طبق گزارش ها آژانس تسنیم از جانب بیرجند عناب یک محصول استراتژیک است که یک ظرفیت گنجینه فراموش شده خراسان جنوبی است که توسط خارجی ها از طریق محموله های عمده و صادرات به دست می آید.
در سالهای اخیر ، ما بارها در سلسله گزارشات خود منتشر کرده ایم که برخی محصولات استراتژیک در خراسان جنوبی نادیده گرفته شده اند ، افراد کمی هستند که با این محصول آشنا نباشند ، که عناب با کیفیت ترین محصول در جهان است و 98٪ تولید آن در خراسان. جنوبی است
مقامات می گویند این محصول با کیفیت بالا ، علیرغم تنوع محصولات جانبی ، از کمبود صنعت فرآوری و دسته دلالانی که آن را به صورت خام صادر می کنند ، رنج می برد. شاید آنها از مروارید قرمز کویر آن سوی مرزها و حتی خریدار میوه ای با کمترین کیفیت قدردانی کنند.
زیرا کشورهای همسایه عناب را به طور عمده از ایران وارد می کنند و پس از بسته بندی آن را به نام خود می فروشند و کشورهای پیشرفته محصولات ارزشمندی مانند آرامبخش ، مواد آرایشی تولید می کنند و آن را با قیمت های مشخص می فروشند.
البته طی چندین سال تحرکاتی صورت گرفته است که از نعمت خدادادی بیشتر بهره مند شده اند و این نیاز به حمایت مسئولان دارد.
خراسان جنوبی مرکز تولید عناب در ایران است ، استانی که با رسیدن به گرمترین ماه سال ، میوه مرواریدهای قرمز بنام عناب را نشان می دهد که قرمزتر از یاقوت و طعم آن شیرین تر از عسل است.
دستان پینه بسته کشاورزان صحرا با چیدن مرواریدهای قرمز زنده می شوند و قلب آنها در پاییز طبیعت تا قرمز دستانشان گرم است.
گرچه خراسان جنوبی مشکلی با تولید عناب ندارد ، اما چرخه های زیر ، یعنی فرآوری و بازاریابی در استان ، فاقد است و تولید محصولات عناب که دارای مزایای اقتصادی چشمگیری هستند و ارزش افزوده مطلوبی را ایجاد می کنند ، تاکنون مورد غفلت قرار گرفته و فقط به فعالیتهای تحقیقاتی محدود می شود. اما از نظر تجارت و بهره برداری اقتصادی ، ما هنوز بی فایده هستیم.
عناب محصولی است که می تواند دریچه ای جدید برای ورود ایران به کشورهای همسایه و راهی برای پیشروی در عرصه ملی باشد ، اما به گفته کشاورزان ، کمبود فرآوری و صنایع مارک دار منجر به فروش گسترده این محصول شده است و تاکنون موفق نشده ایم. استفاده از این محصول استراتژیک در حومه شهر. لازم به ذکر است که این امر باعث شده تا بازرگانان همچنان بیشترین نرخ بهره و کشاورزان نیز کمترین دستمزد را دریافت کنند.
در اواخر تابستان که فصل برداشت ارس در بیشتر شهرها و روستاهای خراسان جنوبی آغاز می شود ، عناب یک محصول کم آب است که به آب و هوای منطقه عادت دارد و گفته می شود برای اولین بار در منطقه ای به نام هردانگ در قسمت جنوبی کشور. بیرجند ، اما برخی شواهد این نشان می دهد که عناب بیش از دو یا سه هزار سال پیش در دوره هخامنشی کشت شده است.
اما آنچه امروزه مورد بحث است این است که در این شرایط تاج عناب نیز یکی از محصولاتی است که بازار خوبی ندارد.
پیش بینی برداشت 7 هزار و 130 تن عناب
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سطح زیر کشت عناب در این استان 4134 هکتار است که در خراسان جنوبی مورد سرقت قرار گرفت.
غلامرضا غوسی با بیان اینکه 9500 کشاورز در خراسان جنوبی وجود دارد ، ادامه داد: برداشت این محصول از اواسط مرداد ماه آغاز می شود و تا پایان شهریور ادامه دارد.
وی با بیان اینکه شهرستان هوزف بیشترین سطح رشد عناب را در استان دارد ، افزود: 70 درصد عناب استان خراسان جنوبی به خارج از استان صادر می شود.
قوسی مشکل فعلی عناب سازان را رکود قیمت ، عدم ثبات در بازار دانست و افزود: ارزش محصول برداشت شده در سال گذشته 180 میلیارد تن است و لوبیا ، چای و آبغوره از جمله محصولات متنوعی است که از عناب به دست می آید.
انتهای پیام / 254 / ع