به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا حسین علائی ، در افتتاحیه کتاب جنگ و صلح روز شنبه: “هنگامی که در طول تاریخ ، تصمیم گیرندگان ، مقامات و سیاستمداران با جنگ روبرو شده اند ، دیدگاه آنها نحوه مبارزه با این جنگ بوده است.” برای تکمیل
وی با بیان اینکه جنگ ها معمولاً از چند جهت خاتمه می یابند ، گفت: “جنگ ها در طول تاریخ بشر هیچگاه برای همیشه ادامه نداشته اند. در یک حالت ، یک طرف جنگ از نظر نظامی آنقدر قوی است که می تواند به طرف دیگر تسلیم شود و در حالت دیگر ، طرفین از زور استفاده نمی کنند و از طریق مذاکره و با کمک اشخاص ثالث به مصالحه می رسند. وضعیت دیگر این است که جنگ خسته کننده و فرسایشی می شود و کشورها بدون دستیابی به صلح جنگ را ترک می کنند.
فرمانده سابق نیروی دریایی سپاه درباره چگونگی پایان جنگ ایران نیز گفت: وقتی جنگ شروع شد ، استراتژی ایران این بود که مناطق خود را آزاد کند و جنگ را خاتمه دهد. از روز اول ، امام خمینی (ره) در تلاش است تا رژیم بعث عراق را از مردم عراق سرنگون کند و هرگز به دنبال عبور نیروهای ایرانی از مرز نیست.
علائی گفت که عملیات نظامی ایران دارای وابستگی تبلیغاتی است ، اما وابستگی دیپلماتیک ندارد. وی گفت: “تنها راه برای پایان دادن به جنگ ها عملیات نظامی نیست ، اما عملیات دیپلماتیک و سیاسی همراه با عملیات نظامی می تواند به جنگ ها پایان دهد.” ما از فرصتهای عظیمی که عملیاتهای نظامی برای ما ایجاد کرده استفاده نکردیم ، زیرا عملیات هیچ وابستگی دیپلماتیک نداشت.
وی با اشاره به اینکه مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی تنها کسی بود که به فکر پایان جنگ بود اما کسی از وی حمایت نکرد ، گفت: شورای امنیت سازمان ملل ، ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی برای پایان جنگ اقدام کردند و ما در تدوین قطعنامه 598 شرکت نکرد. در نتیجه ، آنها این قطعنامه را به نفع عراق نوشتند ، و بنابراین امام (ره) گفت ، “من یک فنجان زهر حمل می کردم.”
فرمانده دوران دفاع مقدس به مذاکرات هسته ای برای لغو تحریم ها علیه ایران اشاره کرد و گفت: ما باید در زمینه مسائل حساس ابتکار عمل را داشته باشیم و اجازه ندهیم دیگران برای ما قطعنامه بنویسند و ما باید بپذیریم. ما باید در مورد همه مسائل ابتکار عمل را داشته باشیم و اگر بگوییم که ما در حال مذاکره نیستیم و آنها می توانند هر کاری را که بخواهند انجام دهند ، قطعنامه 598 دیگری را به ما تحمیل می کنند.
مراسم افتتاحیه کتاب “جنگ و صلح” ، تالیف سید محمد مهدی دزفولی با موضوع قطعنامه 598 شورای امنیت ، چاپ سعد ؛ امروز ساعت 17:00 در سالن قصرشیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. در این مراسم برخی از شخصیتهای سیاسی و نظامی کشور از جمله حسین علائی فرمانده سابق ناوگان سپاه و برخی دیگر از شخصیتهای سیاسی مطابق با پروتکل های بهداشتی حضور داشتند.
کتاب “جنگ و صلح” مجموعه ای از مصاحبه با 15 شخصیت سیاسی ، نظامی و اقتصادی از جمله اسماعیل کوثری ، محسن رفیق دوست ، فرشاد مومنی ، محمد هوهره ، ابراهیم یزدی ، محمد گرازی ، احمد توکلی ، ناصر نوباماریهو کارار ، محمد ، کامران است. غضنفری ، مرتضی الویری ، صادق زیباکلام ، حسین شیخ الاسلام ، عباس ملکی و حجت الاسلام بهداروند کسانی بودند که در زمان دولت سازندگی درباره شرایط دوره جنگ و بعد از جنگ صحبت کردند. این کتاب نحوه پایان جنگ در جولای 1988 و نحوه ورود به دوره ساخت ، نتایج و پیامدهای این دوره را بیان می کند.