قله های سقوط کرده و نگرانی های جدید برای مردم دنا



به گزارش ایرنا ، در چند روز گذشته برخی از کوهنوردان و مردم سی سخت تصویری را در قله ها و دامنه های دنا ضبط کرده اند که نشان می دهد کوه ها به طور ناگهانی سقوط کرده اند ، به ویژه در مناطقی که در دو دهه گذشته مسیرهای امن محسوب می شوند. بنابراین.

طبق مشاهدات مشهور و کوهنوردان ، آبشارها از قله های بلند به مناطقی مانند تنگ حرا ، کاپیری ، کهگه منتقل شده اند. این مناطق در نیم قرن اخیر به عنوان مناطق تفریحی و با دسترسی آسانتر برای افراد و کوهنوردان مورد استفاده قرار گرفته است. گرفت.

با این وجود سقوط کوه ها بازار شایعات را در این مناطق گرم کرده است. برخی می گویند گفته می شود “سقوط کوه در ضلع غربی سی سخت به دلیل انفجارهایی است که برخی گروه ها برای غارت و سرقت از گنجی که در کیوسروف کیانی پادشاه دفن شده بود ، استفاده کردند” اما آنها قلب کوه دنا را ایجاد کردند. اما نبیولا ضیائی ، کوهنورد حرفه ای و محلی در این منطقه ، شایعات را تکذیب کرد و گفت: “این منطقه از زمان زلزله زمستان گذشته همیشه سقوط کرده و ضعیف تر شده است.

وی افزود: بالای منطقه سقوط بهمن هایی وجود دارد که آب آنها بین این لایه ها نفوذ می کند که باعث ریزش بیشتر و افزایش آن می شود.

ضیایی دبیر ادبیات مدرسه در شهر دوناس است و تأکید می کند: کیخسرو یک افسانه است و مهمترین ویژگی افسانه ها ابدی بودن و بی مکان بودن آنهاست.

بیشتر بخوانید  همه چیز در مورد گیاه حماض (شیطرج): خواص دارویی و کاربردها

سقوط کوه در برخی مناطق کوهستانی تصاویر وحشتناکی از خشم طبیعت را نشان داد ، زیرا شورای کوهنوردی و صعودهای ورزشی در شهر دنا صعود به کوه دنا ، قله های مرکزی و غربی دنا را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد.

رئیس هیئت کوهنوردی و کوهنوردی ورزشی دنا اعلام کرد که به دلیل فعال شدن مجدد گسل دنا در نقاط مختلف و ریزش زیاد سنگ ها در قله های مرکزی و غربی دنا ، هرگونه برنامه کوهنوردی توسط باشگاه ها و کوهپایه های کوهستانی دنا ممنوع است.

صدیقه رضایی کوخدان افزود: اجرای هر برنامه ای در روزهای آینده و شرایط فعلی کوه دنا بسیار خطرناک است و در صورت عدم رعایت باشگاه های کوهنوردی و صعود به قله در صورت بروز حادثه ، عواقب آن بر عهده باشگاه و تیم. “

مردم سی سخت که در تاریخ 20 فوریه 1999 زمین لرزه ای به بزرگی 5.6 ریشتر تجربه کردند ، می خواهند علت علمی این زمین لغزش ها را بدانند و اینکه آیا احتمالاً این زمین لغزش ها نشان دهنده وقوع است آیا اتفاق دیگری در کوه دنا رخ داده است؟

یک زلزله شناس دلایل احتمالی این ریزش ناگهانی سنگ ها را برجسته می کند ، این مسئله باید به دقت بررسی شود و نوع خاک و سنگ در مناطق افتاده توسط متخصصان به دقت بررسی شود.

دکتر روح الله تقی زاده افزود: تصاویر ارسال شده بر روی سنگها و کوهها که از فاصله دور ریزش می کنند ، ضبط شده و جزئیات را به خوبی نشان نمی دهد ، بنابراین لازم است به دقت محل آبشار را کنترل کنیم.

بیشتر بخوانید  اسیدپاشی روی صورت طناز طباطبایی غوغا کرد

وی گفت: فعال شدن گسل در صورت ثبت زمین لرزه در منطقه در روزهایی که زمین لغزش رخ داده منجر به زمین لرزه می شود.

تقی زاده یادآوری می کند که اگر به دلیل همین زمین لرزه با بزرگی 5.6 ریشتر در دنا ، سنگ ها دچار شکستگی های عظیمی شده باشند که در وضعیت ناپایداری بودند ، می تواند باعث ریزش این مواد در طول زمان شود.

وی گفت: سقوط سنگ از روی یک سنگ کامل از نظر علمی و طبیعی غیر منطقی نیست. با این حال ، سقوط می تواند در اثر انفجاری ایجاد شود که باید بررسی شود ، زیرا این انفجار می تواند با حفر یک سوراخ کوچک و قرار دادن دینامیت در آن ایجاد شود.

تقی زاده ادامه می دهد: اگر ناحیه خاک یا ریزش سنگ شل باشد ، نیروی جاذبه به طور طبیعی می تواند باعث لغزش جدول شود ، سنگ سخت فقط با زمین لرزه های بسیار شدید بالای 6 و نیم تا 7 ریشتر و با عمق کانونی کم یا زیاد انفجار می تواند باعث لغزش و سقوط شود.

سرانجام ، وی تأکید می کند که منشأ این پدیده فقط می تواند فرضیه های فوق یا یک انفجار مصنوعی باشد و منشا زمین شناسی طبیعی دیگری وجود ندارد.

تگی زاده در پاسخ به نگرانی برخی افراد در مورد اینکه آیا اتفاق دیگری رخ می دهد یا خیر ، می گوید: “شما جای نگرانی نیست و مردم منطقه و کوهنوردان باید مراقب باشند.”

سرانجام ، نبیولا زیی ، کوهنوردی با سی سختی ، می گوید: من منطقه را با دوربین رصد می کنم و می بینم که ریزش به دلیل ضعف لایه ها و شیب آن نزدیک به نود درجه است. این قسمت برای مدت طولانی در حال سقوط است و این یک اتفاق کاملاً طبیعی است که در اثر زلزله ایجاد شده و باعث ضعیف شدن لایه ها شده است.

بیشتر بخوانید  هشدار به کاربران آیفون‌های قدیمی‌/ این آپدیت باید فورا نصب شود

اگرچه هنوز علت دقیق سقوط کوه دنا اعلام نشده است ، لازم به ذکر است که زمین لرزه 5.6 ریشتری در شهر سی سخت ، اگرچه خسارات زیادی به شهر و خانه های سی سخت وارد کرد ، اما خسارات ناشی از این زمین لرزه در کوهها نسبتاً جزئی بود و ناچیز بود.

اما اکنون ، 5 ماه پس از زلزله ، کوه ناگهان در مکان های مختلف شروع به ریزش کرده و مردم هر روز شاهد ریزش دیوار دنا هستند ، این س theال را به وجود می آورد که آیا اتفاقی مانند زلزله در قلب دنا رخ می دهد یا خیر؟ اتفاق می افتد آیا تهدیدی برای شهر است یا خیر؟

از آنجایی که رانش های مستمر و بدون وقفه در کوه دنا حداقل برای نیم قرن گذشته برای ساکنان دامنه های آن بی سابقه بوده است ، به نظر می رسد دلایل این حادثه باید در اسرع وقت توسط سازمان های مسئول بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید