ایسنا/اصفهان یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی پیش بینی شده که اگر کسی تولید “وی پی اِن” خارج از چارچوب وضع شده کند مجرم شناخته می شود نه کسی که از “وی پی ان” استفاده میکند.
حجت الاسلام سید صادق طباطبایی نژاد، عصر امروز (چهارشنبه-۱۳ مرداد) در جلسه بررسی طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی مجلس که به شکل مجازی و به همت سازمان بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی دولت آباد- واحد میمه و دانشگاه آزاد اردستان برگزار شد، اظهار کرد: فضای مجازی امروز فضای حقیقی را تحت تاثیر قرار داده است و طبیعی است که یک قانون جامع را برای فضای مجازی داشته باشیم و کشورهایی مانند آمریکا بیش از ۳۰۰ قانون برای فضای مجازی دارند.
وی افزود: موضوع صیانت از فضای مجازی در کمیسیون فرهنگی مجلس قبل مطرح شد که رای نیاورد، اما در این دوره با اصلاحات زیاد در کمیسیون فرهنگی رای آورد و در صحن علنی مجلس میز ماده ۸۵ آن رای آورد. این طرح، صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی است.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، ادامه داد: پیام رسان های اجتماعی که در فضای مجازی در حال فعالیت و تاثیرگذار هستند و مخاطبان زیادی عضو آن پیام رسان هستند باید شناسایی شوند و این پیام رسان های تاثیرگذار باید در داخل کشور ثبت شوند و یک واحد حقوقی را در ایران دایر کنند تا پاسخگوی مسائل حقوقی درباره پیام رسان خود باشند. این موضوع امری طبیعی است چرا که نمی توانیم اجازه دهیم یک پیام رسان خارجی در داخل کشور فعالیت داشته باشند و اگر در جایی اختلال امنیتی، فرهنگی و اقتصادی و سیاسی ایجاد کردند پاسخگو نباشند!
به گزارش ایسنا، طباطبایی نژاد گفت: این ساماندهی به این معنا است که پیام رسان های خارجی در ایران باید پاسخگوی قوانین وضع شده کشور مقصد باشند. برای این منظور یک هیات مرکزی برای طرح پیش بینی شده است و رئیس مرکز ملی فضای مجازی ساماندهی این امر را بر عهده خواهد داشت. حاکمیت نمی تواند نسبت به فضای مجازی بی تفاوت باشند همان طور که اروپایی ها نیز در مورد آن نگران هستند.
وی افزود: فضای مجازی نیاز به چارچوب دارد و این طرح در مجلس پیش نویس شده است و یک هیات مرکزی برای این امر در نظر گرفته شده که کار ساماندهی را بر عهده دارند. چند وزارتخانه نیز در این هیات مرکزی نماینده ای خواهند داشت. دومین قدم این است که پیام رسان های موثر را شناسایی کنند و یک فرصت چندماه به این پیام رسان ها داده می شود تا در ایران نمایندگی داشته باشند.
نماینده مردم اردستان در مجلس ادامه داد: یک نکته مهم که در طرح پیش بینی شده این است که در ارتباطات اداری و ارسال مکاتبات اداری از طریق پیام رسان های خارجی محدودیت اعمال می شود. یک موضوع کلیدی در طرح این است که پهنای باند زیاد به پیام رسان های خارجی داده نشود که در این باره باید دو کار انجام دهیم تا از تولیدات داخلی در فضای مجازی صیانت و حمایت کنیم. پس باید نرم افزارهای داخلی را تقویت کنیم و پهنای باند زیاد و قوی را با قیمت ارزان در اختیار پیام رسان های داخلی قرار دهیم.
طباطبایی نژاد تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل در پیش نویس قانون این است که به پیام رسان های داخلی پهنای باند بیشتری بدهیم و سرعت پهنای باند آنان را دو برابر و قیمت آن را به یک سوم کاهش دهیم. در این قانون پیش بینی شده که اگر کسی تولید “وی پی اِن” خارج از چارچوب وضع شده کند مجرم شناخته می شود نه کسی که از “وی پی ان” استفاده می کند. در آمریکا ارتش بر فضای مجازی نظارت می کند تا از ارزش های خودشان محافظت کنند.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یادآور شد: پس طرحی که در مجلس آمده ۱۲ سال پیش مطرح شده است و عقل می گوید برای فضای مجازی باید قانون داشته باشیم. در اصل قانونگذاری هیچ کسی قبول نمی کند که این فضا رها باشد. کسانی که زیر ۱۸ سال هستند باید اطلاعات آنان ثبت شود تا به هر اطلاعاتی دسترسی نداشته باشند. در ماده ۸۵ اختیار قانون در صحن علنی به گروهی از نمایندگان داده می شود که در آن زمینه خاص تخصص بیشتری دارند. مصوبات قانون ماده ۸۵ موقت است و ۵ سال به شکل آزمایشی اجرا می شود و سپس به قانون تصویب می شود.
وی خاطرنشان کرد: این هیاهو در سطح کشور به این دلیل است که بدون آگاهی به یک موضوع میپردازیم و برخی نیز از فضا سو استفاده میکنند.
انتهای پیام