ایسنا/قم استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امام حسین (ع) صحنه عاشورا را صحنه تفکیک حق از باطل، میدیدند، گفت: حضرت اینگونه نگاه میکنند که خدا به دستگاه سقیفه و بنی امیه فرصتی داده تا در دنیا جلو بروند و ناپاکیها آشکار شود و مؤمنین از کافران و منافقان تفکیک شوند و این جریان تا قیامت مؤمنان را از کافران تفکیک کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری در مراسم عزاداری شب دوم محرم در حرم حضرت معصومه(س) عنوان کرد: یکی از آیاتی که امام حسین (ع) در شب عاشورا قرائت می کردند آیه ۱۷۸ سوره آلعمران بود «گمان نکنید که فرصتی که خدا به کافران می دهد به نفع آنها است بلکه برای تفکیک و جداسازی افراد خبیث از افراد پاک و جبهه حق از جبهه باطل است».
وی افزود: مفاد این آیه این است که کفار خیال نکنند فرصتی که خدا در دنیا به آنها میدهد به نفع آنها است بلکه فرصتی به آنها داده میشود که گناهانشان زیاد شود و نیتهای ناپاک در عالم فرصت اظهار پیدا کنند و آلودگیها آشکار شود و از طرف دیگر مؤمنین هم ایمانشان نابتر شود و مؤمنین از کافران تفکیک شوند و بهترینها و بدترینها به دو دسته تقسیم شوند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه قرائت این آیات نشان میدهد که امام حسین (ع) صحنه عاشورا را صحنه تفکیک حق از باطل، میدیدند، اظهار کرد: حضرت اینگونه نگاه میکنند که خدا به دستگاه سقیفه و بنی امیه فرصتی داده تا در دنیا جلو بروند و ناپاکیها آشکار شود و مؤمنین از کافران و منافقان تفکیک شوند و این جریان تا قیامت مؤمنان را از کافران تفکیک کند.
وی با بیان اینکه این آیات ذیل آیاتی است که در شأن جنگ احد نازل شده است، گفت: مسلمانان در جنگ احد در آستانه پیروزی بودند تا اینکه عده ای که به دنبال دنیا و غنائم بوند وظیفه خود را ترک کردند و دشمن این فرصت را پیدا کرد که از پشت سر حمله کند و در این صحنه جز عده اندکی اطراف رسول خدا(ص) نماندند و بقیه فرار کردند و برخی به اندازه ای دور شدند که تا دو سه روز برنگشتند.
حجت الاسلام و المسلمین میرباقری افزود: در جنگ احد ۷۰ نفر به شهادت رسیدند و حدود ۷۰ نفر هم مجروح شدند و بقیه هم بهجز امیرالمؤمنین(ع) و یکی دو نفر دیگر از پیامبر(ص) دفاع می کرند و در این شرایط سخت که دشمن تصمیم به ترک نبرد در آن روز گرفت پیامبر مجدد تصمیم گرفتند که دوباره به دشمن حمله کنند تا طمع بازگشت نکند و برای این حمله مجدد از همان ۷۰ نفر مجروح استفاده کردند و خداوند آن عده کم را یاری کرد و موفق به دور کردن دشمن شدند.
وی با بیان اینکه پیامبر(ص) در آن جنگ از افرادی که اقدام به فرار کرده بودند درخواست کمک نکردند، ادامه داد: خدای متعال در توصیف افراد مجروحی که دوباره به فرمان پیامبر(ص) لبیک گفتند و با ایشان به تعقیب دشمن رفتند می فرماید کسانی که دعوت خدا و رسول را اجابت کردند اگر مسیر احسان و تقوا را ادامه دهند خداوند برای آنها اجر عظیمی در نظر گرفته است.
استاد حوزه علمیه گفت: خداوند در این آیات میفرماید نه تنها احتمال بازگشت دشمن آنها را نترساند بلکه ایمانشان قویتر شد و گفتند که خدا برای ما کافی است تا کار را به او واگذار کنیم و بعد از این که دشمن را دور کردند پیروزمندانه و در حالی که فضل الهی شامل آنها شده بود بدون اینکه آسیبی از دشمن به آنها برسد به مدینه بازگشتند.
وی با بیان اینکه پیروزی به تعداد افراد و مقدورات نیست بلکه به دست قدرت خداوند است، افزود: این آیات در عاشورا هم قابل تطبیق است و امام حسین (ع) در شب عاشورا این آیات را خواندند و درست است که در آن روز کسی از لشکر امام حسین (ع) باقی نماند ولی در طول تاریخ یاد آنها همراه با فضل و برکت است و هیچ تعبیر سوئی از آنها نشده و پیروز واقعی عاشورا امام حسین (ع) هستند.
انتهای پیام