دکتر حسن روحانی ، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ، از اجرای 841 مین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 25 ژوئن 1400 با عنوان “راهکارهای جذب ، حفظ ، تعامل موثر و بازگشت نخبگان” خبر داد. ” ”
به گزارش ایسناپس از ارائه گزارش بنیاد ملی نخبگان به شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد سرعت عزیمت و بازگشت نخبگان و همچنین اجرای سند راهبردی کشور در امور نخبگان ، به منظور جذب ، حفظ ، تعامل موثر و بازگشت نخبگان. “تعامل موثر و بازگشت نخبگان” در 841 مین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 3 مارس 1400 و به پیشنهاد معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصویب شد.
متن کامل قطعنامه “راهکارهای جذب ، حفظ ، تعامل موثر و بازگشت نخبگان” به شرح زیر است:
“وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
بنیاد ملی نخبگان
قضایی
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
قطعنامه “راهکارهای جذب ، حفظ ، تعامل موثر و بازگشت نخبگان” اعلام شد که در 841 مین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 04.03.1400 به تصویب رسید و توسط معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرا پیشنهاد شد ، به شرح زیر است:
معرفی:
پس از ارائه گزارش بنیاد ملی نخبگان در شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد سرعت عزیمت و بازگشت نخبگان و همچنین اجرای سند راهبردی کشور درباره موضوعات نخبگان ، به منظور جذب ، حفظ ، به طور موثر تعامل داشته و تصمیمات مربوط به نخبگان را برگردانید:
ماده 1 به منظور ارتقا capital سرمایه انسانی کشور در یک اقتصاد پایدار و دانش بنیان ، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور موظف است با همکاری بنیاد ملی نخبگان برای تدوین و اجرای برنامه “همکاری با متخصصان و کارآفرینان توانمند ایرانی در در خارج از کشور “موارد زیر را انجام دهید:
1- تسهیل بازگشت متخصصان و کارآفرینان ایرانی به خارج از کشور و استفاده از ظرفیت آنها در توسعه علمی ، فناوری و ابتکاری کشور.
2- ارتقا the گردش نخبگان از طریق تعامل و همکاری م betweenثر بین متخصصان و کارآفرینان ایرانی در خارج از کشور و بدنه داخلی سیستم علمی و فناوری کشور.
3- تدوین برنامه های ویژه توسعه مشاغل جدید و توسعه فناوری های استراتژیک کشور با استفاده از ظرفیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی در خارج از کشور.
تبصره 1 – دانشگاهها و م institسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و همچنین م educationalسسات آموزشی و پژوهشی مرتبط با دستگاههای اجرایی ، علاوه بر سازوكارهای موجود ، از طریق مركز بین المللی تعامل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در میان برجستهان ایرانی توانمند می شوند فارغ التحصیلان ؛ معلمان خارج از کشور موضوع برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در قالب قرارداد یک ساله استخدام معلمان. در این دوره ، فرآیند استخدام ، از جمله انتخاب علمی و عمومی ، در معیارهای معمول انجام می شود.
تبصره 2: سازمان اداری و سازمان استخدامی کشور موظفند در سقف ردیفهای مجاز سالانه همکاری و اقدام نمایند تا نظم پروانه اشتغال در هیئت علمی موضوع این برنامه را ارائه دهند. سازمان برنامه و بودجه موظف است منابع لازم برای این برنامه را در قوانین بودجه سالانه تأمین کند.
ماده 2: برای دستیابی به اهداف بندهای 6-3 سیاست های رایج علم و فناوری که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری موظف است علاوه بر اجرای اقدامات ملی 8 و 9 سند جامع روابط علمی بین المللی جمهوری اسلامی ایران ، مکانیزمی را برای جذب نخبگان و متخصصان غیرایرانی ، به ویژه برای ارائه به مقام معظم رهبری تدوین کند. شورای انقلاب فرهنگی برای تصویب و اطلاع رسانی.
ماده 3: دانشگاهها و م institسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و همچنین م educationalسسات آموزشی و پژوهشی مرتبط با دستگاههای اجرایی می توانند اساتید ایرانی را كه در بهترین دانشگاههای جهان كار می كنند و بعنوان پروسه قانونی هیئت مدیره خود به عنوان استاد پذیرفته می شوند منصوب كنند. بازرسان با حداقل مدرک دانشگاه مبدا.
ماده 4- به منظور ارتقا govern حاکمیت ملی و اطلاعات در زمینه مبادلات بین المللی سرمایه انسانی ، به ویژه نیروی کار تحصیل کرده و متخصص ، “رصدخانه ملی نخبگان” با حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان و با استفاده از ظرفیت یکی از دانشگاه های معتبر کشور با هدف نظارت ، نظارت و ارزیابی موقعیت جمهوری اسلامی ایران در جریان های بین المللی نیروی کار تحصیل کرده ، فناوری و متخصصان و نخبگان و عوامل تأثیرگذار بر آن ، بدون توسعه سازمانی
توجه: به دنبال تأسیس رصدخانه مهاجرت ملی ، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اساسنامه خود را برای تأیید نقشه جامع علمی کشور به کمیته راهبر ارائه می کند.
ماده 5 – برای تقویت جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی:
دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که سهم سرمایه انسانی بهترین استعدادها و نخبگان را در دستگاه های اجرایی کشور تشویق کند. برنامه جذب و حفظ استعدادهای برتر و سرمایه های انسانی نخبه در دستگاه های اجرایی کشور موضوع این بخش ، توسط بنیاد ملی نخبگان ظرف یک ماه پس از تصویب تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
دولت موظف است برای هر گونه همکاری در پروژه های بنیاد ملی نخبگان یا استفاده از سرمایه انسانی از استعدادهای برتر و نخبه در کشور ، از کارفرمایان بخش خصوصی حمایت ویژه کند.
ماده 6- همکاری معلمان مدارس عالی و مراکز تحقیقاتی وزارتخانه ها (وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی) با بنیاد ملی نخبگان از امتیازات اجرایی برخوردار است و حسب مورد در مقررات مربوط به پرورش و تربیت معلمان ، و همچنین در کسری اجباری در نهادهای مربوطه است.
توجه: میزان افزایش و کسری مورد نیاز در کمیسیون سه نفره متشکل از معاونین مربوطه در وزارتخانه های علوم ، تحقیقات ، فناوری و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و معاون مربوطه بنیاد ملی نخبگان تعیین خواهد شد و در اصلاحیه آیین نامه اعمال شود.
ماده 7 – دولت ، با همکاری قوه قضاییه و سایر نهادهای حاکم ، از نهادهای خصوصی فعال در زمینه بازگشت نخبگان حمایت می کند ، قوانین و مقررات لازم را برای جلوگیری و محدود کردن فعالیت موسسات مهاجرت غیرقانونی تنظیم می کند و پس از تصویب توسط مربوطه مسئولین. به مدت شش ماه اعمال می شود.
ماده 8- سازمان امور اداری و استخدامی کشور موظف است ضوابط جذب و استخدام را به گونه ای تنظیم کند که فارغ التحصیلان مشمول خدمت نظام وظیفه تخصصی بنیاد ملی نخبگان مجاز به جایگزینی خدمت شوند. تأیید شده توسط “مرکز” پس از شروع پروژه تحقیقاتی. نخبگان و بهترین استعدادهای نیروهای مسلح “و پس از دوره آموزش نظامی و قبل از صدور کارت پایان خدمت ، برای شرکت در آموزش برای کار در موسسات غیرنظامی به عنوان شرکت در آزمونهای تخصصی ، عمومی ، کارگری و تخصصی مانند آزمونهای وکالت و موارد مشابه و روند جذب معلمان.
ماده 9 – به منظور ارتقای هم افزایی بین المللی بین علم و فناوری ، توسعه تجارت بین المللی دانش بنیان و جذب ، نگهداری و نگهداری نخبگان و متخصصان ایرانی و غیرایرانی ، مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری مسئولیت خواهد داشت. برای انجام کلیه وظایف تعیین شده به معاون وزیر علوم و فناوری در بندهای این مصوبه مشخص خواهد شد.
ماده 10 – این مصوبه در 10 ماده و 4 تبصره در 841 مین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی 14.03.1400 به تصویب رسید و از تاریخ تصویب لازم الاجرا می شود.
انتهای پیام