طبع تخمه هندوانه چیست ؟
در طب سنتی، خواص و مزاج تخم هندوانه به عنوان یکی از مغزهای گیاهی از لحاظ خواص مشابه تخم کدو بیان شده است.
تخمه هندوانه در واقع همان هسته میوه هندوانه است که پس از جمع آوری خشک شده و به صورت تخمه هندوانه خام یا بو داده به عنوان آجیل مصرف می شود.
تخمه ی هندوانه که در زبان هندی “تاربوج که بیج” نامیده میشود، در آشپزیهای آسیایی و خاور میانهای استفاده میشود. در یک جمله تخمه هندوانه قابل خوردن است و میتواند یک گزینهی سالم باشد.
تخمه هندوانه سرشار از ویتامین مانند تیامین، نیاسین، اسید فولیک، و مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، منگنز، آهن، روی، فسفر و مس است. علاوه بر این دانه هندوانه یک منبع بزرگ از کالری است.
طبع تخمه هندوانه خام
طبیعت تخمه هندوانه خام سرد وتر است. تخمه هندوانه سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، مس، سلنیوم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B ۶، اسید لینولئیک، اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد.
طبع تخمه هندوانه بو داده
طبع تخمه هندوانه بو داده نیز همانند خام، سرد وتر است. مردم مصر از تخمه هندوانه خام و بو داده برای تهیه انواع نان و سوپ استفاده میکنند.
تخمه هندوانه سرده یا گرم ؟
مصلح تخمه هندوانه چیست ؟
تخم هندوانه برای افراد با مزاج سرد مضر است و عسل و گلنگبین مصلح آن هستند.
خواص تخمه هندوانه
سلامت قلب با تخمه هندوانه
تخمه هندوانه منبع خوبی از منیزیم است. با مصرف ۱۰۰ گرم از تخمه هندوانه، ۱۳۹ درصد از نیاز روزانه را تامین میکند. منیزیم برای عملکرد طبیعی قلب، نگهداری فشار خون طبیعی، حمایت از روند سوخت و ساز و سنتز پروتئین، حیاتی است.
خواص درمانی تخمه هندوانه، برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا و همچنین، کنترل فشار خون و دیابت نیز مفید است.
همچنین چای تخمه هندوانه، نیز این مزایا را دارد و در ایجاد ثبات در فرایند متابولیک بدن و عملکرد طبیعی قلب، تاثیر فراوان دارد.
خاصیت تخمه هندوانه برای پوست
دانه هندوانه علاوه بر خواص درمانی، برای سلامت پوست نیز مفید است. اسیدهای چرب غیر اشباع در تخمه هندوانه به پوست، رطوبت، نرمی، سفت شدن عضلات صورت، جلوگیری از افتادگی و پیری پوست و جلوگیری از آکنه و سایر اختلالات پوستی کمک فراوانی میکنند.
همچنین مواد مغذی موجود در تخمه هندوانه، پوست را از بروز انواع خاصی از سرطان و عفونت محافظت مینماید.
خواص تخمه هندوانه برای آکنه
آکنه به خاطر باکتریها و التهاب پوست صورت به وجود میآید. شما نمیتوانید در انتخاب محصولات یا داروهای زیبایی برای غلبه بر مشکل آکنه به صورت خودسرانه عمل کنید. چون ممکن است وضعیت آکنه را بدتر کند.
یکی از بیخطرترین راههای غلبه بر مشکل آکنه مصرف تخمه هندوانه است.
طبع تخمه هندوانه و مصلح آن
خواص تخمه هندوانه برای مو
تخمه هندوانه به دلیل داشتن پروتئین بالا، میتواند موها را سالم و براق نگه دارد.
این پروتئین حاوی برخی از اسیدهای آمینه ضروری مانند لیزین، آرژنین، تریپتوفان و گلوتامیک اسید است که برای موهای سالم و قوی در بدن مورد نیاز است.
همچنین خواص تخم هندوانه به دلیل داشتن چربیهای مفید، از شکستگی موها جلوگیری و به مرطوب نگه داشتن مو کمک میکند.
خاصیت تخمه هندوانه برای دیابت
خواص تخمه هندوانه برای افراد مبتلا به دیابت، مفید است. تعدادی تخمه هندوانه، را در یک لیتر آب به مدت ۴۵ دقیقه بجوشانید. این معجون را هر روز مانند چای میل نمایید.
داشتن انرژی با تخمه هندوانه
تقریبا نیمی از تخمه هندوانه حاوی روغن است که شامل ۲۰ درصد چربی اشباع شده و باقیمانده چربی اشباع نشده از جمله اسیدهای چرب امگا ۶ را در خود دارد.
یک فنجان تخمه هندوانه، خشک حاوی حدود ۵۰ گرم چربی است که حدود ۸۰ درصد از ارزش روزانه را تامین میکند؛ بنابراین تخمه هندوانه، یک منبع مهم از کالری و انرژی است.
همچنین چربیهای سالم موجود در تخم هندوانه، از جمله اسیدهای امگا ۶، سطح کلسترول مضر در خون را کاهش میدهد.
تامین پروتئین با تخمه هندوانه
کمبود پروتئین در همه جا بسیار رایج است که منجر به بیماریهایی مانند ماراسموس و کواشیورکور میشود که در کشورهای فقیرتر جهان رایج است.
داشتن پروتئین بالا تخمه هندوانه برای افرادی که دارای کمبود پروتئین هستند بسیار مفید است. یک فنجان تخمه خشک حدود ۳۰ گرم پروتئین را فراهم میکند.
پروتئین و اسیدهای آمینه آن برای رشد و ترمیم عضلات، بافت همبند، پوست و همچنین برای ساخت آنزیم حیاتی است. پروتئین برای نگهداری از ناخنهای بلند و قوی بسیار نیاز است که این موارد از جمله خواص تخمه هندوانه، هستند.
طبع تخمه هندوانه در طب سنتی
درمان عفونتهای ادراری و سنگ کلیه با تخمه هندوانه
چای تخمه هندوانه به عنوان یک دیورتیک طبیعی کار میکند. میتوان آن را برای پاک سازی کلیهها استفاده کرد. ادوارد کیسی شخصی است که در سال ۱۹۴۰ این چای پر خاصیت را کشف کرد.
این چای برای افرادی که دارای عفونتهای ادراری هستند و یا اشخاصی که سنگ کلیه دارند درمان بسیار مناسبی است.
مضرات مصرف تخمه هندوانه
زیاده روی در مصرف تخمه هندوانه، به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن میشود و نمک به کار رفته در آنها برای طعم دار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد؛ بنابراین بهتر است تخمه هندوانه، خام تهیه کنید.
همچنین بخوانید:
طبع تخمه آفتابگردان : تخمه گرم است یا سرد ؟
طبع گردو : گردو (خشک / تازه) سرد است یا گرم ؟
طبع فندق : فندق سرد است یا گرم ؟