ادویه کوفته چیست ؟
کوفته یکی از غذاهای مجلسی است که پخت آن نیاز به مهارت ویژه ای دارد. مثلا ممکن است وا برود و یا شکل دلخواهتان را پیدا نکند. اما از همه مهم تر، عطر و طعم کوفته است.
اگر روزی به رستوران بروید و درخواست کوفته کنید، خواهید دید که آن کوفته چه عطر و طعمی دارد و شاید با خود بپرسید که چرا کوفته هایی که در خانه درست می کنید، این عطر و طعم را ندارد.
علت این امر ادویه هایی است که آشپزهای حرفه ای برای غذاهای خود استفاده می کنند. آن ها برای هر نوع غذا، ادویه مخصوص به آن را استفاده می کنند. البته ادویه های آماده در بازار برای انواع غذاها وجود دارد اما اگر خودتان در منزل تهیه کنید، هم تازه تر است و هم عطر دلخواهتان را دارد.
ادویه کوفته نیز از چند نوع ادویه تشکیل شده که ترکیب آن ها با هم می تواند معجزه کند. این ادویه را می توانید به راحتی در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید. در ادامه شما را با ترکیب ادویه کوفته آشنا خواهیم کرد.
ادویه کوفته تبریزی
ترکیب ادویه کوفته
دارچین برای کوفته
بدون شک دارچین یکی از بهترین ادویه هایی است که در پخت غذا، چای، شیرینی و …. می توان از آن استفاده کرد و از عطر بینظیر آن لذت برد. دارچین علاوه بر عطر و طعم دلپذیری که دارد، خواص بسیاری برای بدن داشته و می تواند به سلامتی کمک کند.
همچنین دارچین طبع بسیار گرمی دارد و می توان از آن در غذاهایی که برنج و مواد اولیه با طبع سرد دارند، استفاده کرد و سردی آن را خنثی نمود.
زردچوبه در ترکیب ادویه کوفته
زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه هاست. به عبارت دیگر در اکثر غذاها زردچوبه وجود دارد. این ادویه می تواند رنگ غذا را تغییر داده و عطر آن را نیز دلپذیر کند. یکی از ادویه های کوفته، زردچوبه است که شما با استفاده از آن می توانید کوفته های خود را خوش رنگ تر کنید.
فلفل سیاه در ادویه کوفته
فلفل ها انواع مختلفی دارند. یکی از پرخاصیت ترین انواع فلفل، فلفل سیاه است. برخی افراد زیاد تندی دوست ندارند و نمی توانند غذاهای تند بخورند. از این رو به آن ها توصیه می کنیم که اگر می خواهند عطر فلفل در غذا باشد اما تند نشود، فلفل سیاه بریزند.
این نوع فلفل عطر خاصی دارد و می توان از آن در تهیه بسیاری از غذاها استفاده کرد.
ادویه کوفته برنجی
زنجبیل برای کوفته
خواص زنجبیل برای همه شناخته شده است. این ادویه عطر تندی دارد و علاوه بر پخت غذا، در شیرینی های مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب زنجبیل با سایر ادویه های کوفته، می تواند شاهکار کند.
فقط کافیست مقداری زنجبیل به کوفته های خود اضافه کنید آن وقت خواهید دید که چه عطر و طعم لذیذی می گیرد.
ادویه کوفته: زعفران
برخی از افراد زعفران را در گروه ادویه ها قرار می دهند و برخی دیگر آن را به عنوان نوعی چاشنی برای برخی غذاها در نظر می گیرند. در هر صورت زعفران در هر غذایی که بکار رود، می تواند آن را معطر و خوش طعم کند.
در اکثر غذاهای مجلسی از زعفران استفاده می شود. آشپزهای حرفه ای در پخت بعضی از خورش ها نیز از این ماده ی خوش رنگ استفاده می کنند.
پودر گل سرخ در ادویه کوفته
گل سرخ را اغلب با نام گل محمدی می شناسند. این گل بوی خیلی خوبی داشته و در ساخت گلاب مورد استفاده قرار می گیرد. گل محمدی را به شکل غنچه در چای استفاده می کنند و از پودر گلبرگ های آن نیز به عنوان چاشنی دوغ استفاده می کنند.
اما یکی از مصارف عمده این گل، استفاده از آن به عنوان ادویه برخی غذاهاست. شما عزیزان می توانید از پودر گل محمدی به عنوان یکی از ادویه های کوفته استفاده کنید.
نمک در ادویه کوفته
نمک یکی از موادی است که در تمام غذاها استفاده می شود و موجب طعم دهی به آن می شود. اما باید توجه داشته باشید که در میزان مصرف نمک دقت کنید زیرا استفاده بیش از حد از نمک موجب آسیب به سلامتی شده و بیماری های قلبی و فشارخون به دنبال خواهد داشت.
ادویه کوفته قلقلی
طریقه مصرف ادویه کوفته
مقدار استفاده از ادویه کوفته کاملا سلیقه ای بوده و بستگی به ذائقه هر شخص دارد. شما عزیزان باید ادویه ها را به گوشت چرخ کرده اضافه نمایید و به خوبی ورز دهید تا ادویه در تمام نقاط پخش شود.
اگر می خواهید ادویه به مواد کوفته طعم دهد، بهتر است چند دقیقه به گوشت و ادویه استراحت دهید و سپس بقیه مواد را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. در میزان مصرف ادویه کوفته دقت داشته باشید چون استفاده بیش از حد از برخی ادویه ها موجب تلخ شدن غذا می شود.
این ترکیب ادویه را برای انواع مختلف کوفته مثل کوفته تبریزی، کوفته برنجی، کوفته قلقلی و … می توانید استفاده کنید.