آیا پدر و مادر بابک هورالدین واقعا دیوانه بودند؟


روانشناسی والدین بابک هورالدین

MeetNews انتقام ، توهم ، سود ، ترحم ، حسادت ، دفاع از خود و غیره. انگیزه بیشتر قتلهای خانوادگی است. دلایل قتل می تواند فراتر از “بیماری روانی” قاتل باشد ، اما اغلب ، وقتی صحبت از قتل به میان می آید ، یکی از اولین توضیحات و ترجیحات برای تفسیر مشکل این است که می گویند: “قاتل بیمار روانی است. ” “

احتمال بیماری روانی ، به ویژه برای والدین بابک حرم الدین ، ​​بارها مطرح شده است. اگرچه انتظار نمی رود افرادی که موفق به کشتن و تکه تکه شدن حداقل سه نفر شده و سپس قطعات را پنهان کرده اند از سطح روانی قابل قبولی برخوردار باشند ، اما استاندارد بهداشت روانی برای مسئولیت کیفری با استانداردهای رایج بهداشت روانی مطابقت دارد. تفاوتهایی وجود دارد.

در ماده 149 قانون مجازات اسلامی مصوب 1992 ، آمده است: و هیچ مسئولیت کیفری وجود ندارد. “به زبان ساده ، هنگامی که شخصی متوجه زشتی اقدامات خود شد و به عنوان مثال ، دانست که قتل یک عمل مجرمانه و مجازات است ، یعنی دارای سلامت روانی است که مسئولیت کیفری را تحمیل می کند ، اما مفهوم سلامت روان از نظر جهان سازمان بهداشت (WHO) فراتر از عدم وجود اختلالات روانی است و شامل بهزیستی ذهنی ، درک خودکارآمدی ، استقلال و استقلال ، کفایت و شایستگی ، وابستگی بین نسلی و خود تحقق توانایی های بالقوه فکری و عاطفی ، احساسات یا ویژگی های خاص است. رفتار و ناراحتی شخصی یا اختلال در زندگی همراه است. این تغییرات در هنجارهای جامعه قرار نمی گیرند و بدیهی است که غیر طبیعی ، آسیب شناختی ، مداوم یا مکرر هستند.

بیشتر بخوانید  وکیل هیئت امنا: تصمیم این نهاد مطابق با قانون اساسی است

دکتر کیانا می گوید: “از نظر حقوقی ، به محض اینکه شخص متوجه شود که آنچه انجام می دهد قتل است ، یعنی متوجه آن می شود و نمی تواند با ادعای دیوانه بودن از مسئولیت آنچه انجام داده فرار کند.” ، کارشناس پزشکی قانونی ، به ایسنا گفت. »؛ بنابراین ، حداقل اکبر حرم الدین ، ​​متهم به کارگردانی قتل داماد ، دختر و پسر خود بین سالهای 90 تا 1400 ، نمی تواند ادعا کند که به دلیل بیماری روانی خود مرتکب این قتل ها شده است.

با این حال ، نحوه قتل هنوز عجیب است. کولایی گفت: “خیلی معمول نیست که یک قاتل یا قاتلان یک قربانی را فلج کنند.” اگرچه هیچ آماری در مورد اینکه چند درصد از قتلها به مثله ختم می شوند وجود ندارد ، اما هنوز هم می توانم بگویم که من تعداد زیادی جسد مثله شده را در حرفه خود ندیده ام. “

وی گفت: “البته تکه تکه شدن جسد کار سختی نیست.” “اگر کسی با آناتومی بدن آشنا باشد ، می تواند جسد را با چاقوی پنج اینچی مثله کند ، و هدف پیدا نکردن آن نیست.” با توجه به همان پرونده قتل در خانواده خرم الدین ، ​​چنین حیله ای چندان بی نتیجه به نظر نمی رسد وقتی می دانیم که از سه قتلی که آقای خرم الدین و بانو مرتکب شده اند ، دو قتل قبل از دستگیری و اعتراف و دو جسد دیگر فاش نشده است. آنها قبل از انتقال به محل ناتوان شده بودند.

در مورد خانواده هورامودین ، ​​س questionال دیگر این بود که چرا ناپدید شدن دختر و داماد اکبر و همسرش منجر به کشف یا ظن قتل نشده است. یک کارآگاه بازنشسته پلیس جنایی تهران که از افشای نامش خودداری کرد ، به ایسنا گفت: “مردم باید مطمئن شوند که مواجهه با قتل پلیس مانند برخورد با سایر جنایات نیست. “بهترین و با تجربه ترین افسران پلیس در مبارزه با جنایت کار می کنند و میزان کشف جنایت آنها بسیار بالا است.

بیشتر بخوانید  بورس صعودی شد/ سبز پوشی همه شاخص‌های بازار سرمایه

اما آیا این مثال از خانواده هورامدین ، ​​مانند یک مشت احمق ، عملکرد پلیس در تحقیقات از مفقودین را نشان نمی دهد؟ کارآگاه بازنشسته می گوید: “نه ، اینطور نیست ،” بیش از 90 درصد همه جنایات در کشور کشف می شود. ” پلیس همچنین در کشف قتل های زنجیره ای پیشرفت چشمگیری داشته است و اگر موردی را به خاطر دارید که پلیس توانست قاتل را پس از کشتن ده یا دوازده نفر شناسایی کند ، اکنون معمولاً پس از دو یا سه قتل ، الگوها مشخص شده و قاتل پیدا می شود. این نشان می دهد که ما در زمینه مقابله با جرم پیشرفت خوبی داشته ایم. » اما این پیشرفت هنوز محدود به مواردی است که اجساد پیدا شده یا گزارش های حساسی وجود دارد. اگر به عنوان مثال در مورد خانواده هورامدین ، ​​گزارش ناپدید شدن داماد که او نیز پسر خواهر قاتل است جدی گرفته نشده و مفقود شدن دختر گزارش نشده است. اگر جسد بابک حرم الدین توسط غریبه ای پیدا نمی شد ، احتمالاً مفقود شدن وی اعلام نمی شد!

البته نگرانی های دیگری نیز در مورد قتل خانواده وجود دارد. یک مقام بازنشسته اطلاعاتی گفت: “در 20 درصد قتل ها ، بین قربانی و قاتل رابطه خانوادگی وجود دارد.” در اصل ، قتل شخصی که برای قاتل کاملاً ناشناخته است ، چندان رایج نیست و برای ایجاد انگیزه در قاتل و قربانی ضروری است ، اما دلیل دیگر دشواری در یافتن قاتل این است که به هر حال نمی توان به سرعت خانواده را سرزنش کرد. . وقتی خانواده در عزاداری هستند ، معمولاً به عوامل توصیه می کنیم هنگام سرزنش خانواده مراقب باشند. مراقب باشید به این زودی به اعضای خانواده به عنوان متهم نگاه نکنید. »

بیشتر بخوانید  دلیل حمله امروز یمنی‌ها به ابوظبی چه بود؟

به نظر می رسد بخش مهمی از پازل درباره موضوع جنایات در کشور در انظار عمومی از بین می رود. روانشناسان ، جامعه شناسان ، پزشکان قانونی ، کارشناسان مذهبی و بسیاری دیگر در مورد “سقوط” و “بحران” در نتیجه هر حادثه جنایی که وجدان جمعی را به طور جدی تحت تأثیر قرار می دهد ، صحبت می کنند ، اما چرا هیچ ارزیابی از وضعیت واقعی جامعه انجام نمی شود؟ آیا افراد و متخصصان در این امر دخیل نیستند؟ آیا این همه نگرانی درباره انتشار آمار و ارقام به دلیل بازجویی پلیس است یا عدم توجه به لزوم آگاهی مردم از شرایط جامعه اطراف آنها؟

دیدگاهتان را بنویسید