طرز تهیه 2 مدل کمپوت آلبالو دسر تابستانی خوشمزه



دستور تهیه کمپوت آلبالو


کمپوت کردن میوه ها یک راه ساده برای نگهداری طولانی مدت آنها می باشد. در فصل هایی از سال که احتمالاً به این سادگی ها نمی توانید به برخی از میوه ‌ها دسترسی داشته باشید، روش تهیه کمپوت خانگی میوه ها می تواند تداعی کننده شیرین خاطرات فصل های گوناگون از سال باشند.


اما یکی از بهترین آنها که اتفاقاً یکی از محبوب ترین انواع کمپوت می باشد، میوه آلبالو است. کمپوت آلبالو آنچنان فراگیر و محبوب است که این میوه یکی از اصلی ترین انواع در کمپوت ها را به خود اختصاص داده است. البته طرز تهیه کمپوت آلبالو چندان فرقی با دیگر انواع کمپوت خانگی ندارد.


همچنین خواص میوه آلبالو در کمپوت آن نیز وجود دارد. پس این دسر خوشمزه را حتما امتحان کنید.


طرز تهیه کمپوت آلبالوی خانگی


مواد لازم جهت تهیه کمپوت آلبالو:


  • آلبالو: یک کیلو

  • آب: سه لیوان

  • شکر: نیم کیلو (بستگی به سلیقه دارد)


کمپوت آلبالو


طرز تهیه کمپوت آلبالو در خانه


مراحل تهیه کمپوت آلبالو:


آلبالوهای سالم، بدون کرم خوردگی و یا زدگی و اندکی درشت برای تهیه کمپوت خانگی خریداری کنید. آلبالوهای ریز مناسب مربا هستند. البته آلبالوی فریز شده به هیچ حالت مناسب در طرز تهیه کمپوت آلبالو نیست.


چرا که انسجام یک آلبالوی تازه را ندارد و به راحتی از هم می پاشد و احتمالاً یک مربا تحویل شما خواهد داد. هر میوه در بطن خود هسته هایی دارد. گاهی مانند سیب و گلابی چندین هسته دارد و برخی مانند آلبالو و گیلاس از یک هسته برخوردار هستند.


برای میوه هایی که تک هسته هستند، بهتر است که هسته میوه قبل از انجام عملیات پخت در کمپوت سازی از میوه خارج شود؛ مگر آنکه هسته ها در اندازه هایی کوچک باشند.


برای آلبالو و گیلاس و… می توان از وجود حساسیت هسته در بطن میوه چشم‌ پوشی کرد. اصولاً در طرز تهیه کمپوت آلبالو، هسته گیری صورت نمی گیرد. البته این موضوع در نهایت همراه با سلیقه شما در طرز تهیه کمپوت آلبالو خواهد بود.


آب و شکر تمام موادی است که از آن برای ساختن شربت کمپوت بهره خواهید برد، البته همراه با چاشنی حرارت. به این منظور آب را با شکر مخلوط کرده و بر حرارت ملایمی خوب هم بزنید تا جاییکه محلول شما به جوش آید.


چند قل برای رسیدن به شربت در طرز تهیه کمپوت آلبالو کافیست. پس نگذارید که خیلی محلول آب و شکر شما غلیظ شود. در طرز تهیه کمپوت آلبالو عجله معنایی ندارد. عجله هر کاری را خراب می ‌کند. خصوصاً اگر شربت جوش خورده را داغ داغ بر روی میوه ها بریزید.


این اتفاق انسجام میوه ها را از بین می برد. بهتر است اندکی صبر کنید تا محلول آب و شکر شما حسابی دمای خود را از دست بدهد. وقتی که دیگر توانستید دمای شربت خود را با یک انگشت زدن تحمل کنید، آلبالو ها هم می توانند این شربت ولرم را تحمل کنند.


حالا ظرف های شیشه ای با درهای فلزی را بردارید و داخل آنها را از آلبالوهای خود پر کنید و سرانجام محلول آب و شکر خود را در ظرف ها بریزید. کمپوت اگر می‌ خواهد کمپوت شود، نباید هوا بکشد پس تا می‌ توانید درب ظرف های خود را محکم ببندید.


تا آن اندازه که کاملاً مطمئن باشید که این ظرف تا مدت ها هوا نخواهد کشید. یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید و ظرف های شیشه ای حاوی کمپوت هایتان را در آن بچینید. سپس در قابلمه مذکور آب بریزید تا آنجا که لبه آب به لبه ظرف های شیشه ای برسد.


بهتر است ظرف های شیشه ای شما، هم ارتفاع باشند تا در این مرحله از شرایط یکسانی برخوردار شوند. دقت داشته باشید که آب نباید تا روی ظرف های شیشه ای بالا بیاید.


قابلمه مذکور که پر از ظرف های شیشه ای کمپوت شده است و آب در آن ریخته اید را بر روی حرارت قرار دهید. تا آنجا که آب به جوش آید. یک ربع ماندن در آب جوشیده شده برای کمپوت آلبالو زمان کافی است.


بعد از فرآیند پخت، کمپوت ها آماده هستند. اگر می خواهید این کمپوت ها را به مدت طولانی نگهداری کنید، بهتر است از عدم وجود هوا در داخل ظرف ها اطمینان کامل داشته باشید. به این منظور می توانید ظرف های شیشه ای را برای مدت یک تا چند ساعت سر و ته نگه دارید تا از خروج هوا اطمینان کامل حاصل کنید.


شاید بتوانید در همان لحظه پخته شدن، محصول نهایی خود را میل کنید؛ اما اگر کمپوت واقعی می خواهید، چند روزی صبر کنید. کمپوت بعد از گذشت یک هفته جا می‌ افتد و کاملاً آماده برای مصرف شما خواهد بود.


کمپوت ها باید در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شوند. یخچال و یا زیرزمین ها فضا های مناسبی برای نگهداری انواع کمپوت ها هستند.


طرز تهیه کمپوت آلبالو


طرز تهیه کمپوت آلبالو با سرکه


طرز تهیه کمپوت آلبالو با ماندگاری زیاد


مواد لازم جهت تهیه کمپوت آلبالو:


  • آلبالو تازه 4 پیمانه

  • شکر 1/4 پیمانه

  • رزماری تازه 1 قاشق چای‌خوری

  • سرکه بالزامیک 2 قاشق چای‌خوری

  • نمک و فلفل به میزان کافی


دستور پخت کمپوت آلبالو:


ابتدا آلبالوها را به خوبی بشویید، سپس چوب و هسته آن ها را جدا کنید، پس از جدا کردن چوب آن‌ها برای تمیز شدن نهایی دوباره آن را بشویید، سپس مواد اولیه آلبالو، شکر، رزماری، 1 قاشق غذاخوری آب را در ظرف مخصوص بریزید و بر روی شعله با حرارت متوسط بگذارید و هم به آرامی هم بزنید.


اجازه دهید به مدت 12 تا 15 دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید، ظرف را از روی شعله بردارید و سرکه بالزامیک را به آن اضافه کنید، نمک و فلفل به میران کم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.


در دمای محیط اجازه دهید سرد شود، آماده سرو است نوش جانتان.


همچنین بخوانید:


طرز تهیه مربا آلبالو به 3 روش آسان + ویدیو


طرز تهیه 2 مدل ترشی آلبالو + فوت و فن های خوشمزه شدن آن


طرز تهیه ترشک آلبالو به 2 روش آسان در منزل


بیشتر بخوانید  با خواص و ارزش غذایی نیمرو آشنا شوید

دیدگاهتان را بنویسید