خواندن ، نوشتن و عملکرد بیماری آلزایمر را 5 سال کاهش می دهد



ایسنا / اصفهان تحقیقات نشان می دهد فعالیت هایی مانند خواندن ، نوشتن و بازی می تواند مغز را در برابر زوال عقل مقاوم کند.

محققان می گویند افراد مسن که درگیر این فعالیت ها هستند می توانند شروع آلزایمر را پنج سال به تأخیر بیندازند.

آلزایمر (AD) یک اختلال عصبی است که ، طبق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، تا سال 2020 حدود 5.8 میلیون نفر در ایالات متحده زندگی می کنند. علائم اولیه شامل مشکلات حافظه و گیجی است ، در حالی که علائم شدیدتر آن ناتوانی در برقراری ارتباط و تشنج.

در حال حاضر هیچ راهی برای جلوگیری ، بهبود یا توقف پیشرفت آلزایمر وجود ندارد.

مطالعات قبلی نشان داده است که فعالیت های تحریک شناختی ، مانند خواندن ، با خطر پایین آمدن شناخت همراه است و برخی از محققان می گویند که این فعالیت ها با افزایش احتباس شناختی ، بروز علائم شناختی مرتبط با بیماری آلزایمر را به تأخیر می اندازند. محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو اخیراً تحقیقی را انجام داده اند که رابطه بین سطح فعالیت شناختی و سن شروع آلزایمر را همراه با تعدادی از عوامل دیگر بررسی کرده است.

این مطالعه نشان می دهد که یک سبک زندگی شناختی فعال می تواند علائم شناختی بیماری آلزایمر و اختلالات مربوط به آن را برای چندین سال به تأخیر بیندازد.

در این مطالعه که در مجله Neurology منتشر شده است ، محققان داده های مربوط به هزار و 903 نفر را با میانگین سنی 79.7 سال ثبت کردند. در ابتدای مطالعه ، هیچ یک از شرکت کنندگان مبتلا به زوال عقل نبودند و پس از ثبت نام ، شرکت کنندگان به هفت س questionsال پاسخ دادند تا سطح فعالیت شناختی خود را ارزیابی کنند. این تیم همچنین اطلاعاتی راجع به فعالیت شناختی اولیه ، تنهایی و مشارکت در فعالیت های اجتماعی ، از جمله ملاقات با دوستان یا اقوام ، جمع آوری می کند.

بیشتر بخوانید  جاماندگان سهام عدالت بخوانند | سامانه ثبت‌نام باز شد +جزئیات

به دنبال هر شرکت کننده ، یک ارزیابی بالینی سالانه شامل ارزیابی تاریخچه پزشکی ، معاینه عصبی و مجموعه ای از 19 تست شناختی و همچنین تشریح مغز پس از مرگ انجام شد. این مطالعه به طور متوسط ​​نزدیک به 7 سال به طول انجامید و در پایان مطالعه ، 457 شرکت کننده به بیماری آلزایمر مبتلا شدند.

نتایج این مطالعه نشان داد کسانی که بالاترین سطح فعالیت شناختی را در سنین پیری داشتند ، در میانگین سنی 6/93 سال به بیماری آلزایمر مبتلا شدند. در مقابل ، افرادی که کمترین فعالیت شناختی را در سنین پیری دارند در سن 6/88 سالگی به این بیماری مبتلا می شوند.

محققان تجزیه و تحلیل بیشتری انجام دادند و دریافتند که تحصیلات ، جنسیت ، فعالیت شناختی زودهنگام ، استعداد ژنتیکی به بیماری آلزایمر ، فعالیت اجتماعی و تنهایی تأثیر کمی در بروز بیماری دارد. این نتایج نشان می دهد که فعالیت شناختی در دوران سالمندی مهمترین عامل بروز این بیماری است.

با این حال ، محققان می گویند سازوکارهای ارتباط بین فعالیت شناختی و بیماری آلزایمر هنوز نامشخص است.

محققان گفتند ، یک توضیح ممکن این است که فعالیت های تحریک شناختی منجر به تغییراتی در ساختار و عملکرد مغز می شود که ذخیره شناختی را افزایش می دهد. شرکت مکرر در این فعالیت ها می تواند سیستم عصبی خاصی را تقویت کند.

منبع: medicalnewstoday

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید