یوسف امینی روز شنبه در کنفرانس بین المللی گفتگوی بین فرهنگی با محوریت زبان و ادبیات فارسی و حضور اساتید دانشگاه کشورهای مختلف آسیایی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد ، افزود: گفتگوی بین فرهنگی خراسان با چهار زبان فارسی و ادبیات هنر و معماری ، ادیان و عرفان و مطالعات فرهنگی و اجتماعی از جمله برنامه های لذت بخش و به یاد ماندنی هستند که طعم شهد گوینده و طعم شهد را بیان می کنند.
وی ادامه داد: خراسان بزرگ ، اکنون در چندین منطقه جغرافیایی سیاسی ، با شهرهای باستانی خود در آن سوی ری و حمص در ایران به آن سوی ماوراoxالنهر در آسیای میانه مانند نیشابور و توس ، بلخ و هرات ، مرو و سمرقند و بخارا از ستون متأخر. این اعتماد و حمایت فرهنگی مناطق شرقی جهان اسلام در فلات ایران محسوب می شود.
رئیس اداره کل فرهنگ و رهنمودهای اسلامی خراسان رضوی گفت: “هنگامی که در دوره قبلی اسلام این آب و خاک مورد حمله و حمله اسکندر بزرگ قرار گرفت ، این جنگجویان پارت از سرزمین خراسان آمدند ، سلوکیان و وراث اسکندر و همچنین مردم پاک خراسان کسانی بودند که پس از اسلام ، در قرن دوم میلادی ، با اعتقاد به شعار “رضا من آل محمد” ، بنیان ستمگر اموی حمافت را ریختند و سپس میزبان شایسته ای شدند. امام رضا (ع) در مرو.
وی افزود: هنگامی که ما نیاز به حضور و فعالیت در زمینه فرهنگ و احیای زبان فارسی داشتیم ، حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی گامی در جهت احیای زبان و ادبیات فارسی برداشت و رودکی سمرقندی ، پرورش یافته در خراسان ، به درستی پدر شعر فارسی نامگذاری شده است “.
امینی ادامه داد: انتقال و ادامه میراث فرهنگی با محوریت زبان فارسی ، اقدام بزرگ خراسانیان مانند ابوالفضل بیهکی ، کاجه نظام الملک طوسی ، کاجه عبدالله انصاری ، فریدالدین اطار نیشابوری ، حکیم عمر خیام نیشابوری ، جلال عبدالرحمن اندیشمند و فرزانه دیگری خراسانی در قرون اخیر است.
وی گفت: برگزاری همایشی با موضوع زبان و ادبیات فارسی و گفتگوهای فرهنگی در اطراف خراسان و آسیای میانه گام ارزنده ای در بازخوانی این حوزه است.
مشاور معاون وزیر فرهنگ و رهنمودهای اسلامی نیز در این همایش گفت: امروز قدرت سخت افزار به نرم افزار تغییر یافته است ، همان نیروی فرهنگی است که می توان گفت در عصر امروز و در عصری که ما زندگی می کنیم ، قدرت فرهنگ ، فرهنگ قدرت غالب است.
علیرضا اسماعیلی افزود: برجسته ترین نماد فرهنگ ، زبان و ادبیات است و از این نظر زبان فارسی چندین هزار سال زبان دوم جهان اسلام بوده و در ایران بزرگ گسترش یافته است و این پراکندگی جغرافیایی را فرهنگی می نامیم ایران یکی از مناطق مهم است. “تمدن در جغرافیای هویت جهان نقش فرهنگ و تمدن ایران را در شناسایی این منطقه بسیار مهم می داند.
وی با بیان اینکه زبان فارسی در ایران یک رسانه فرهنگی برای انتقال فرهنگ است و آثار به جا مانده از اندیشمندان ایرانی نمایانگر نگاهی به فرهنگ ایرانی و نگاهی به آن فرهنگ است ، ادامه داد: گنجینه زبان و ادبیات فارسی آمیخته با بزرگان میراث اسلامی ثروت است. این مورد برای همه فارسی زبانان مشترک است ، بنابراین گاهی اوقات نمی توان میراث ادبی ما را از یکدیگر جدا کرد.
وی اظهار داشت: همه باید به اهمیت زبان فارسی و زبان در زمینه فرهنگی ایران فرهنگی توجه كنند و آن را یك عامل مهم و برجسته در ایجاد همگرایی فرهنگی بدانند و سعی كنند در استفاده از ابزارهای زبان فارسی سهیم باشند. از نمادهای فرهنگ و ابزارهای دیپلماسی فرهنگی ، فضایی برای همکاری بین المللی در زمینه های مختلف سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و غیره ایجاد کنید. فضاهایی در این مناطق فرهنگی ، که دلیل دوستی بیشتر بین ملل مختلف در این منطقه خواهد بود.
این کنفرانس که امروز افتتاح شد ، تا بیستم ژوئیه ادامه دارد و 31 چهره برجسته از ایران و 26 چهره برجسته خارجی از سریلانکا ، هند ، ازبکستان ، افغانستان ، پاکستان ، قزاقستان ، تاجیکستان و بنگلادش سخنرانی می کنند.