سخنگوی کمیته امور خارجه مجلس: گفتگوهای وین درخواستی برای دولت جدید نخواهد بود


سخنگوی کمیته امور خارجه مجلس: گفتگوهای وین درخواستی برای دولت جدید نخواهد بود

روز جدید : در مورد مذاکرات وین ، اگر توافق حاصل شود ، ابتدا باید پیش نویس آن توسط پارلمان تصویب شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از سرگیری مذاکرات وین در دولت سیزدهم گفت: “سیاست جمهوری اسلامی ایران مذاکره و گفتگو است. ما معتقدیم که مذاکرات با همه کشورها نباید آنچه را که ما باز می کنیم باز کند. با دستانمان با دندان باز می شویم

محمود عباساده مشکینی گفت: “ما معتقدیم که گفتگو و مذاکره دارای شرایطی است ، شرایط احترام و منافع متقابل است. نتیجه هر مذاکره باید برای هر دو طرف مذاکره برنده باشد. مذاکرات با روند متفاوت است ، آنها باید حق داشته باشند “ما و ما را برای استفاده از این حقوق بویژه در بحث هسته ای جا می گذارد.

وی ادامه داد: غرب و به ویژه ایالات متحده بیش از ما به مذاکرات در وین احتیاج دارند. آنها معمولاً در طول مذاکرات از این دنده های سست کننده استفاده می کنند تا امتیاز بیشتری کسب کنند.

آنها اکنون به این نتیجه رسیده اند که دولت آقای رئیسی مانند دولت آقای روحانی دیپلماسی انفعالی نخواهد داشت و دیپلماسی فعال شکل می گیرد. رئیس متفاوت خواهد بود ، اما این بدان معنا نیست که هیچ یک از نیروهای موجود به هر حال ، وزارت امور خارجه مجموعه ای از نیروهای توانمند را در اختیار دارد و مطمئناً از این نیروها برای تشکیل تیم مذاکره استفاده خواهد شد.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: دیپلماسی منفعل و گدایی کار نمی کند اما دولت آقای روحانی اصرار به اجرای آن دارد ، همچنین تجربه نشان داده است که این نوع دیپلماسی جواب نمی دهد ، باید فضا تغییر کند ، مردم و رهبری انتظار دارند که این روش تغییر کند.

بیشتر بخوانید  دلیل رد کلیات بودجه ۱۴۰۳ چه بود؟ | سخنگوی کمیسیون تلفیق: نرخ بالای مالیات، تناسب نداشتن با برنامۀ هفتم و بحث بازنشستگان را سبب دانست

وی در مورد راهی که مذاکرات در دولت سیزدهم به بن بست می رسد ، گفت: مذاکرات باید سرانجام به توافق و نتیجه برسد ، اگر حریف مذاکرات را ابزاری می بیند و می خواهد مذاکره کند ، البته ملت ایران وقت بیشتری هدر نخواهد داد “و او انرژی را صرف آن نمی کند. حال اگر معنای این کلمه در بن بست باشد ، یعنی. اگر مذاکرات فرسایشی و فقط برای امتیازات باشد ، جمهوری اسلامی ایران این نوع مذاکرات را نمی پذیرد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد ، تحریم ها ادامه خواهد یافت و اقتصاد کشور در وضعیت بدتری قرار خواهد گرفت ، چرا با این وضعیت برخی در کشور ، به ویژه مجلس ، اصرار دارند فضا را به سمتی ببرند که هیچ مذاکره ای انجام نشده است پارلمان مذاکرات مربوط به اقدامات استراتژیک برای رفع تحریم ها و حمایت از حقوق ملت ایران را تسهیل می کند و دست مذاکره کننده را تحقق می بخشد. قطعنامه های مجلس بهترین ابزار برای مذاکره کنندگان است.

جدا از آن ، قانون مجلس از طرفین برجام خواسته است که به تعهدات خود عمل کنند و دولت را ملزم می کند مذاکرات را به گونه ای انجام دهد که طرف به تعهدات خود عمل کند. ما در حال مذاکره در مورد توافق هستیم. اگر طرف این کار را انجام نداد ، نباید عکس العملی نشان دهیم.

وی در پاسخ به این سال که آیا متن توافق نامه در صورت توافق باید توسط مجلس تصویب شود ، گفت: “بدیهی است که هر توافق نامه باید قبل از امضای آن توسط مجلس تصویب شود. اگر توافق نامه ای در وین حاصل شود ، ابتدا باید پیش نویس تهیه شود. در مجلس “تصویب شود.

بیشتر بخوانید  باید در مورد شرق اوکراین تصمیمات سختی بگیریم/ وضعیت در منطقه دونباس به مرحله حاد رسیده است

دیدگاهتان را بنویسید