نظر شورای ارزیابی و پذیرش “ممنوعیت پذیرش دانشجو در رشته های غیر مرتبط”



رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از موافقت عمومی شورای سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد با موضوع مناسب بودن رشته های پذیرش در دوره کارشناسی ارشد خبر داد و گفت: سازوکار اجرای این موضوع هنوز توسط شورا تصویب نشده است.

در مصاحبه ای با ایسنا ، دکتر ابراهیم هدی وی به قطعنامه “ممنوعیت پذیرش دانشجو از رشته های غیرمرتبط” اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 1997 شورای سنجش و پذیرش دانشجو پیشنهاد دانشگاه ها را که باید به علل مختلف تخصص های مربوطه تعریف شود ، نپذیرفت. با این حال ، در سال 1999 وی سازوکاری را در این زمینه ایجاد کرد و تصمیم بر این شد که معاون وزیر آموزش و پرورش کارهای تخصصی را در این زمینه انجام دهد و مجدداً آن را به شورای ارزیابی و پذیرش فارغ التحصیلان ارائه دهد.

وی در ادامه تأکید کرد: نامه اخیر مدیرکل برنامه ریزی آموزش و پرورش وزارت علوم درباره “ممنوعیت پذیرش دانشجو ارشد از رشته های غیرمرتبط” برای اخذ نظرات تخصصی ضروری بود و نباید این نامه را قطعنامه زیرا هنوز نهایی نشده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: ابلاغ مصوبات سازوکار مشخصی دارد. در واقع ، اگر مصوبه ای اعلام شود ، یا آن را در راهنمای انتخاب سایت کشور برای ارزیابی آموزش در کشور اعلام خواهیم کرد ، یا دانش آموزان را در قالب پیام به آنها اطلاع خواهیم داد. اما وزارت علوم اعلام کرد که نهایی شدن این مصوبه پس از کار کارشناسی اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین تأکید کرد: هنوز اقدامات کارشناسی در مورد مصوبه فوق انجام نشده است. شورای ارزیابی پذیرش فارغ التحصیلان همچنین نمایندگانی از دو وزارتخانه وزارت بهداشت و علوم را شامل می شود ، بنابراین من به عنوان دبیر شورا نمی توانم در این مورد اظهار نظر کنم.

بیشتر بخوانید  رئیس جمهور وارد عمل شد | دستور ویژه برای مهار بازارها!

خدایی گفت: باید تصمیم به نفع کیفیت آموزش در کشور در مورد تصمیم “ممنوعیت پذیرش دانشجو از مناطق ثبت نشده” گرفته شود. در حال حاضر ، استدلال به نفع این راه حل یک سری از زمینه های ما بین آنها رشته ها هستند ، بنابراین مشخص کردن نوع کارشناسی در این رشته ها منطقی نیست. طبیعتاً آنچه مهم است ، قسمت غیررقابتی و “بدون آزمون” برای پذیرش در دانشگاه ها است که در آن داوطلب می تواند بدون در نظر گرفتن نوع کارشناسی ، دوره بدون آزمون را انتخاب کند. بنابراین دانشگاه ها معتقدند کسانی که بدون آزمون وارد این رشته ها می شوند حداقل های علمی لازم را ندارند و با تصویب و اجرای این مصوبه این مشکلات از نظر آنها منتفی می شود.

وی همچنین با بیان اینکه دانشگاه ها دارای مدرک کارشناسی ارشد تحقیق هستند ، افزود: دانشگاه ها امکان آموزش دانشجویان بدون آزمون در سایر دوره های غیرمرتبط را ندارند تا حداقل را از رشته جدید بیاموزند و این کمبودها نیز با عرضه جبران می شود. بنابراین ، تعدادی از دانشگاه ها معتقدند که محدودیت های مبتنی بر نوع لیسانس باید برای کسانی که وارد این دوره های کارشناسی ارشد می شوند اعمال شود.

دبیر شورای ارزیابی و پذیرش فارغ التحصیلان در پایان با اشاره به اینکه به طور کلی ، این شورا “ممنوعیت پذیرش دانشجو از سایر رشته های غیر مرتبط” را تصویب کرده است. اما هنوز سازوکار پیشنهادی برای اجرای آن را اتخاذ نکرده است. این قطعنامه را می توان در جلسه بعدی شورا مورد بحث قرار داد ، خواهیم دید که دستور کار شورا چه خواهد بود.

بیشتر بخوانید  ارتباط بین طالبان پاکستان و طالبان افغانستان از نظر سازمان ملل

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید