70 درصد فارغ التحصیلان آموزش عالی بیکار هستند


بیکاری فارغ التحصیلان آموزش عالی

MeetNews طی دو دهه گذشته ، شاهد افزایش حضور داوطلبان در گروه های دانشگاه بوده ایم. البته مستند و توجه به میزان مقبولیت فرد در موقعیت های اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و … یکی دیگر از دلایل تمایل افراد برای ادامه تحصیلات تکمیلی است.

پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی در نگاه اول یک اقدام م toثر برای ارتقای سواد اجتماعی است که فقط از نظر کمی مورد توجه قرار گرفته است و کیفیت آموزش ، مهارت آموزی و ایجاد بازار کارآفرینی و اقدامات در این زمینه قابل تامل است. با این حال ، در آوریل سال جاری ، منصور گلمی ، وزیر علوم گفت: “تب مستند در جامعه مانع ایجاد اشتغال می شود و افزایش پایه حقوق بستگی به تحصیلات عالی دارد.”

وی گفت: “استفاده از مدارک دانشگاهی برای اخذ مدرک ، موضوعات جدی و آسیب پذیر ایجاد کرده است که نیاز به بحث مفصل دارد.”

توجه به آموزش حرفه ای دانش آموزان در ابعاد مختلف

در روزهای اخیر ، محمد سعید امن ، مدیرکل دفتر روابط عمومی و صنعتی وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، در مورد تب مستند و عدم توجه به کارآفرینی در آموزش عالی گفت:

وی افزود: در شرایط کنونی ، مشاغل تخصصی تر و گذار به یک کسب و کار مبتنی بر فناوری های روز و نیاز به توسعه و بهره وری صنایع در کشور ، ایجاد مراکز راهنمای شغلی و جستجوی کار تخصصی ضروری است. “مراکز اشتغالزایی و دفاتر اشتغال برای کاهش هزینه های معاملاتی استخدام در شرکت و کاهش هزینه های جستجوی کار برای جویایان کار ایجاد شده است.”

بیشتر بخوانید  خوشگذرونی نرگس محمدی با شوهر ستاره اش در تایلند

بیکاری جوانان به دلیل نداشتن مهارت

محمد زاهدی اصل ، مدرس دانشگاه در مورد مشکل مستندسازی در کشورمان گفت: در حالی که مستندسازی در کشور ما استقرار یافته است ، سیستم آموزش عالی کشور هنوز در حین تحصیل دانشجویان راه حلی برای آموزش مهارت ها و کارآفرینی ارائه نکرده است.

وی افزود: “کارفرما برای بهبود تحصیل و تربیت افراد تحصیل کرده در جامعه ، کارآموزی یا کارآموزی برای کارمند ایجاد نمی کند.”

موقعیت ممتاز و آثار منفی مستندسازی در کشور

این کارشناس آموزش درباره مستندسازی در جامعه ادامه داد: “گسترش بی رویه واحدهای آموزش عالی بدون انتظار و برنامه ریزی منجر به فاجعه شده است. به عبارت دیگر ، امروز ما در موقعیت ممتازی در جهان هستیم ، هر چند با آثار منفی مستند. “

زاهدی اصل تاکید کرد: کشور ما به اندازه کل اروپا دارای واحد دانشگاهی است. همه واحدهای دانشگاهی به کارخانه تولید اسناد تبدیل شده اند ».

وی ادامه داد: دانشگاه هایی با عناوین پیام نور ، علمی کاربردی و … راه اندازی شده است اما در این مراکز معلم واجد شرایط وجود ندارد.

به گفته این استاد دانشگاه ؛ «از یک سو ، ما به تحصیل 5 میلیون دانشجو در کشور و واحدهای مختلف دانشگاهی افتخار می کنیم. “از سوی دیگر ، ما باید به این س answerال پاسخ دهیم که این حجم عظیم تولید دانشجویی کدام نیازهای جامعه را برآورده می کند؟”

عدم وجود بسترهای لازم برای انجام آموزش ها

وی گفت: “ما فارغ التحصیلان زیادی را بدون بازار کار به بازار می فرستیم.” اکثر این افراد مهارت خاصی در زمینه تحصیلی خود ندارند. “بسیاری از زمینه های آموزشی نیاز به آزمایشگاه ، کارآموزی ، کارآموزی و غیره دارد ، اما عملاً هیچ بستری برای عملی ساختن درس های نظری آموخته شده وجود ندارد.”

بیشتر بخوانید  قیمت مسکن در ایران دو برابر میانگین جهانی است/ خانه در تهران دو برابر شهرهای ترکیه گران است!

زاهدی اصل گفت: طبق آمارهای غیر رسمی 40 درصد فارغ التحصیلان بیکار هستند. “البته ، باید توجه داشت که بخش قابل توجهی از فارغ التحصیلان وارد بازار کار هیچ ربطی به مدرک آنها ندارند.”
70 درصد فارغ التحصیلان آموزش عالی شاغل نیستند

وی گفت: 70 درصد فارغ التحصیلان آموزش عالی شاغل نیستند یا اشتغال آنها به تحصیلات آنها ارتباطی ندارد.

به گفته وی؛ “طی دو سال گذشته ، کیفیت آموزش تحت تأثیر گسترش تاج قرار گرفته است و آموزش از راه دور حتی بر کیفیت آموزش نظری نیز تأثیر گذاشته است.”

زاهدی اصل ادامه داد: بیکاری جوانان به دلیل عدم آموزش و مهارت های کارآفرینی در بین جوانان ایجاد شده است. تنها راه برون رفت از این وضعیت ، اصلاح آموزش عالی در کشور است. »

مسئولین باید اقدام کنند

در دو سال گذشته ، به دلیل گسترش تاجگذاری ، شاهد افت کیفیت آموزش و نبود کلاس های دانشگاه بوده ایم. واحدهای دانشگاهی نیز دانش آموزان بدون صلاحیت می پذیرند. در این شرایط ، آموزش عالی به طور غیرقابل کنترل گسترش یافته است. به دلیل کیفیت پایین آموزش های عملی در دانشگاه ها و نبود کلاس ، روند آموزش مهارت ها و کیفیت آموزش تحت تأثیر قرار می گیرد و این موضوع مستلزم تصمیمات جدی مسئولین به منظور اتخاذ تدابیر مناسب برای آموزش دانشجویان در دستور کار است.

دیدگاهتان را بنویسید