پوره کرده و خامه را به آن اضافه کنید. سوپ را با تخم کدوحلوایی، پنیر رنده شده و پیازچه ساطوری‌شده تزیین کنید.


separator line


پیش غذای ساده و خوشمزه سالاد کدو حلوایى


پیش غذای ساده و خوشمزه سالاد کدو حلوایى


مواد لازم:


  • کدو حلوایی پخته و تکه شده: 300 گرم

  • پودر پنیر پارمزان: 3 قاشق سوپ‌خوری

  • پیاز قرمز: یک عدد متوسط

  • پنیر فتا: 100 گرم

  • تخم کدو: 2 قاشق سوپ‌خوری

  • کاهو یا اسفناج: 200 گرم

  • روغن زیتون: به میزان لازم

  • نان تست ریز شده: 50 گرم

  • آبلیمو: 5 قاشق سوپ‌خوری

  • ادویه سالادی: یک قاشق چای‌خوری


طرز تهیه سالاد کدو حلوایى


کاهو یا اسفناج را خرد کرده و در لایه اول بریزید. روی آن را پنیر فتای صبحانه را به‌صورت مربعی برش داده و بریزید. پیاز را به‌صورت هلالی نازک برش داده و در یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا پیاز‌ها نرم شوند و سپس روی سالاد بریزید.


بخشی از کدو حلوایی پخته و نگینی شده را بریزید و سپس کمی دیگر کاهو بریزید، در نهایت روی کار را با تکه‌های کدو و تخم کدو و پودر پنیر پارمزان پوشش دهید.


آبلیمو و ادویه سالادی را با هم مخلوط و 15 دقیقه استراحت دهید و سپس روی سالاد بریزید. در نهایت روی کار را روغن زیتون بریزید.


توجه داشته باشید برای این سالاد سعی کنید کدوحلوایی را تنها برای 15 دقیقه پخت دهید تا برش‌های چاقویی آن تمیز در آید. در غیراین صورت ممکن است با پخت زیاد بافت کدو باز و بسته شده و شکل زیبایی نداشته باشد.


separator line


دسر ساده و خوشمزه شیرینى کدو حلوایى


دسر ساده و خوشمزه شیرینى کدو حلوایى


مواد لازم خمیر:


  • روغن زیتون: یک دوم پیمانه

  • شکر: یک‌دوم پیمانه

  • ماست: یک دوم پیمانه

  • تخم‌مرغ: 2 عدد

  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری

  • آرد: دو و سه‌چهارم پیمانه

  • عرق بهار نارنج: یک‌چهارم پیمانه


مواد میانی:


  • پنیر لبنه: 200 گرم

  • خامه فرم گرفته: 200 گرم

  • شکر: 2 قاشق سوپ‌خوری

  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد

  • پوره کدو حلوایی: 200 گرم

  • عرق دارچین: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری


طرز تهیه شیرینى کدو حلوایى


ابتدا شکر و تخم‌مرغ را باهم مخلوط کرده، حال ماست و روغن زیتون را ریخته و خوب مخلوط کرده تا یکدست شود بعد آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و اضافه کنید و در آخر عرق بهار نارنج را اضافه کنید.


خمیر به دست آمده را خوب ورز داده تا یکدست شود. حال خمیر را برای 30 دقیقه استراحت داده و سپس روی سطح آرد پاشی شده باز کرده و با قالب گرد متوسط قالب زده و در سینی مافین چیده و در فر با حرارت 180 درجه سانتی‌گراد برای زمان 15 تا20 دقیقه قرار دهید.


برای مواد میانی:


مواد فیلینگ را با هم مخلوط کنید و پس از خنک شدن کامل شیرینی‌ها از مواد به کمک ماسوره شکوفه بزرگ در شیرینی دهید و با یک گل خامه بزرگ تزیین کنید.


خمیر این شیرینی را به قطر 5/0 سانتی‌متر باز کنید زیرا در حین پخت شیرینی پف‌می‌کند. از قالب مافین سایز متوسط استفاده کنید، اگر سایز ریز به‌کار ببرید فضای داخل شیرینی خیلی کوچک خواهد شد.


separator line


دسر ساده و خوشمزه کیک کدو حلوایی


دسر ساده و خوشمزه کیک کدو حلوایی


مواد لازم:


  • آرد: 2 پیمانه

  • شکر:یک و یک‌دوم پیمانه

  • تخم‌مرغ: 4 عدد

  • بیکینگ‌پودر: 2 قاشق چای‌خوری

  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

  • دارچین: 2 قاشق چای‌خوری

  • روغن مایع: 100 گرم

  • کدو حلوایی: 400 گرم


طرز تهیه کیک کدو حلوایی


کدو حلوایی را پوست کنده و به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید، سپس با مقداری آب بپزید و بعد از پخت له کنید. ( آب را تا حدی بریزید که بعد از پخت هیچ آبی درون قابلمه نمانده باشد و حین پخت همه به خورد کدوها برود).


فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتی‌گراد) روشن کنید تا گرم شود.


آرد، گردو، هل، دارچین، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم مخلوط کنید. تخم مرغ‌ها را درون ظرف شکسته و با سرعت بالای همزن به‌مدت 5 دقیقه خوب بزنید.


روغن و شکر را با هم مخلوط و به تخم‌مرغ زده شده اضافه کرده و بعد کدو را به آن اضافه کنید. وسط مواد آردی و خشک را باز کنید و مخلوط تخم‌مرغ و کدو حلوایی را در آن بریزید و به آرامی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شود.


مایه را درون قالب بریزید. (اگر قالب شما تفلون نیست، قالب را از قبل کمی چرب کرده و آرد بپاشید) قالب را به‌مدت 40 دقیقه درون فری که از قبل گرم شده قرار دهید.


کیک را بدون اینکه از قالب خارج کنید، به‌مدت 2 ساعت زمان دهید تا خوب خنک شود.


برای تزیین روی کیک من تنها از گاناش شکلات سفید استفاده کرده‌ام که برای تهیه آن می‌توانید از 150 گرم شکلات سفید، 100گرم خامه که روی حرارت می‌گذارید استفاده کنید. وقتی مواد کمی ولرم شد روی کیک دهید.


اگر تخم‌مرغ‌ها را برای 5 دقیقه هم نزنید ممکن است به بافت پوکی دست نیابید پس لطفا زمان را دقیق رعایت کنید.


separator line


دسر ساده و خوشمزه کدو حلوایی با بیسکوئیت پتی‌بور


دسر ساده و خوشمزه کدو حلوایی با بیسکوئیت پتی‌بور


مواد لازم :


  • گرم کدو حلوایی

  • 1 عدد موز بزرگ

  • 100 گرم خامه

  • به میزان لازم بیسکوئیت پتی بور

  • نصف پیمانه گردو آسیاب شده

  • 1 قاشق چای خوری پودر هل

  • 2 قاشق غذاخوری پودر دارچین

  • 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو

  • 1 قاشق غذاخوری پودر قهوه فوری

  • 1 پیمانه گردو یا پیکن خرد شده

  • نصف پیمانه خلال بادام یا پسته

  • 2 قاشق غذاخوری پودر شکر یا قند


طرز تهیه دسر کدو حلوایی با بیسکوئیت پتی‌بور


موز را با رنده درشت رنده کنید. پوست کدو را بگیرید و به قطعات ریز خرد کنید. سپس کدوها را همراه با دو تا سه قاشق غذاخوری آب کاملا بپزید. به پختن ادامه دهید تا آب آن جمع شود و سپس کدوها را پوره کنید.


در یک ظرف مناسب، کدو حلوایی پوره شده و خامه و موز و پودر قند و دارچین و گردوی آسیاب شده و پودر هل را کاملا با هم مخلوط کنید. یک تا دو قاشق از مواد را برای رومال کنار بگذارید.


در یک ظرف مناسب، یک لایه (حدود 9 عدد) بیسکوئیت پتی‌بور قرار دهید. سپس روی بیسکوئیت‌ها را یک سوم مواد را بریزید و با کارد یا قاشق کاملا مواد را روی بیسکوئیت‌ها پهن کنید. سپس روی این مواد را دوباره بیسکوئیت بچینید و یک سوم دیگر مواد را روی آن پهن کنید. این مرحله را یک بار دیگر نیز تکرار کنید (سه لایه بیسکوئیت و سه لایه مخلوط کدوحلوایی). سپس روی ظرف را سلفون بپیچید (بدون آنکه سلفون به مواد مالیده شود). روی سلفون را با سوزن سوراخ سوارخ کنید تا عرق نکند. سپس ظرف را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید.


ظرف را از یخچال خارج کنید. اگر سطح دسر خشک شده است، از مخلوط کدو حلوایی که کنار گذاشته اید روی دسر بدهید. دسر را با یک چاقو از جایی که بیسکوئیت‌ها قرار دارند برش دهید. روی سطح دسر را پودر کاکائو یا پودر قهوه بپاشید و با گردوی خشک شده یا خلال پیسته و بادام تزئین کنید.


separator line


دسر ساده و خوشمزه کدو حلوایی با ژلاتین


دسر ساده و خوشمزه کدو حلوایی با ژلاتین


مواد لازم :


  • کدو حلوایی: ۴۰۰ گرم

  • عسل یا شکر: به میزان لازم

  • شیر: ۴۰۰ میلی‌لیتر

  • خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم

  • پودر ژلاتین: ۳۰ گرم (۴ قاشق غذاخوری)

  • گلاب: یک سوم لیوان

  • زعفران: به میزان دلخواه

  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری

  • پودر وانیل: نصف قاشق چای‌خوری

  • دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

  • خلال پسته و خلال بادام برای تزیین


طرز تهیه دسر کدو حلوایی با ژلاتین


برای تهیه دسر کدو حلوایی با ژلاتین باید در ابتدا کدوها را با نصف لیوان آب و کمی شکر بپزید. سپس ژلاتین را درون یک ظرف با ۲۰ قاشق غذاخوری آب خنک مخلوط کنید. آب و ژلاتین را آنقدر هم بزنید تا مانند تصویر پفکی شود.


یک کتری آب روی گاز قرار دهید و وقتی جوش آمد شعله‌ی آن را کم کنید. ظرف ژلاتین را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین به روش بن ماری آب شود. کدو حلوایی پخته شده را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید خنک شود. سپس آن را داخل مخلوط‌کن بریزید و میکس کنید تا پوره شود.


شیر، خامه، زعفران، دارچین، پودر هل، پودر وانیل، گلاب و به میزان لازم عسل یا شکر را به آن اضافه کنید و همه‌ی مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. در این مرحله ژلاتین آب شده را اضافه کنید و باز هم همه‌ی مواد را با هم مخلوط کنید.


ظرفی که برای دسر در نظر گرفته‌اید را کمی چرب و سپس دسر را به آن منتقل کنید. دسر را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید برای ۳ الی ۴ ساعت در یخچال بماند تا خودش را بگیرد.


بعد از ۳ الی ۴ ساعت می‌توانید دسر را از یخچال خارج و دور آن را به آرامی از ظرف جدا کنید. سپس ظرف را چند دقیقه در آب داغ قرار دهید تا قسمت زیری دسر هم از ظرف جدا شود. حالا می‌توانید قالب را در ظرف سرو برگردانید. می توانیدروی دسر را با دارچین، خلال پسته و بادام، انار و شکلات رنده شده تزیین کنید.


separator line


10 غذای ساده ولی خوشمزه با قارچ | دلگرم


18 غذای راحت ولی خوشمزه و متنوع با بادمجان | دلگرم


بیشتر بخوانید  خواص توت فرنگی

دیدگاهتان را بنویسید