قدرت نظامی و قدرت منطقه ای امروزه یکی از اصول اساسی قدرت است. وقتی این عوامل دست به دست هم دهند ، آنگاه مولفه ای به نام قدرت شکل می گیرد.
وقتی به این م componentsلفه های قدرت در زمینه سیاسی کشورمان نگاه می کنیم ، آنوقت تأثیر منطقه ای را در بهبود اوضاع یک کشور در همه زمینه ها بهتر می فهمیم. این نیرو ، به ویژه در سالهای اخیر ، با رشد و توسعه توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران ، به ویژه از طریق توان موشکی ، توانسته است این قدرت را تا حد زیادی به منصه ظهور برساند. بحث امنیت در عصر کنونی دیگر یک بعدی نیست و تنها به تقویت قدرت نظامی محدود نمی شود و یک مسئله چند بعدی است.
برای چندین سال ، جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد م componentsلفه های محلی قدرت که امروز از “امنیت پایدار” در محیط نامطمئن خود برخوردار هستند ، به توان داخلی خود متکی است. این امنیت پایدار به دلیل قدرت نظامی ، یک نیروی مسلح م effectiveثر ، علم و پیشرفت علمی ، یک اقتصاد مستقل و مستقل ، یک نیروی نظامی وفادار ، “حالت مقاومت” و مشارکت سیاسی است.
تجهیزات نظامی محلی ؛ نیاز به اقتدار درون زا
یکی از رازهای قدرت کشورهای جهان داشتن نیروهای مسلح قوی همراه با قدرت در بخشهای دیگر است. نیروهای مسلح همچنین تنها در صورت پشتیبانی جنگی محلی می توانند قدرت کسب کنند. این مشکلی بود که ایران در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی با آن روبرو شد ، به این معنی که اگر به اسلحه و تجهیزات نظامی احتیاج داشت ، مجبور بود از آمریکا التماس کند مگر اینکه بتواند سلاح مورد نیاز خود را بدست آورد.
اگر ایران در زمان رژیم پهلوی متحد ارتش آمریکا در منطقه غرب آسیا بود ، این واقعه غم انگیز اتفاق می افتاد. این حادثه چنان تلخ بود که اعضای وفادار و فداکار ارتش تحمل آن را نداشتند و به همین دلیل به سیل خروشان ملت انقلابی ایران پیوستند تا از شر چنین حوادث تلخ و غیرقابل تحمل خلاص شوند.
انقلاب اسلامی که پیروز شد؛ مستشاران آمریكایی كشور ما را ترك كرده اند و نیروهای مسلح ایران كه از یوغ آمریكا رها شده اند ، با گذشت زمان توانسته اند به سمت خودكفایی پیش روند. این مهم در حالی اتفاق افتاد که کشور ما توسط ایالات متحده مورد تحریم قرار گرفت و این بار باید شروع می شد. با این وجود ، وقوع جنگ تحمیلی دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1980 باعث شد این روند بسیار کند شود و حتی بسیاری از تجهیزات استراتژیک کشورمان به دلیل حمله رژیم بعث در این کشور نابود شود. عراق جنگ با تمام فراز و نشیب های خود به پایان رسید و اکنون زمان بازیابی توان دفاعی ایران اسلامی فرا رسیده بود. بنابراین ، تحرکات جهادی در راستای طراحی و تولید تجهیزات و سلاح های نظامی مورد نیاز کشورمان در حال شتاب گرفتن است.
این جنبش در سالهای اخیر چنان شتاب گرفته است که بسیاری از ناظران بین المللی را غافلگیر کرده و باعث شده است که توانایی نظامی کشورمان هر ساله بیش از سالهای گذشته رشد کند. همه این موارد تأیید می کند که تجهیزات نظامی محلی برای اطمینان از اقتدار درون زا مورد نیاز است. البته نیروهای مسلح کشورمان مناطق مختلفی دارند و پدافند هوایی از نظر فرمانده کل قوا اولین اولویت کشور است.
دفاع اولویت اول کشور است
پدافند هوایی یکی از مباحثی است که رهبر معظم انقلاب مدام مورد تأکید قرار می دهند و به دلیل اشتراک بین این حوزه بین مقامات نظامی (ارتش ، سپاه ، پلیس و بسیج) از حساسیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است. کشف ، مراقبت ، مراقبت ، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه هواپیماهای بدون سرنشین و حتی نشستن و گرفتن آنها از جمله قابلیت های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه های آن به خوبی در RQ-170 ، Hermes ، MQ ثابت شده است. 4- دشمنان ما باید بدانند که آنها دائماً زیر ذره بین پدافند هوایی هستند و وقتی تصور خام برای نفوذ به آسمان کشور ما را چه با مسافر و چه بدون مسافر داشته باشند ، بازگشت امکان پذیر نخواهد بود.
صنعت دفاعی کشورمان در راس آن وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سالهای اخیر دستاوردهای مختلفی داشته است و سیستم دفاعی یا زهرا (س) یکی از این سیستمها است.
کدام سیستم دفاعی ایران هواپیماهای بدون سرنشین دشمن را می کشد؟
این هشتمین روز در فوریه 2012 بود که خط تولید سلاح های دفاعی یا زهرا (س) که توانایی شناسایی ، ردیابی و انهدام اهداف هوایی مانند هواپیماها ، هلی کوپترها و پهپادها را از فاصله نزدیک با حضور سردار احمد دارد. وحیدی وزیر دفاع و نیروهای مسلح.
سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مورد این سامانه گفت: این سامانه قدرت رهگیری و هدایت و همچنین از بین بردن همزمان چندین هدف را با قدرت اطلاعاتی م andثر و سرعت بالا دارد. ویژگی دیگر این سیستم توانایی شناسایی اهداف ACTIVE و PASSIVE است.
مشخصات سیستم امنیتی یا زهرا (س)
این سامانه دفاع موشکی برد کوتاه یکی از سامانه های دفاعی تولید شده توسط وزارت دفاع و نیروهای مسلح کشورمان است که یکی از سلاح های دفاعی موثر در زمینه دفاع کوتاه برد است. این سامانه دفاعی با قابلیت شناسایی ، ردیابی و انهدام اهداف هوایی مانند هواپیماهای دشمن ، هلی کوپتر و هواپیماهای بدون سرنشین کوتاه برد ، یکی از موفق ترین سامانه ها در کلاس خود است. سامانه یا زهرا (س) با قابلیت اتصال به شبکه دفاعی ایران می توانند در هر شرایطی مستقر شده و رسالت خود را انجام دهند.
قابلیت حمله به چندین هدف و از بین بردن آنها به طور همزمان ، استقرار در شرایط مختلف آب و هوایی ، سرعت عملیاتی بالا و ردیابی کاملاً خودکار از دیگر ویژگی های این سیستم امنیتی است. رادار این سیستم یک رادار تک پالس با برد حدود 20 کیلومتر و توانایی تشخیص 30 هدف به طور همزمان و رهگیری 12 هدف است. موشک های شهاب سنگ از این سامانه به طول 93.2 متر و وزن 84 کیلوگرم قادر به حمله به اهداف مهاجم با سرعت 740 متر بر ثانیه هستند.
سامانه دفاع موشکی یا زهرا (س) می تواند موشک ها را با سرعت 400 متر بر ثانیه تا برد 11 کیلومتر به اهداف بفرستد. موشک های این سامانه توانایی اصابت به اهداف با سقف پرواز 5500 متر و حداکثر سرعت 440 متر بر ثانیه را دارند.
این سیستم به دلیل استفاده از دانش و روشهای محلی جهت هدایت دستورات به خط دید اتوماتیک ، هزینه کمتری دارد و نیروهای پدافندی کشورمان می توانند از تعداد زیادی از این سیستمها در سایتهای پدافندی استفاده کنند به دلیل هزینه کم این سیستم. آخرین نمونه از این سیستم با نام Yazhara (sa) 3 دارای ویژگی های منحصر به فردی است که باعث پیشرفت آن نسبت به نسخه اصلی می شود.
2721917