میراث فرهنگی در قلب ارتباط بین کشورها است



ایسنا / خراسان رضوی معاون دانشگاه پنجاب پاکستان گفت: میراث فرهنگی مردم ، ملت ها و کشورها را متحد می کند و کشورهای پیشرفته بیش از کشورهای در حال توسعه به میراث فرهنگی توجه دارند.

استاد محمد سلیم موزار در پایان کنفرانس بین المللی گفتگوی بین فرهنگی خراسان که امروز 20 ژوئیه برگزار شد ، درباره تحقیقات فرهنگی و اجتماعی در خراسان در دانشگاه فردوسی مشهد ، با اشاره به تأثیر فرهنگی خراسان در سایر کشورها ، گفت: ملت ها و دولت ها را بیاورید با یکدیگر. به عنوان مثال ، برای حضور در شعر ، تئاتر ، سینما و سایر رویدادهای فرهنگی ، مذهب ، نژاد و ملیت از اهمیت خاصی برخوردار نیستند ، بنابراین کشورهای پیشرفته بیش از کشورهای در حال توسعه به میراث فرهنگی توجه دارند. زیرا از طریق فرهنگ می توان انواع ارتباطات را با ملل مختلف برقرار کرد.

وی ادامه داد: بنابراین کشورهای در حال توسعه باید به شکل گیری سیاست فرهنگی مبتنی بر علم و دانش توجه ویژه داشته باشند. با توجه به پیشرفت رسانه ها ، تبادل فرهنگی بین کشورهای جهان بسیار بیشتر از گذشته است.

سلیم مظهر گفت: “به این ترتیب میراث فرهنگی مشترک باید شناسایی شود و بنابراین باید روابط عمومی افزایش یابد و تفاهم متقابل عمیق و گسترده تری ایجاد شود ، در نتیجه حل مسائل مختلف تسهیل می شود. “

وی افزود: “ایران از نظر فرهنگ و ادبیات کلاسیک بسیار غنی است ، بنابراین بسیاری از مردم در کشورهای مختلف مانند پاکستان با شاعران ایرانی آشنا هستند ، بنابراین شناسایی و تبادلات فرهنگی با هدف نزدیکتر کردن مردم به کشورهای مختلف باید مورد توجه قرار گیرد.” به قرارداد توجه کنید.

بیشتر بخوانید  گامی رو به جلو در هوشمندسازی حمل‌و‌نقل عمومی به کمک 18 فناوری پیشرفته

وی گفت: بنابراین ، با توجه به گسترش شعر و میراث فرهنگی ایران در پاکستان ، نقش مثبت این فرهنگ مشترک باید مورد بررسی و کاوش قرار گیرد ، زیرا من معتقدم که ارتباطات فرهنگی در قلب هر اقتصادی ، علمی ، اجتماعی و سیاسی است. روابط بین کشورها “

سلیم مظهر افزود: تعمیق و گسترش روابط فرهنگی نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد میراث فرهنگی ، به ویژه میراث فرهنگی مشترک دارد. بنابراین ، برای دستیابی به این هدف ، لازم است آثار معاصر ایران و پاکستان ترجمه و در دسترس عموم ، به ویژه نوجوانان قرار گیرد.

امام رضا (ع) محور تقریب مذاهب و ایجاد جغرافیای جدید شیعه است

مولانا اخلاق حسین شریعت ، مبلغ و امام شهر پاراچنار پاکستان در مورد نقش امام رضا (ع) در آوردن قبایل و اقوام به منطقه گفت: امام رضا (ع) نقش ویژه ای در آوردن ادیان داشته است. و فرقه ها و در این نگرش تلاش زیادی می کنند. بنابراین ، یكی از محققان اظهار داشته است كه امام رضا (ع) محوری برای نزدیك كردن مذاهب و ایجاد جغرافیای جدید شیعه است. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در ایجاد اخلاق اجتماعی بسیار کوشش کرده و پس از وی امام رضا (ع) و سایر ائمه (ع) این رویکرد را ادامه می دهند.

وی ادامه داد: در حقیقت پیامبر نه تنها بین مذاهب مختلف اسلام بلکه بین مذاهب مختلف وحدت ایجاد کرد و عهد و پیمان مدینه گواه این وحدت است.

شریعت گفت: برخی ادعا می کنند که قیام امام حسین (ع) وحدت را از بین برد ، در حالی که امام حسین (ع) با عبارت “وصیر وابی بسیار جدی است” گفت: راه من از پیامبر و حضرت علی (ع) جداست راهی نیست و راه پیامبر و حضرت علی (ع) فقط ایجاد وحدت بین مذاهب و مذاهب مختلف بود.

بیشتر بخوانید  امتداد مسیر عفو رهبری در دولت دنبال می شود

وی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) نیز در زمان امامت خود فضای باز و مناسبی را برای مذاهب و مذاهب مختلف ایجاد کرد. من رضا (ع) را در یک داستان گفتم: نیروهایی که من علی (ع) برای اصلاح جامعه استفاده کردم همان نیروهایی هستند که من از آنها استفاده می کنم.

واعظ و امام شهر پاراچنار پاکستان افزود: همانطور که امام خمینی (ره) ولایت فقیه را اعلام کرد ، ولایت فقیه نیز در تلاش است تا همان اعمال و اعمال پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را ایجاد کند. در حقیقت ، علی رغم برتری فضایل حضرت علی (ع) ، نقش و اقتدار امام همان نقش و اقتدار ولایت فقیه است. بنابراین امام رضا (ع) ) همان نقش پیامبر را بازی کرد و من علی (ع) و سایر ائمه (ع) را در ایجاد وحدت و تقریب بین ادیان و مذاهب متناسب با شرایط زندگی آنها دارم.

دانشگاه فردوسی آماده گفتگوی بین فرهنگی است

احسان کابل ، مدیر همکاری های بین المللی و امور دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست گفت: “با توجه به اینکه این کنفرانس گفتگو نامیده می شود ، باید گفت که دو هنر گفتگو و گوش دادن در گفتگو وجود دارد خوشبختانه ، این کنفرانس دارای نتایج خوبی داشت “در نهایت ، ما شاهد تحقق کلمه گفتگو بین شهرهای مختلف ایران و کشورهای مرتبط با خراسان بزرگ بوده ایم.

وی ادامه داد: “در این کنفرانس ما مشترکات خود را در زبان و ادبیات فارسی ، هنر و معماری ، عرفان ، دین و تصوف ، و همچنین مطالعات فرهنگی و اجتماعی شنیدیم و صحبت کردیم و البته تفاوتهایی را که بین شما داشتیم ، درک کردیم. هستند. “

بیشتر بخوانید  (ویدئو) سد گلستان خشک شد

مدیر همکاری های بین المللی و امور دانشجویی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: “هنر دیپلماسی ، فرهنگ و علم همیشه جستجوی فرصت ها و اعتقاد به نقاط قوت بوده است ، نه برجسته کردن چالش ها و اختلافات و نقاط ضعف بین” هر دو طرف “.

وی گفت: “من فکر می کنم این کنفرانس آغازی است برای گام برداشتن در آن مسیر و حرکت به جلو.” به همین دلیل دانشگاه فردوسی مشهد مفتخر است که رسالت اجتماعی ، علمی و فرهنگی خود را نشان دهد. بنابراین ما آماده برگزاری چنین جلساتی به صورت ماهانه برای مدت زمانی خاص و با حضور کشورهای مرتبط با خراسان بزرگ و سایر کشورهای علاقه مند به این سرزمین ، فرهنگ ، هنر و تمدن و سرزمین امام گفتگو هستیم. ، عقلانیت ، فکر و عقلانیت. آنها را داشته باشید و از آنها استفاده کنید و گرد هم آیید تا درباره نقاط قوت و فرصتهایی که بین ما وجود دارد بیشتر بدانید.

وی افزود: امیدواریم این همایش که طی این چهار روز برگزار شد ، قدمی باشد تا در سالهای آینده شاهد نزدیکی فرهنگی و فکری نخبگان و ملتهای منطقه باشیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید