استاندار کردستان: ثبت جهانی هورامان به دنبال رونق اقتصادی در منطقه است



به گزارش ایرنا ، باخمان مرادنیا روز سه شنبه در نشست ثبت میراث جهانی هورامان در چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو که به شکل کنفرانس ویدیویی برگزار شد ، اظهار داشت: این امر باعث می شود ما از کمک های بین المللی در این راستا استفاده کنیم و قطعاً به توسعه این منطقه منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: ثبت جهانی هورامان نشان از قدمت تاریخی و آثار ارزشمندی دارد که فرهنگ مردم کردستان را نشان می دهد.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه منطقه هورامان بلافاصله پس از ارائه به کمیته میراث جهانی یونسکو بدون هیچ گونه اعتراض بین المللی به ثبت رسید ، افزود: امیدواریم که با هم بتوانیم روندهای بعدی این روند را دنبال کنیم و مردم سودمند از آن بهره مند شوند نتایج و اثرات.

مرادنی ثبت جهانی هورامان را یک اتفاق بسیار فرخنده و ارزشمند خواند و ضمن تبریک به مردم شریف استان ، وی از سامان ها ، اساتید دانشگاه ، فرهنگیان و کلیه شرکت کنندگان که در ثبت جهانی هورامان نقش بسزایی داشتند تشکر کرد.

منطقه هورامان با معماری پلکانی ، آب و هوای دلپذیر ، آداب و رسوم سنتی ، پوشش ویژه ، صنایع دستی و غذاهای محلی بی نظیر است. این منطقه شامل استانهای کردستان ، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق است.

بر اساس تحقیقات ، هورامان شامل بیش از 700 روستا در این دو استان غربی ایران است ، اما در حال حاضر حدود 60 روستای آن دست نخورده باقی مانده است.

شواهد باستان شناسی نشان می دهد قدمت هورامان از پارینه سنگی میانه ، حدود 40000 سال قبل از میلاد مسیح است.

بیشتر بخوانید  صاحبان 468 دستگاه خودرو در جاده های خراسان رضوی جریمه شدند

پرونده منظر فرهنگی منطقه هورامان امروز (سه شنبه ، 5 آگوست 1400) در چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو تصویب شد و به ثبت جهانی رسید. هورامان بیست و ششمین میراث جهانی ایران و سومین منظره فرهنگی ثبت شده پس از منظره فرهنگی بم و منظره فرهنگی میمند ثبت شده در یونسکو است.

استان کردستان دارای 1524 اثر تاریخی شناسایی شده و 915 اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی ، غارهای طبیعی ، درختان کهنسال ، میراث منقول ، قنات ها و اماکن طبیعی است. از این تعداد ، 915 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی شامل 778 اثر غیر منقول است. (شامل بناهای تاریخی ، تپه ها ، زمین ها و ساختمان ها) ، 25 سایت میراث طبیعی ، 93 سایت میراث معنوی و 29 سایت میراث منقول.

دیدگاهتان را بنویسید