ایسنا / خراسان رضوی محققان از طریق نظرسنجی انجام شده توسط GlobeScan (مشاور افکار عمومی) و SustainAbility (اتاق بازرگانی و مشاوره استراتژیک) با بیش از 1200 متخصص بین المللی برجسته در 80 کشور جهان ، بهترین راه حل ها را برای بحران جهانی آب شناسایی کرده اند.
نتایج مطالعه نشان می دهد که کمبود آب ، تصورات عمومی از ارزش آب را تغییر می دهد و دولت ها و سازمان ها را مجبور می کند که آب پاک را نه به عنوان یک کالا بلکه به عنوان یک کالای با ارزش تلقی کنند.
این مطالعه همچنین نقش فناوری یا تغییر رفتار را در مقابله با کم آبی در 10 سال آینده یا بیشتر نشان می دهد. جف اریکسون ، معاون ارشد SustainAbility ، می گوید: “تصمیماتی که مدیران برای رفع کمبود آب می گیرند تقریباً در همه جنبه های کسب و کار آنها نفوذ می کند و راه حل های مختلف پیچیدگی برخورد با کم آبی را نشان می دهد.” رشد جمعیت ، توسعه شهری ، تولید محصول و تغییرات آب و هوایی رقابت را برای کمبود و تولید آب شیرین افزایش می دهد.
برخی از بهترین راه حل ها برای مقابله با بحران آب عبارتند از:
آموزش مصرف و تغییر شیوه زندگی
مصرف آب و شیوه زندگی خود را با آموزش تغییر دهید تا تغییر چهره بحران شامل آموزش ایجاد انگیزه در رفتارهای جدید باشد. مقابله با دوره های کمبود آب مستلزم یک بازنگری اساسی در همه انواع مصرف ، از استفاده فردی تا زنجیره تامین شرکت های بزرگ است. برخی از مناطق هند ، استرالیا و جنوب غربی ایالات متحده قبلاً بحران آب شیرین را تجربه کرده اند و مهمترین چیز این است که از درک بهتر این مسئله در سراسر جهان اطمینان حاصل شود.
نوآوری در فناوری های جدید صرفه جویی در مصرف آب
توسعه فناوری های جدید برای صرفه جویی در مصرف آب در مناطقی که سفره های آب در حال خشک شدن هستند و برداشت آب باران به طور فزاینده ای غیرقابل پیش بینی می شود ، به نوآوری نیاز است ، اما در تلاش برای مقابله با کمبود آب شیرین و توسعه فناوری های حفاظتی ، باید مصرف انرژی را نیز در نظر بگیریم.
تصفیه فاضلاب
تصفیه فاضلاب. در ماه مارس ، میزبانان روز جهانی آب خواستار روشهای جدیدی برای تصفیه فاضلاب شدند. برخی کشورها مانند سنگاپور برای کاهش واردات آب و خودکفایی فاضلاب تلاش می کنند. البته کشورهای ثروتمند شرق آسیا ، رهبران توسعه فناوری های پیشرفته ، فاضلاب را برای اهداف دیگر تصفیه می کنند.
بهبود شیوه های آبیاری و کشاورزی
بهبود شیوه های آبیاری و کشاورزی حدود 70 درصد از آب شیرین جهان برای کشاورزی استفاده می شود. بهبود آبیاری می تواند اختلاف عرضه و تقاضا را کاهش دهد. شیوه های آبیاری نامنظم در موارد خاصی که قبلاً ظاهر شده است ، توانایی کشاورزان در تأمین غذا به کشورهای در حال توسعه را تضعیف کرده است.
قیمت مناسب آب
قیمت و حقوق آب دست به دست هم داده و مصرف کنندگان در مزایای قیمت های بالاتر شک دارند. کارشناسان سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) گفتند نتایج مجمع بین المللی اقتصادی 31 کشور ثروتمند جهان نشان می دهد که افزایش قیمت ها به کاهش ضایعات و آلودگی کمک می کند.
تولید نیروگاه های آب شیرین کن با مصرف انرژی
تا به امروز ، نمک زدایی یک راه حل ارزان برای کمبود آب است. خاورمیانه به طور معمول از منابع عظیم انرژی خود برای ساخت نیروگاه های آب شیرین کن استفاده می کند و عربستان سعودی با اعلام اخیر نیروگاه های خورشیدی ، نوع جدیدی از نیروگاه های آب شیرین کن را توسعه داده است ، یا بریتانیا با امکانات کوچک کشاورزی از روش متفاوتی استفاده می کند. پیش زمینه دیگر منبع بسیار مورد نیاز ، و آن سرمایه برای آزمایش های تکنولوژیکی است.
بهبود حوضه آبریز و برداشت
سیستم های مخزنی برای مناطقی که منبع آب قابل اطمینان دیگری ندارند ضروری هستند. دو کشوری که با بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی روبرو هستند (پاکستان و هند) در حال تعمیرات اساسی در سیستم برداشت آب باران خود هستند. این تلاشها کنترل مستقل منابع آب را تضمین می کند.
تدوین سیاست ها و مقررات بهتر
از آنجا که کمبود آب امنیت غذا و آلودگی را پیچیده می کند ، دولت ها باید نقش خود را دوباره تعریف کنند. این نظرسنجی نشان می دهد که اکثر مردم بر این باورند که مسئولیت دولتها این است که از دسترسی جوامع به آب تمیز اطمینان حاصل کنند.
مدیریت اکوسیستم
به بیان ساده ، مدیریت کلی یک رویکرد عملی و منطقی برای نظارت بر منابع طبیعی به کار می گیرد که اهداف اقتصادی ، فرهنگی و زیست محیطی را در نظر می گیرد. نمونه های خوب مدیریت کلی ، جوامعی است که تصفیه خانه ها با تولیدکنندگان انرژی پاک کار می کنند و از فاضلاب برای بارور کردن جلبک ها و سایر سوخت های زیستی استفاده می کنند. این محصولات به نوبه خود مواد مغذی را جذب کرده و فاضلاب را تصفیه می کنند و هزینه پمپاژ و تصفیه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
بهبود زیرساخت های توزیع
بهبود زیرساخت های توزیع زیرساخت های ضعیف برای سلامت و اقتصاد مضر است ، منابع را هدر می دهد ، هزینه ها را افزایش می دهد ، کیفیت زندگی را کاهش می دهد و از بیماری های ناشی از آب در بین جمعیت های آسیب پذیر ، به ویژه کودکان جلوگیری می کند و محدود به کشورهای جهان است. در حال توسعه.
کاهش مصرف آب صنعتی
مصرف آب صنعتی تقریباً 22 درصد از مصرف جهانی را شامل می شود و شامل آب مصرفی مستقیم و غیر مستقیم در طول تولید کالا می شود.
درمان آلودگی
مراقب آلودگی باشید. اندازه گیری و نظارت بر کیفیت آب برای سلامت انسان و تنوع زیستی مهم است.
منابع عمومی مشترک و دسترسی برابر
یکی از مهمترین اهداف اهداف توسعه هزاره (MDGs) اطمینان از دسترسی به آب آشامیدنی است. در حالی که کشورهایی مانند شیلی برای اصلاح حقوق آب تلاش می کنند ، سیاستمداران آمریکایی در حال بررسی چگونگی این امر هستند تغییر دادن حقوق دفاعی فدرال دریاچه میشیگان یکی از بزرگترین ذخایر آب شیرین در جهان است.
تحقیق و توسعه یا نوآوری
دسترسی به آب در جهان کم آب اولویت بسیار بالاتری در تصمیم گیری های تجاری خواهد بود. به احتمال زیاد جوامع به دنبال مشارکت عمومی-خصوصی هستند تا از ظرفیت نوآورانه شرکت ها استفاده کنند.
پروژه های آب در کشورهای در حال توسعه و انتقال فناوری
تغییرات آب و هوایی و کمبود آب مهمترین پیامدها را در مناطق در حال توسعه مانند شمال غربی هند و آفریقای جنوبی خواهد داشت. یک راه حل ارائه فناوری های حفاظت از آب در این مناطق خشک است. انجام این کار دشوار است زیرا اقتصاد ضعیف است و شکاف های مهارتی وجود دارد که اغلب مقامات دولتی و تجاری را مجبور می کند این تغییرات را به شهروندان محلی تحمیل کنند.
کاهش تغییرات آب و هوایی
تغییرات آب و هوا و کمبود آب دست به دست هم می دهند تا بزرگترین چالش های مدرن را برای مردم ایجاد کنند. این مسائل پیوندی است که توسط هیئت بین المللی تغییرات آب و هوایی (IPCC) مشخص شده است ، که در آن سیاست ها و اقدامات مدیریت آب می تواند بر انتشار گازهای گلخانه ای (GHG) تأثیر بگذارد. از آنجا که فرصت هایی برای انرژی های تجدیدپذیر جستجو می شود ، مصرف آب از این روش های کاهش باید در تولید گزینه هایی از محصولات انرژی بیولوژیکی گرفته تا نیروگاه های برق آبی و خورشیدی مورد توجه قرار گیرد.
کنترل رشد جمعیت
برخی از کشورهای جهان تا سال 2030 به دلیل رشد سریع جمعیت جهان با تفاوت در عرضه و تقاضای تا 65 درصد منابع آب مواجه خواهند شد.
در حال حاضر ، بیش از یک میلیارد نفر به آب تمیز دسترسی ندارند و از آنجا که 70 درصد آب شیرین جهان برای کشاورزی استفاده می شود ، نقش اساسی آب در تولید غذا باید از طریق تغییرات آب و هوایی و شرایط منابع برطرف شود.
انتهای پیام