انتخاب کلیددار تبریز در خوان ششم


خبرگزاری فارس–  محمدامین خوش‌نیت: این روزها بحث انتخاب شهردار برای شهر تبریز نقل محافل شده و در راس اخبار، شنیده‌ها و ناگفتنی‌ها قرار گرفته است. در هر جلسه و نشست اداری و خانوادگی هم نامی بر زبان آورده می‌شود. نام‌هایی که ضمن احترام به شخصیت وجودی تک تک آنها، باید به صراحت و بدون تعارف بگوئیم که اکثرا در شان و اندازه تبریز نیستند!

این سازمان عریض و طویل با کارمندان و مدیرانی که بیشترین هجمه و حمله و انتقاد همیشه علیه آنهاست، مردان و زنانی که باید تاوان کم‌کاری و احیانا سوءرفتار مدیریتی برخی از مدیران ارشد تحمیل شده از دیگر سازمان‌ها و یا برخی اعضای شورای شهر پرونده‌دار را هم باید بپردازند.

بی‌تردید هیچ اداره و سازمانی به اندازه مجموعه شهرداری در طی ۲ دهه اخیر تا این اندازه مورد مظلومیت واقع نشده است. در حالی که اغلب سازمان‌ها و ادارات دیگر ایام بسیاری از سال را در آرامش می‌گذرانند، سازمان شهرداری باید هر روز در انتظار و استرس یک خبر تازه و تزریق یک استرس و هیجان کاذب دیگر بنشیند. از تغییر مدیریت‌های فصلی گرفته تا دخالت‌های بی‌جا سایر ارگان‌ها و نهادهای بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی و… و همین امر سبب می‌شود تا انگیزه‌های کار کارکنان مورد تهدید این شنیده‌های ناگوار قرار گیرد. 

اما اینک که شورای ششم تبریز با ترکیبی تقریبا جدید و دگرگون شده در آستانه ورود به عمارت ساعت تبریز است، اخباری به گوش می‌رسد که می‌تواند بار دیگر کشتی اداره این سازمان را دچار تلاطم سازد.

گزینه‌های طرح شده به عنوان شهرداری تبریز بیشتر به شوخی می‌ماند تا واقعیت! که اگر صحت داشته باشد، مایه تاسف است و تعجب. … اما آنچه در این بین قربانی می‌شود انگیزه‌های کار و تلاش و ارتقاء شغلی مدیران داخلی شهرداری است.

بیشتر بخوانید  (ویدئو) کلیپ خنده دار حسن ریوندی، شوخی با علی پروین، علی دایی و عادل فردوسی پور

شک و تردید نداشته باشید که درایت و تخصص و تعهد یک کارمند ساده و یا کارشناس شهرسازی و عمران شاغل در این مجموعه بسیار بیشتر از برخی از این گزینه‌هاست، پس چگونه است که برخی از اعضای محترم شورای ششم در کمند جوسازی و بزرگنمایی اطرافیان این گزینه‌ها و مطرح‌کنندگان نام آنها گرفتار می‌آیند؟

این سوال اصلی ماست، چرا در بین گزینه‌های طرح شده برای شهرداری تبریز، گزینه‌هایی از داخل مجموعه شهرداری تبریز حضور ندارند؟ آیا نباید شائبه نگاه سیاسی و جناحی در انتخاب شهردار را وارد بدانیم؟

تجربه بیش از ۲ دهه مدیریت شورایی نه تنها در تبریز بلکه در همه کلان‌شهرها ثابت کرده است که انتخاب شهردار از خارج از سازمان شهرداری تبریز در طول زمان باعث موارد ذیل شده است: 

1) تضعیف مدیریت شهری 

2) عدم انگیزش در کارکنان شهرداری 

3) ایجاد خلاء در الگوهای مدیریتی

4) بحران اقتدار و اختیار در درون سازمان

5) آشفتگی مدیریتی و فرصت‌سوزی به لحاظ عدم اشرافیت بر ارکان سازمانی و ناآشنایی با ساز و کار مجموعه شهرداری

ای کاش شورای ششم تبریز در کنار تعریف شاخص‌های شهردار اصلح و بررسی کارنامه کاری گزینه‌های معرفی شده، نیم نگاهی نیز به ارکان مدیریتی ارشد و میانی شهرداری تبریز هم بیندازند. چه بسا گوهر گمشده آنها در اینجا باشد و به قول معروف:

یار در خانه و ما گرد جهان می‌گردیم

آب در کوزه و ما تشنه لبان می‌گردیم!

انتهای پیام/60005/س


دیدگاهتان را بنویسید