غذا با کرفس
معمولا اکثر ما شنیده ایم که کرفس را می توان فقط در پخت خورش کرفس بکار برد. اما لازم است بدانید که با کرفس می توان غذاهای بسیاری درست کرد. در این مقاله از مجله دلگرم غذاهای متنوعی با کرفس به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
طرز تهیه کباب مرغ با کرفس
مواد لازم جهت تهیه کباب مرغ با کرفس:
-
سینه مرغ چرخ شده یک عدد -
هویج یک عدد -
برگ کرفس خرد شده به میزان دلخواه -
پیاز متوسط یک عدد -
نمک، زردچوبه، فلفل، آب زعفران به میزان دلخواه -
ساقه کرفس برای این مقدار مواد حدود ۸ عدد (تا جایی که می توانید از ساقه های باریک و تازه استفاده کنید)
مراحل تهیه کباب مرغ با کرفس:
پیاز را رنده کنید و با مرغ چرخ شده، هویج رنده شده و برگ کرفس خرد شده مخلوط کنید (می توانید همه مواد را در غذاساز بریزید و خرد کنید). سپس نمک و ادویه ها و زعفران را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم .
سپس مقداری از مواد را مثل کباب سیخ دور کرفس ها قرار می دهیم مواد را در مقداری روغن سرخ می کنیم. این غذا را می توانید با سس سفید میل کنید.
غذا با کرفس و مرغ
طرز تهیه کرفس شکم پر
مواد لازم برای تهیه کرفس شکم پر:
-
ساقه کرفس 1 دسته -
پنیر خامه ای 200 گرم -
زیتون مغز دار خرد شده 3/4 فنجان -
سیر ریز خرد شده 2 حبه -
نمک، فلفل سیاه و آویشن به میزان دلخواه
مراحل تهیه کرفس شکم پر:
ساقه های کرفس را بشویید و به قطعات دلخواه برش بزنید. کرفس ها را با دستمال کاملا خشک کنید. زیتون های مغزدار را نیز خرد کنید. می توانید از زیتون های مغزدار فلفلی استفاده کنید تا طعم و رنگ بهتری داشته باشید.
پنیر خامه ای، زیتون خرد شده، سیر ریز خرد شده، نمک و فلفل سیاه را در کاسه ای با هم مخلوط کنید. کمی از مایه پنیری بردارید و داخل هر تکه کرفس را با آن پر کنید.
برای زیباتر شدن کار، می توانید مواد را داخل قیف بریزید و با ماسوره داخل ساقه های کرفس را پر کنید. به همین ترتیب تمام ساقه های کرفس را با مواد پنیری پر کنید.
سپس این پیش غذای فوق العاده ترد، آبدار و خوشمزه را در ظرف سرو بچینید و سرو کنید. کرفس شکم پر را می توانید تا چند ساعت در یخچال نگه دارید و بعد سرو کنید.
پیش غذا با کرفس
طرز تهیه خورش کرفس
مواد لازم جهت تهیه خورشت کرفس:
-
کرفس: نیمکیلو -
گوشت گوسفندی (قطعات درشت): ۴۰۰ گرم -
پیاز: ۲ عدد متوسط -
ادویه لیمو: نصف قاشق چاییخوری -
زردچوبه: نصف قاشق چایی خوری -
زعفران: به مقدار دلخواه -
ادویه کاری: نصف قاشق چاییخوری -
نمک به مقدار دلخواه
مراحل تهیه خورش کرفس:
ابتدا پیاز را نگینی ریز خرد کرده و با روغن ۱۰ دقیقه تفت دهید. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و با شعله ملایم بگذارید آب بیندازد و تا ۳۰ دقیقه تفت دهید. حالا زردچوبه، زعفران، ادویه لیمو و ادویه کاری ( بدون نمک) را به آن اضافه کنید و تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.
در آخر نصف لیوان آب در قابلمه بریزید و در آن را بگذارید تا با شعله کم بپزد. اگر تا زمانی که گوشت نپخته بود آب آن تمام شد نصف لیوان دیگر به آن آب اضافه کنید تا گوشت بپزد. (این خورش آب زیادی ندارد به جز شیره گوشت)
هنگامی که گوشت پخت، نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر با نمک بپزد. (نمک باعث دیر پز شدن گوشت قرمز میشود) کرفسها را شسته و پنج سانتی آنها را برش دهید.
مانند خلال هویج آنها را خلال ریز کنید و در روغن با شعله ملایم سرخ کنید تا که جایی شکل ظاهری خود را از دست ندهند. در یک بشقاب خورشخوری، گوشت و کرفس را در کنارش (به صورت مجزا و مرتب) سرو کنید و کمی از آب شیره گوشت به آن اضافه کنید.
غذا با کرفس و گوشت
طرز تهیه خورش کرفس با مرغ
مواد لازم جهت تهیه خورش کرفس با مرغ:
-
گوشت مرغ 500 گرم -
کرفس خرد شده 500 گرم -
برگ کرفس ساطوری شده 1 پیمانه -
ساقه کرفس 2 عدد -
پیاز متوسط 1 عدد -
جعفری 80 گرم -
نعناع 20 گرم -
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری -
گرد لیمو عمانی 2 قاشق غذاخوری -
نمک، فلفل و روغن مایع به میزان لازم
مراحل تهیه خورش کرفس با مرغ:
اول ساقه های کرفس را تمیز کنید. ساقه های لوله ای و نازک و تو خالی آن را جدا کنید ، سپس ساقه های نعلی شکل پایین آن را اول بشویید و بعد یک دست و ریز خرد کنید (البته بعضی ها کمی درشت تر خرد می کنند که این بسته به ذائقه شما دارد، اما کرفس درشت، دیرتر می پزد).
حالا کرفس ها را در یک ماهی تابه بریزید، کمی هم روغن بریزید و در تابه را 10 دقیقه می گذاریم تا رنگ کرفس ها کمی طلایی شود.
برگ های کرفس را می شوییم. به اندازه ی نصف برگ های کرفسمان ، جعفری می ریزیم. به اندازه ی نصف جعفری هم ، نعنا می ریزیم، اما نعنا را زیاد نریزید که مزه خورش را تلخ می کند.
برای لعاب دارشدن خورش، چند تا از آن لوله های توخالی کرفس را هم با سبزی آن مخلوط می کنیم و با سبزی خرد کن خردشان می کنیم . باید از سبزی قورمه کمی درشت تر باشد.
سبزی باید خشک خشک شود. بعد آن را خردش کنید ، و گرنه له می شود و حالا سبزی را با روغن خوب تفت می دهیم .گوشت را با 2 حبه سیر و پیاز خرد شده و زردچوبه و کمی روغن می ریزیم در قابلمه و در آن را می بندیم ، با این کار، هم تفت می خورد، هم آب پس می دهد و در آب خودش نیم پز می شود.
گوشت های مرغ که نیم پز شد، حبه سیر ها را در می آوریم ، آب جوش به اندازه 2 الی 3 لیوان به قابلمه اضافه میکنیم .اگر می خواهید رب بزنید، اول با پیاز داغ کمی تفت بدهید بعد بریزید داخل قابلمه،
بعد نمک را اضافه می کنیم به یاد داشته باشید که نباید نمک را زودتر بریزید چون باعث می شود گوشت مرغ سفت شود و دیر بپزد.
بعد از نیم ساعت که گذشت، سبزی و ساقه های سرخ شده را همراه نمک و پودر لیمو به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا غذا جا بیفتد. اگر آب آن کم بود، کمی آب اضافه کنید. اگر چه حواستان باشد ساقه های کرفس خودشان آب می اندازند .
غذای خوشمزه با کرفس
طرز تهیه خوراک کرفس
مواد لازم برای تهیه خوراک کرفس:
-
هویج: یک عدد بزرگ -
گوجه فرنگی: سه عدد بزرگ -
ساقه کرفس خرد شده: سه پیمانه -
روغن کنجد: به میزان لازم -
نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم -
پیاز خرد شده: یک عدد متوسط -
سیب زمینی: یک عدد بزرگ -
کدو: یک عدد بزرگ
مراحل تهیه خوراک کرفس:
ابتدا کرفس را به برش های ۲ سانتی متر خرد کرده و آن را بخارپز می کنیم یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. هویج و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد می کنیم. سیب زمینی را به برش های ۱ سانتی خرد می کنیم.
پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم سپس هویج و ادویه را افزوده و کمی تفت می دهیم. در نهایت کدو، کرفس و سیب زمینی را به همراه نمک، فلفل و زنجبیل اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم سپس گوجه فرنگی را به کل مواد اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
طرز تهیه کوکو برگ کرفس
مواد لازم برای تهیه کوکو برگ کرفس:
-
برگ کرفس خرد شده ۴ مشت -
تخم مرغ ۲ عدد -
سیب زمینی ۱ عدد -
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
مراحل تهیه کوکو برگ کرفس:
ابتدا برگ کرفس را بشویید و بگذارید تا کاملا خشک شود می توانید روی دستمال نخی بریزید تا خشک شود سپس با چاقو به اندازه دلخواه خرد کنید این به سلیقه شما بستگی دارد می توانید خیلی ریز یا درشت تر خرد کنید.
تخم مرغ ها را داخل کاسه ریخته و هم بزنید تا از لختگی خارج شود سپس سیب زمینی رنده شده را به همراه برگ ها کرفس و ادویه و نمک بریزید مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود.
داخل یک تابه نچسب مقداری روغن ریخته تا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل تابه ریخته و حرارت را ملایم کنید و درب تابه را بگذارید و صبر کنید با حرارت کم کوکو خودش را بگیرد وقتی کوکو خودش را گرفت درب تابه را بردارید و کمی که سرخ شد کوکو را برگردانید و صبر کنید طرف دیگر کوکو نیز سرخ شود.
نیازی به گذاشتن درب در این مرحله نیست حالا کوکو برگ کرفس خوشمزه ما حاضر است. نوش جان.
غذای نونی با کرفس
طرز تهیه ماکارونی با مرغ و کرفس
مواد لازم جهت تهیه ماکارونی با مرغ و کرفس:
-
پیاز خلال شده 1 عدد -
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری -
سیر خرد شده 2 حبه -
سینه مرغ خلال شده 1 عدد -
شوید خشک 1-2 قاشق غذاخوری -
کرفس خرد شده 2 ساقه -
ماکارونی 450 گرم -
نمک و فلفل به مقدار لازم -
هویج خرد شده 1 عدد
مراحل تهیه پاستا با مرغ و کرفس:
روغن را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط قرار داده، پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. سینه مرغ، شوید و سیر را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
کرفس و هویج را نیز اضافه کنید و برای 2 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. رب را اضافه کنید و در آخر حدود 2 لیوان آب را افزوده، نمک و فلفل آن را تست کنید، درب تابه را گذاشته و اجازه دهید تا غلیظ شود.
ماکارونی را به روش همیشگی پخته و آبکش کنید، سپس مایه آماده شده را لا به لای آن داده و دم کنید. سپس در ظرف مورد نظر کشیده و همراه با سس گوجه سرو نمایید.
طرز تهیه میگو و کرفس
مواد لازم برای تهیه میگو و کرفس:
-
میگو پاک شده: ۲۰۰ گرم -
خامه ترش: ۱ پیمانه -
سس مایونز: نصف پیمانه -
آب لیموترش: تازه ۲ قاشق غذاخوری -
فلفل سیاه: به میزان لازم -
پیازچه خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری -
جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری -
ساقه کرفس: به میزان لازم
مراحل تهیه میگو و کرفس:
ابتدا میگو شسته و پاک کرده را کمی خرد کنید، به آنها نمک و فلفل بزنید و به مدت ۲ الی ۴ دقیقه درون روغن کمی تفت دهید. سپس خامه ترش، سس مایونز، آب لیموترش، پیازچه و جعفری خرد شده را به همراه مقداری پودر فلفل سیاه با هم مخلوط کنید.
میگوهای تفت داده را نیز با سایر مواد مخلوط کنید و به وسیله ساقه کرفس یا کروتان میل نمائید. نوش جان.
غذای رژیمی با کرفس
طرز تهیه کرفس پلو
مواد لازم جهت تهیه کرفس پلو:
-
برنج: ۳ پیمانه -
نعنا و جعفری خرد شده: ۱/۲پیمانه -
گوشت چرخ شده: ۳۰۰ گرم -
پیاز: ۱ عدد -
ساقه کرفس: ۲۵۰ گرم -
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری -
سیب زمینی: ۱ عدد -
روغن، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری: به مقدار لازم
نکته: میتوانید در صورت تمایل کمی رب گوجه فرنگی به دستور پخت اضافه کنید.
مراحل تهیه کرفس پلو:
از چند ساعت قبل، برنج را با مقداری نمک در آب خیس کنید. حالا برای شروع، مقداری روغن به ماهیتابه اضافه کرده و سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید.
پیاز را هم بزنید تا سبک و شفاف شود. در این مرحله میتوانید برای عطر و طعم بهتر کمی سیر رنده شده اضافه کنید. گوشت چرخ شده را به ماهیتابه اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند.
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به ماهیتابه اضافه کرده و به خوبی با گوشت مخلوط کنید. بگذارید گوشت مدتی بپزد. اگر میخواهید طعم و رایحه بهتری داشته باشد، زعفران را نیز اضافه کنید. در صورت تمایل ۲ قاشق غذاخوری رب اضافه کنید.
حالا ساقه کرفس خرد شده را با نعناع و جعفری خرد شده اضافه کنید و آنها را هم بزنید. میتوانید جعفری را با گشنیز جایگزین کنید؛ و همچنین میتوانید از برگهای جوان کرفس نیز استفاده کنید.
وقتی مواد خوب تفت داده شد و مقداری از بافت کرفس کم شد، حرارت را خاموش کرده و ظرف را کنار بگذارید.
برنج خیس شده را آبکش کرده و به قابلمهای با آب جوش اضافه کنید. نمک را به میزان دلخواه افزوده و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بجوشد. سپس، برنج را آبکش کرده، قابلمه را با آب بشویید، روی اجاق گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
یک لایه برنج را در قابلمه به طور یکنواخت پخش کنید. سپس یک لایه از مخلوط کرفس و گوشت را لابه لای برنج بریزید. ادامه دهید تا تمام مواد به پایان برسد. درب قابلمه را بگذارید تا زمانی که برنج دم بکشد.
در این فاصله، سیب زمینی را به مکعبهای کوچک خرد کرده و آنها را سرخ کنید. وقتی برنج آماده شد، کرفس پلو را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید. میتوانید گوشت را به صورت قلقلی درست کرده و در روغن تفت دهید و در کنار کرفس پلو سرو کنید. نوش جان!
غذا با کرفس و برنج
طرز تهیه سوپ کرفس
مواد لازم جهت تهیه سوپ کرفس:
-
کره ۱۰۰ گرم -
خامه ۱۰۰ گرم -
پیاز متوسط ۲ عدد -
پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم -
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری -
نمک و فلفل به میزان لازم -
ساقه کرفس تازه ۵۰۰ گرم -
سیب زمینی متوسط ۲ عدد -
آب مرغ یا آب قلم ۳ تا ۴ لیوان -
جعفری خرد شده نصف فنجان
مراحل تهیه سوپ کرفس:
ابتدا ساقه های کرفس را میشوییم و در آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن برود و بعد روی تخته ریز خرد میکنیم و پیاز ها را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته نگینی ریز خرد میکنیم و بعد سیب زمینی ها را نیز میشوییم.
روی تخته ریز خرد میکنیم و سپس کرفس و پیاز خرد شده را به همراه آب مرغ یا آب قلم و فلفل در قابلمه ای میریزیم و روی حرارت تقریبا زیاد میگذاریم تا زودتر جوش بیاید و بعد حرارت را کم میکنیم تا خوب مواد پخته شوند.
اگر تمایل داشتید میتوانید ۲ قاشق پودر جوپرک نیز به مواد اضافه کنید تا سوپ لعاب دار تری داشته باشید. در تابه ای کوچک کره را میریزیم و روی حرارت کم صبر میکنیم تا کاملا آب شود،آنگاه سیب زمینی خرد شده را به آن اضافه میکنیم.
تفت میدهیم تا سرخ شود و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم (مقداری از سیب زمینی سرخ شده را برای تزئین نگه میداریم) پنیر خامه ای را حسابی خرد میکنیم تا له له شود و به غذا اضافه میکنیم.در اینجا نمک روی سوپ میپاشیم.
اگر دوست ندارید جعفری خرد شده خام برای تزئین استفاده کنید میتوانید در این مرحله جعفری را به سوپ بیفزایید و پس از ۵ دقیقه زیر قابلمه را خاموش کنید.
پس از آنکه سوپ کمی خنک شد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با سیب زمینی سرخ شده و خامه تزئین کنید و از آبلیمو به عنوان چاشنی سوپ استفاده کنید. نوش جان.
غذای ساده با کرفس
امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید و این غذاهای خوشمزه را در منزل درست کنید و در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
همچنین بخوانید:
دستور تهیه 10 غذای خوشمزه با کاهو
طرز تهیه 20 مدل غذا با کلم بروکلی سالم و خوشمزه
طرز تهیه 10 غذای بسیار خوشمزه با فلفل دلمه ای