کشف تبر دستی از دوره پارینه سنگی در آذربایجان غربی



براساس گزارش روز سه شنبه گروه روابط عمومی فرهنگی ایرنا از م Instituteسسه میراث فرهنگی و گردشگری ، لیلا گارگاری رئیس هیئت باستان شناسی روز سه شنبه (20 ژوئیه 1400) با اعلام این خبر اظهار داشت: منطقه هلیل آباد ، 1200 متر شمالی – جنوبی و 500 متری شرق غربی ، در شهر شوط در استان آذربایجان غربی واقع شده است.

سرپرست تیم باستان شناسی گفت: این سایت در یال طولی مشرف به رودخانه واقع شده است که در سطح آن شواهدی از تشکیل سنگ های دایره ای دیده می شود و متأسفانه این سازه ها توسط حفاران غیر مجاز تخریب شده است.

این باستان شناس گفت: هدف از گمانه زنی در این منطقه شناسایی دوره های فرهنگی و منطقه اصلی و واقعی سایت برای جلوگیری از تخریب این اثر مهم فرهنگی است.

“بر اساس گمانه زنی ها و تحقیقات فشرده سطح سایت و مستندات مربوط به تمام مشخصات سطح ، از جمله سوراخ های متعدد حفاری غیر مجاز ، می توان گفت که” سایت Halilabad Shut حداقل دو دوره توسط جامعه انسانی مورد استفاده قرار گرفته است. ” گارگاری

وی افزود: تعداد دفعات تکه های ابزار سنگی نشانگر نوع تراشه ها و سنگ مادر (ساخته شده از سنگ شاخ) نشان می دهد که این منطقه برای اولین بار در پارینه سنگی استفاده شده است.

رئیس شورای باستان شناسی گفت: با توجه به فراوانی آثار سنگی در سطح محوطه و همچنین وجود قطعات قابل توجه مانند سنگ مادر ، تراشه و به ویژه صنایع دستی مشخص شده ، می توان طول عمر نسبی سایت را داشته باشد. مربوط به دوره پارینه سنگی است. “

بیشتر بخوانید  مشاوران فرهنگی باید برای معرفی فرهنگ انقلاب اقدامات م moreثرتری انجام دهند - مهر نیوز | اخبار ایران و جهان

دیدگاهتان را بنویسید