طبق گزارشات خبرآنلاین، علی اکبر صالحی روز یکشنبه در مراسم بهره برداری از برنامه های وزارت نفت ، سازمان انرژی اتمی ، وزارت کشور و سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: دستاوردهای دولت در صنعت هسته ای از سال 1397 و پس از خروج از این کشور ضروری است. ایالات متحده از برجام ، سطح قدرت هسته ای کشور در همه زمینه ها برای همه آشکار شد.
او گفت: سازمان انرژی اتمی ایران ثابت کرده است که از اطلاعات لازم در مذاکرات و متن برجام استفاده کرده است. از سوی دیگر ، سازمان انرژی اتمی ایران علاوه بر پروژه های بزرگ زیرساختی مانند چرخه سوخت هسته ای کشور ، توسعه نیروگاه های هسته ای در واحدهای 2 و 3 بوشهر را با 10 میلیارد دلار بودجه دولتی آغاز کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تأسیس مرکز تولید و توسعه داروهای رادیویی دارویی ایران (تترا) و یک مرکز بزرگ یونی درمانی به ارزش حدود 350 میلیون یورو بدون اتکا به بودجه دولت را از دیگر دستاوردهای تدبیر امید برشمرد. دولت در زمینه هسته ای سخت ترین شرایط جنگ اقتصادی آغاز شده و این طرح ها را پیش برد و حدود 85 درصد از دو پروژه اخیر تقریباً به پایان رسیده است.
صالحی چالش های سازمان انرژی اتمی برای تامین مخازن حفاظتی سوخت نیروگاه بوشهر را یادآور شد و گفت: سوخت مصرفی به مدت هفت سال در استخر زیر گنبد نیروگاه بوشهر ذخیره می شد تا خنک شود و رادیواکتیویته آن کاهش یابد ، اما پس از سرد شدن ، باید خشک نگهداری شود. برای حفظ سوخت مصرفی نیروگاه ، ما به مخازن بزرگ با وزن حدود 120 تن نیاز داریم. حوض سوخت مصرفی نیروگاه بوشهر در حال پر شدن بود و ما مجبور بودیم این مخازن ذخیره سوخت مصرفی را تهیه کنیم.
وی گفت: “به دلیل تحریم ها نتوانستیم تانک های لازم را از بازار بین المللی بخریم.” یکی از تعهدات حقوقی بین المللی طراحی و ساخت مخازن محلی دو منظوره ، یکی از پیچیده ترین پروژه های مهندسی در سطح ایمنی کشور و استانداردهای مهندسی بود. کلیه مراحل طراحی ، تولید و نصب برای اولین بار در کشور انجام شد و سطح فناوری را در صنایع مختلف کشور افزایش داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تامین این تجهیزات از خارج از کشور به دلیل تحریم های شدید بین المللی حاکم بر صنعت هسته ای بسیار مشکل است و از سوی دیگر هزینه نمونه های خارجی بدون احتساب هزینه های حمل و نگهداری 2.5 میلیون برای هر تانک “10 میلیون دلار برای چهار تانک در سال. خدا را شکر ، با ساخت نمونه کاملاً محلی از این مخازن با 50 درصد قیمت آزمایشی خارجی ، از خروج این مقدار ارز از کشور جلوگیری می کنیم.
صالحی افزود: این پروژه مهندسی عظیم ، چون در کلاس تجهیزات ایمنی نیروگاه های هسته ای قرار دارد ، اعتماد متخصصان سازمان انرژی اتمی را برای ورود به ساخت سایر تجهیزات نیروگاه های درجه یک افزایش داده است. “برای اولین بار در کشور ، ما موفق به جعل ، جعل و تخلیه بیش از 60 تن شدیم ، که یک قطعه بزرگ است.
وی در مورد مشکلات سازمان انرژی اتمی در زمینه تامین سوخت هسته ای گفت: همه فعالیت های صلح آمیز صنعت هسته ای در جهان ، از تولید انرژی هسته ای گرفته تا دارو و تحقیقات کشاورزی ، به در دسترس بودن منابع کافی مواد رادیواکتیو بستگی دارد. مواد ، به ویژه کیک زرد. “سالهاست جمهوری اسلامی از دسترسی به بازارهای بین المللی کیک زرد محروم است و حتی پس از مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، برخی از کشورهای 1 + 5 مانع اجرای قراردادهای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت هسته ای شدند.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: علی رغم محدودیت های داخلی ، سازمان انرژی اتمی اقدامات جدی تری را در زمینه تهیه کیک زرد و استفاده از مدیریت جوان و دلسوزانه علاوه بر افزایش ظرفیت کارخانه کیک زرد اردکان در دستور کار قرار داد. ، مینی شماره یک و شماره سه در مجموعه ساغند ، و همچنین معدنی که سالها مورد کاوش قرار گرفته است ، اردکان را که به دلیل کمبود بودجه در حالت راکد به سر می برد ، بدون دریافت بودجه دولتی به طور رسمی به بهره برداری می رساند.
صالحی گفت: طرح قانونگذار در سال 1390 شرایط حفاظت و حراست از منابع محدود و بی کیفیت رادیواکتیو را در قانون قانون معادن و با تصویب مفاد اجرایی مربوط به این قانون در سال 1394 و دقیق ، صحیح و اجرای صریح مقررات این قانون توسط سازمان انرژی اتمی ایران در اختیار کشور قرار می گیرد که توانایی تولید بیش از 100 تن کیک زرد در سال از منابع محلی بی کیفیت را دارد.
او اضافه کرد: در دولت های یازدهم و دوازدهم ، بخش تحقیقات سازمان انرژی اتمی مجهز به مدرن ترین تجهیزات روز دنیا است و می توان در فاصله زیادی با سایر سازمان ها گفت که دارای بهترین و مدرن ترین نیروی انسانی متخصص و تجهیزات تحقیقاتی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی با استفاده از دانش و تجربیات انباشته کارشناسان خود در تأسیسات موجود ، پروژه های اصلاحی را که تولید کیک زرد توسط حدود سه نفر در ابتدای دولت تولید می کرد ، اجرا کرد. تن در سال 1399 و انشاءالله در سال 1400 به 50 تن می رسد ، یعنی تولید کیک زرد در کشور در هشت سال گذشته 17 برابر افزایش یافته است.
صالحی تصریح کرد: با اجرای رسمی طرح افزایش ظرفیت در آخرین قسمتهای کارخانه کیک زرد در اردکان و ایجاد امکانات برای بازیابی اورانیوم از سنگهای بی کیفیت در مجتمع های شهید سلیمانی سهند و هوشومی اردکان ، بزرگ گامی در افزایش ظرفیت تولید کیک زرد کشور به 100 تن در سال افزایش می یابد.
وی گفت: علاوه بر این ، استخراج اورانیوم از معادن و کارخانه های دیگر که مواد معدنی ورودی در آن آغشته به مواد رادیواکتیو است در دستور کار قرار گرفته است و با این مجموعه اقدامات ، قیمت کیک زرد تولید شده در بازار داخلی $ دلار است. 000/000 در سال 1392 ، کیلوگرم در سال 1399 به حدود 80 دلار رسید که با قیمت های جهانی قابل رقابت است.
311311