به گزارش خبرنگار حج و فارس ، همزمان با عید سعید قربان در سال 2015 ، هنگام عزیمت نمازگزاران خانه خدا به منا ، آنها به دلیل ناکافی بودن آل سعود و بسته شدن راه ها در جاده جمع شدند. رمی جمرات شهید است.
فیلمی درباره فاجعه منا
شش سال از این فاجعه دردناک می گذرد ، اما سعودی ها هنوز نه تنها خود را سرزنش نمی کنند ، بلکه حتی آرام می شوند و از حقوق خود استفاده می کنند. خانواده شهدای مینا اقدامی نکردند.
هنگامی که حجاج از خیمه های مینا به سمت رمی جمرات حرکت کردند
حدود ساعت 8 پنجشنبه دوم اکتبر سال 94 بود که زائران در منا اقامت داشتند و شب را در آنجا گذراندند آنها رفتندچادرها را به منا بسپارید تا رمی جمرات درست کند. منا دره ای بین کوههای شرق مکه است که 4100 متر طول دارد متر مربع و عرض آن با توجه به شیب های مختلف ، تا حداقل 400 متر و حداکثر 1700 تغییر می کند متر مربع F. مساحت منا بیش از 82 کیلومتر است ، اما به دلیل اینکه قسمت قابل توجهی از این مکان از کوههای صعب العبور تشکیل شده است ، حدود 8.4 کیلومتر از این منطقه برای تردد آماده شده است.
مسیرهایی که زائران ایرانی به وسیله آنها به جمرات می روند
زائران کشورمان در مسیری از پیش تعیین شده از خیابان 204 به رمی جمرات حرکت کردند. از چادرهای ایرانی تا رمی جمرات حدود سه کیلومتر فاصله است. برای رسیدن به رمی جمرات دو خیابان فرعی در خیابان 204 وجود دارد. یکی خیابان 233rd است که در سمت راست قرار دارد و بیشتر زائران کشورهای آفریقایی از آن بازدید می کنند. خیابان 206 به خیابان 204 و دیگری به خیابان 215 در سمت راست منتقل می شود ، برخی از آنها به خیابان Souk منتهی می شوند عربی آنها به موازات خیابان 204 منتقل می شوند تا جمعیت کنترل و شلوغ نشود. اما امسال همه چیز متفاوت بود.
سعودی ها خیابان 215 را مسدود کردند
در جریان حج ، سال فاجعه منا ، سعودی ها خیابان 215 را بستند. علاوه بر این ، بسیاری از خودروهای پلیس سعودی در خیابان 204 واقع شده بودند. در خیابانی است که عرض آن تقریباً سه متر و از دو طرف است نرده برای جلوگیری از تداخل در چادرهای زائران کشورهای دیگر ، مسدود شده است. فضا بسیار محدود بود.
هدایت پلیس عربستان به خیابان 204
همزمان با حرکت زائران ایرانی در خیابان 204 ، زائران آفریقایی نیز توسط پلیس سعودی هدایت می شدند. در آغاز ، ترافیک خیابان بسیار شدید بود. اما هرچه دورتر می شدند ، جمعیت بیشتر می شد ؛ همانطور که بسیاری از عبادت کنندگان به یکدیگر آنها ماندند حتی امکان بازگشت نیز وجود نداشت. سیل جمعیت از همان ورودی خیابان 204 قابل مشاهده است. اما پلیس سعودی نمازگزاران را تشویق و راهنمایی کرد تا به خیابان ها بیایند. ساعت 8:45 صبح بود که خیابان 204 ام بسته شد و امکان حرکت وجود نداشت.
ساعاتی پس از فاجعه منا ، دیگر خبری از کمک عربستان نبود
زائران 50 کاروان ایرانی به همراه زائران کشورهای دیگر در خیابان 204 حضور یافتند. برخی از زائران قصد بازگشت از مسیر را داشتند اما امکان جابجایی وجود نداشت و هر لحظه بر تعداد زائران افزوده می شد. کسانی که زودتر نقل مکان کرده بودند و در وسط خیابان 204 بودند ، به طرز وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار گرفتند متقابلا آنها هل دادند به حدی که حتی روی هم افتادند و هیچ کس نتوانست دیگری را نجات دهد. هوا بسیار گرم بود و جمعیت گرما را تشدید کرده بودند و حتی در آنجا نفس کشیدن امکان پذیر نبود. آب نبود و بسیاری از نمازگزاران تشنه آب بودند.
فشار جمعیت قبل از عبور از 223 و پس از عبور از 215 به حدی رسید که هر لحظه نمازگزاران به دلیل گرمای بیش از حد و کمبود اکسیژن کافی بر روی یکدیگر سقوط می کردند. برخی که از قدرت بیشتری برخوردار بودند ، به دلیل سنگینی جمعیت و سقوط نمازگزاران بر روی یکدیگر ، قادر به حرکت و تنفس نبودند. با وجود ازدحام جمعیت در چهارراه ، زائران آفریقایی با هدایت پلیس سعودی به حرکت خود به سمت جمعیت ادامه دادند. ماشین پلیس در تقاطع خیابان های 223 و 215 واقع شده بود و در این راه دوربین هایی وجود داشت که سعودی ها می توانستند آنها را کنترل کنند. که آنها اما از نجات خبری نبود.
جالب اینجاست که با وجود جمعیت زیاد ، هنوز خیابان 215 است عربی خیابان 204 توسط پلیس مسدود شد و مهمتر از همه ، پلیس سعودی به هدایت زائران آفریقایی که از مینا به خیابان 204 ادامه می دادند ادامه داد. با افزایش جمعیت ، زائران و بطری های آب که حمل می کردند نیز رو به پایان بود. حرکت غیرممکن بود و زائران یکی یکی سقوط می کردند. اجساد حجاج در قسمت هایی از خیابان تلی ظاهر شده بود.
جدید جواب بده یا حسین شیعیان در فاجعه منا
ساعت 9.15 صبح هر لحظه به تعداد افرادی که می افتند و درخواست آب می کردند ، افزوده می شد. پلیس سعودی ج آنجا آنها واقع شده بودند ، اما هیچ عکسی وجود نداشتالعملی آنها حاضر نشدند. اگرچه در بعضی قسمتها بطری آب وجود داشت ، آنها از دادن آب به نمازگزاران خودداری کردند. در ساعت 9:30 تعداد زیادی از زائران نفس خود را از دست دادند و صدای لبیک یا شیعه حسین شنیده شد. برخی نیز شهادت آنها را می خوانند. نمازگزاران با لباسهای سفید یکی یکی روی هم افتادند.
وضعیت امنیتی در خیابان 204
بعد از اطلاع دادن مسئولین کاروانحرکت زائران متوقف شدند و هلی هلی کوپترها سعودی ها برای بررسی وضعیت به آسمان در خیابان 204 منتقل شدند. اما از آب و پاشیدن جمعیت خبری نبود.
بیش از دو ساعت گذشت و دیگر خبری از کمک عربستان نبود. حتی در ورودی ها نیز نیروهای سعودی اجازه حضور نیروهای امدادی ایرانی را ندادند. تا ساعت 11 برخی از نیروها برای کمک به کشورمان هستند در قالب آنها داوطلبانه به نزد قربانیان رفتند و به کمک آنها رفتند. ساعتی پس از حضور کارگران بشردوستانه در کشورمان ، سعودی ها نیز وارد میدان شدند. اما عمق فاجعه به حدی بود که حضور در مقابل جمعیت کار آسانی نبود. اوضاع رو به وخامت بود و کم کم از بعضی از جاده ها دیگر صدایی به گوش نمی رسید زیرا جمعیت آنجا به دلیل فشار و کمبود آب و گرما از بین رفته بود.
زمانی که سعودی ها به نیروهای امدادی اجازه کمک به زائران را ندادند
نیروهای امدادی سعودی هنگام ورود به زائران آرام آرام کمک می کردند. حتی با وجود وضعیت مردم و کمک آنها ، کل مردم کشته شده و در کامیون ها قرار گرفتند. ساعت 13 بود و تعداد پلیس سعودی بیشتر شد. سعودی ها با تأمین امنیت منطقه از ورود کمک ها و پزشکان به منطقه جلوگیری کردند و بسیاری از مجروحان هنوز روی زمین دراز کشیده اند و سعودی ها اجساد کشته شدگان را روی مجروحان می اندازند و آنها را به یک طرف می گذارند.
ساعت ها گذشت و سعودی ها آماری از تعداد قربانیان ارائه ندادند. اما هر لحظه در ایران ، نام مفقودان بیشتر و بیشتر می شود. عده ای شهید و عده ای دیگر زخمی شدند. البته برخی از فاجعه جان سالم به در بردند و به چادرهای خود بازگشتند.
جستجوی زخمی ها و قربانیان در بیمارستان های سعودی
حجت الاسلام علی گفت قاضی عسکر نماینده زمان ولی فقیه در امور حج و عبادت برای وضعیت منا و اجساد کسانی که جان خود را از دست داده اند وی گفت: پس از فاجعه در منا ، ما بدنبال اجساد حجاج و حتی در بیمارستان ها بودیم. یکی حج و جمعی از زائران از بیمارستان ها بازدید و شهدا را شناسایی کردند. پس از شناسایی اجساد ، آنها را شمردیم ، اما مشکل این بود که فردا اجساد به مکان دیگری منتقل می شوند و این مسئله ما را دشوار می کرد. وزیر بهداشت کشورمان برای گرفتن آزمایش DNA از بدن ایرانیان با وزیر بهداشت عربستان سعودی گفت وگو کرد.
عقب نشینی عربستان با ضربه رهبر معظم انقلاب
طبق مذاکرات با سعودی ها ، ایران از عربستان خواسته است که اجساد را تحویل ندهد و ایرانیان را در عربستان دفن نکند. مسئولین رساندن. به گفته سعید اوحدی ، رئیس وقت سازمان حج و عبادت هنگام ملاقات با مسئولین ما سعودی بودیم و قبلاً برای تحویل دادن پیکرهای شهدا مذاکره داشتیم ، اما سعودی ها قبول نکردند و گفتند که اجساد را تحویل نخواهند داد. ناگهان ارتش عربستان وارد جلسه شد و اسناد را تحویل داد مسئولین حج به عربستان سعودی. رفتار سعودی ها بلافاصله تغییر کرد و انعطاف پذیرتر شدند. در آن لحظه رهبر معظم انقلاب در مورد شهدای منا و پیکرهایشان بیانیه ای دادند و موضع محکمی گرفتند و پیام معظم له در جلسه به ما رسید. ما مورد تشویق و اطمینان قرار گرفتیم که سعودی ها بخاطر بیانات رهبر معظم انقلاب مسیر عمل خود را تغییر داده اند. سعودی ها که قبلاً از پس دادن اجساد امتناع کرده بودند ، سپس قول یک تابوت را دادند و سرانجام اجساد شهدای ایران به میهن بازگشتند.
حج 94 بعد از حج خونین در سن 66 سال تلخاکثر حج مخصوص مسلمانان سراسر جهان ، به ویژه ایرانیان بود. حدود 7000 مسلمان در سفر حج سال 1994 جان خود را از دست دادند که از این تعداد حدود 500 نفر ایرانی بودند.
اکنون ، شش سال پس از فاجعه در منا ، سعودی ها نه تنها در ایجاد کمیسیون حقیقت یابی کوتاهی کرده اند ، بلکه از پاسخگویی در مورد وضعیت حقوق شهدا و خانواده های آنها خودداری کرده اند. این در حالی است که طبق قانون «قتیل جمعیتاگر شخصی کشته شود و قاتل شناسایی نشود یا توسط گروهی کشته شود ، دیه وی باید توسط بیت المال پرداخت شود. بنابراین ، دولت عربستان باید برای شهدای مینا دیه بپردازد.
آخر پیام /