به گزارش خبرگزاری فارس در سمنان ، زنگ خطر بحران آب سالهاست به صدا در آمده است. خطر فراموش شدن سیل در بهار 2009 و ایجاد توهمی به نام بازگشت ترسالی به هوشیاری ؛ اما این بازگشت توهمی بیش نبود و واقعیت ها وضعیت بسیار نگران کننده تری را نشان می دهد که مانند آوار بر سر ایران افتاده است.
مجموعه ای از چالش ها و مشکلات از جمله کمبود آب و استفاده نادرست از منابع آب منجر به چالشی به نام کم آبی در کشور شده است.
خشکسالی های مکرر با برداشت های غیر منطقی
احمد ترانی ، کارشناس محیط زیست در این زمینه می گوید: خشکسالی های مکرر با برداشت غیرمنطقی ، بیش از حد و غیر اصولی آبهای سطحی و زیرزمینی وضعیت آب کشور را به یک بحران بزرگ تبدیل کرده است. بحرانی که با خشک شدن دریاچه ها ، رودخانه ها و تالاب ها ، کاهش سطح آب های زیرزمینی ، بیابان زایی ، رسوب زمین ، فرسایش خاک خود را نشان داده است و نمی تواند که امتناع.
وی ادامه داد: به گفته محققان ، خشکسالی تنها به دلیل کاهش بارندگی نیست ، بلکه دست مخرب انسان در تخلیه سفره های زیرزمینی نیز مشهود است.
این کارشناس می افزاید: بیشتر منابع آبی کشور از طریق آبهای زیرزمینی تأمین می شود ، این آبها قابل تجدید هستند؛ اما مشکل این است که تجدید منابع آب به زمان زیادی نیاز دارد و از آنجا که فاصله زیادی بین تجدید منابع آب و استخراج آنها وجود دارد ، به عبارت دیگر ، استخراج منابع آب از تجدید آن فراتر رفته است ، مقدار آب زیرزمینی در کشور به طرز نگران کننده ای کاهش یافته است. …
م effectiveثرترین روشها برای کاهش مصرف آب
محمد طاهری ، مدیرعامل آب و فاضلاب استان سمنان گفت: مجموعه اقدامات و اقدامات غیرساختاری شامل اصلاح ساختار مصرف آب ، کاهش تلفات و مصرف غیر ضروری با جلوگیری از نشت ، تبخیر ، استفاده از فناوری برای بهینه سازی مصرف آب ، افزایش بهره وری آب با بهینه سازی سایر ورودی ها در مراحل توزیع (فشار شبکه ، فرسودگی شبکه و غیره) است.
وی افزود: یکی از م effectiveثرترین راهکارها برای کاهش مصرف آب آشامیدنی استفاده از تجهیزات طراحی شده برای این منظور و کاهش مصرف آب بین 40 تا 50 درصد در بخشهای مختلف است.
با نصب تجهیزات کاهنده ، می توان مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش داد
مدیرعامل شرکت آب و Kaweration سمنان گفت: درصد زیادی از مصرف شهری مربوط به خانوارهایی است که مصرف بالایی در بخش خانوار دارند ، ریشه در مسائل فرهنگی دارد و همچنین استفاده از تجهیزات و ابزارهایی که هیچ ارتباطی با آنها ندارند. شرایط آب کشور ما
طاهری گفت: با نصب تجهیزات برای کاهش مصرف آب ، می توان مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش داد. تجهیزاتی ساخته شده است که با نصب آن در شیر آشپزخانه یا دوش قابل اندازه گیری و نمایش است ، به طوری که مشترکان با آگاهی از میزان مصرف آب ، تأثیر اقدامات خود را در کاهش مصرف مشاهده می کنند و در صورت امکان ، سعی می کنند مصرف کمتری داشته باشند. آب قبل
میزان بارندگی در استان سمنان در دراز مدت 42 درصد و نسبت به سال گذشته 53 درصد کاهش یافته است
وی گفت: راهکارهای مدیریت مصرف در پرتال شرکت در زمینه آب و توسعه پایدار – فرهنگ مدیریت مصرف به طور کامل به اطلاع عموم می رسد.
مدیر اجرایی ویک سمنان درباره وضعیت آب استان سمنان گفت: حدود 0.96 از کل تولید آب کشور مربوط به استان سمنان و 1.38 درصد مشترکان آب کشور از آن استان است.
طاهری با اشاره به اینکه 93/0 درصد از کل مصرف آب کشور مربوط به استان سمنان است ، افزود: میزان بارندگی در استان سمنان در بلند مدت 42 درصد و نسبت به سال گذشته 53 درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف آب در استان حدود سه هزار لیتر در ثانیه است ، گفت: حدود 80 درصد آب شرب در مناطق شهری و حدود 20 درصد از کل تولید آب آشامیدنی در مناطق روستایی مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت آب و Kaweration سمنان مصرف آب در کشاورزی را 88 درصد ، صنعت را 4 درصد و آب آشامیدنی را 8 درصد عنوان کرد و گفت: مدیریت مصرف و بهبود الگوی مصرف و استفاده مجدد از ضایعات برای بخشهایی که مشروب نمی خورند. بهترین روش و یکی از راه حل ها خروج از بحران آب ضروری است.
طاهری بهبود رفتار مصرف آب با ترویج مصرف بهینه از طریق رسانه ها ، جلسات حضوری ، ارسال مروج مصرف ، ایجاد حساسیت رسانه ها و افکار عمومی در مورد حفاظت از آب ، نیاز مردم به استفاده صحیح از آن و تغییر و بهبود او از ذهنیت افراد و کارکنان به عنوان یکی از راهکارهایی که می تواند در حل چالش آب مثر باشد یاد کرد.
من از آب مراقبت می کنم
در حال حاضر باید از همه ظرفیت ها برای استفاده مناسب از منابع آب و تبدیل آنها به فرهنگ در بین مردم استفاده کرد و بنابراین آیت الله سید محمد شاهچراغی ، نماینده ولی فقیه در استان سمنان ، خواستار حرکت ملی شد.من از آب مراقبت می کنمبرای تأکید بر اهمیت ترویج فرهنگ صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت منابع آب با مشارکت افراد ، به این جنبش می پیوندد.
در هر صورت ، مردم باید بدانند که بحران آب بر جنبه های مختلف زندگی بشر تأثیر گذاشته و خواهد گذاشت. زیرا صنعت ، کشاورزی ، تولید برق ، امنیت غذایی ، سلامتی و رفاه به آب بستگی دارد.
از آنجا که سمنان به عنوان استانی در قلب کویر دارای دو ظرفیت قابل توجه صنعت و کشاورزی وابسته به آب است. بنابراین کمبود آب تهدیدی برای این استان است و این مشکل منجر به ایجاد مشکل می شود انتقال آب از دریای خزر تا فلات مرکزی ایران.
انتهای پیام / 74007 / ز / م /