9 نوشیدنی سریع الاثر برای درمان حالت تهوع



انواع دمنوش و نوشیدنی ضد تهوع


نوشیدن یک فنجان چای داغ یکی از موثرترین راه های رفع معده درد است، به خصوص اگر احساس حالت تهوع نیز با این درد همراه باشد.


تهوع حالتی است که با احساس ناراحتی معده و میل به استفراغ مشخص می شود. البته برخی از نوشیدنی های گرم به تسکین حالت تهوع کمک می کنند.


این نوشیدنی ها برای هر نوع حالت تهوعی چه بر اثر ماشین گرفتگی باشد که بر اثر بارداری، خوب است.


علت‌های اصلی حالت تهوع


حساسیت: حالت تهوع می‌تواند در اثر حساسیت به بعضی مواد غذایی ایجاد شود. بهتر است هر بار که حالت تهوع دست می‌دهد تمام غذاهایی که در 12 ساعت گذشته خورده شده، روی کاغذ لیست شود تا بعد از مدتی بتوانبد با پیدا کردن موارد مشترک، مواد غذایی حساسیت زا مشخص شود.


حساسیت شدید به لاکتوز: برخی افراد نمی‌توانند مواد لبنی را به خوبی هضم کنند یا بعد از مصرف حالت تهوع پیدا می‌کنند. در این حالت یعنی حساسیت به لاکتوز وجود دارد. داروهایی هستند که با مصرف قبل از غذا، به هضم بهتر لاکتوز کمک می‌کنند. همچنین می‌توان مواد لبنی بدون لاکتوز مصرف کرد.


حالت تهوع در اثر حرکت: بعضی افراد هنگام حرکت و تکان‌های طولانی مدت در هواپیما، قطار، سفرهای دریایی یا حتی خودرو، دچار حالت تهوع می شوند. برای جلوگیری از این موضوع می‌توان به داروخانه مراجعه کرد و داروی ضد تهوع تهیه کرد. یکی از این داروهای مؤثر، “درامامین” (Dramamine) است.


استرس و اضطراب: همانطور که در فرهنگ ما دلشوره خوانده می شود، باعث حالت تهوع و اسهال می‌شود که بااستفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن قابل درمان است.


تهوع دوره‌ بارداری: حالت تهوع در ماه‌های اول بارداری امری رایج است. در این دوره مصرف داروهای صنعتی یا حتی گیاهان دارویی نیز باید تحت نظر و با مشورت پزشک معالج همراه باشد.


پیشگیری از تهوع و استفراغ در کودکان


کودک نباید هم‌زمان هم غذا بخورد، هم بازی کند.


برای پیشگیری از تهوع ناشی از حرکت، کودک باید طوری در ماشین بنشیند که طرف صورت وی رو به شیشه جلو باشد. نگاه کردن از شیشه‌های کناری باعث بدتر شدن تهوع می‌شود.


به علاوه خواندن و یا بازی با گیم‌های کامپیوتری در ماشین باعث بدتر شدن بیماری حرکتی و در نتیجه تهوع می‌شود.


باید توجه داشت که اگر حالت تهوع بی هیچ دلیل مشخصی به وجود آمد و ادامه‌دار شد، حتما به پزشک مراجعه شود و همچنین اگر حالت تهوع با تب همراه باشد باید سریع به پزشک مراجعه شود.


درمان حالت تهوع با چند نوشیدنی خانگی


1. چای زنجبیلی یک نوشیدنی قوی برای حالت تهوع


چای زنجبیل یک دمنوش گیاهی بسیار مفید است که با دم کردن ریشه زنجبیل درست می شود.


این ریشه هزاران سال که توسط بشر به عنوان داروی طبیعی برای درمان تهوع مورد استفاده قرار گرفته است و معمولاً به آب نبات ها، قرص ها و داروهای جویدنی که برای رفع تهوع و ناراحتی معده استفاده می شوند؛ اضافه می شود.

بیشتر بخوانید  تسکین درد و نوسانات خلقی ناشی از قاعدگی


محققان با بررسی نتایج نه مطالعه گزارش داده اند که زنجبیل حالت تهوع و استفراغ ناشی از بیماری صبحگاهی، شیمی درمانی، مصرف داروهای خاص و جراحی را تسکین می دهد.


به طور مشابه یک مطالعه که بر روی ۵۷۶ نفر که تحت شیمی درمانی قرار گرفته بودند انجام شد نشان داد که مصرف ۰٫۵ الی ۱ گرم زنجبیل در روز در مقایسه با دارونما به طور قابل توجهی شدت تهوع را کاهش می دهد.


اگرچه بیشتر مطالعات انجام شده در این زمینه بر روی عصاره و مکمل های زنجبیل متمرکز شده اند، اما چای زنجبیل نیز به احتمال زیاد همین مزایا را برای بدن دارد.


برای تهیه چای زنجبیل کافی است روی لینک پایین کلیک کنید .


بیشتر بخوانید :طرز تهیه چای زنجبیلی برای لاغری


چای زنجبیلی یک نوشیدنی ضد تهوع

چای زنجبیلی نوشیدنی ضد تهوع


2. جوش شیرین و حالت تهوع


جوش شیرین را باید در یک لیوان آب ولرم حل کرد و نوشید. این نوشیدنی کمک زیادی به درمان حالت تهوع می‌کند.


بیشتر بخوانید : خواص جوش شیرین : ۷۱ کاربرد شگفت انگیز جوش شیرین


جوش شیرین

چای جوش شیرین و درمان تهوع


3. چای بابونه برای درمان تهوع


چای بابونه از گلی با همین نام تهیه می شود. این گل به دلیل داشتن طعم و مزه ای خاص و خاصیت فراوان بسیار پر طرفدار است.


در طب سنتی از بابونه برای آرامش عضلات دستگاه گوارش و درمان بیماری هایی مانند تهوع حرکتی، استفراغ، گاز معده و سوء هاضمه استفاده می شود.


طبق نتایج یک مطالعه ۴ ماهه که بر روی ۶۵ زن تحت درمان با شیمی درمانی انجام شد؛ مصرف ۵۰۰ میلی گرم عصاره بابونه دو بار در روز باعث کاهش دفعات استفراغ می شود.


در همین حال یک مطالعه که بر روی ۱۰۵ زن انجام شد اظهار داشت که مصرف عصاره بابونه نسبت به زنجبیل در کاهش حالت تهوع و استفراغ ناشی از بارداری مؤثرتر است.


با این حال توجه داشته باشید که زنان باردار قبل از نوشیدن چای بابونه باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. زیرا این نوشیدنی ضد تهوع و سایر چای های گیاهی ممکن است خطری برای بارداری آنها ایجاد کند.


البته این مطالعات بر روی عصاره بسیار غلیظ گل بابونه انجام شده است اما محققان معتقدند که چای بابونه نیز ممکن است اثرات مشابه ای را به بدن ارائه دهد.


برای تهیه این نوشیدنی ضد تهوع کافی است که ۱ قاشق غذاخوری (۲ گرم) بابونه خشک را در ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب گرم به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه دم دهید.


بیشتر بخوانید :خواص چای بابونه: ۲۸ خاصیت شگفت انگیز چای بابونه


چای بابونه نوشیدنی ضد تهوع

چای بابونه دمنوش ضد تهوع


4. چای لیمو و عسل درمان اصلی تهوع


چای لیمو عسل یک چای محبوب است که طعم مرکبات تازه ای را با طعم شیرین ترکیب می کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که رایحه لیمو به تنهایی می تواند حالت تهوع را تسکین دهد.


به عنوان مثال یک مطالعه ۴ روزه که بر روی ۱۰۰ زن باردار انجام شد نشان داد که بو کردن اسانس لیمو باعث کاهش چشمگیر حالت تهوع و استفراغ می شود.

بیشتر بخوانید  مقایسه و تفاوت های بین ویتامین D2 با ویتامین D3


در همین حال عسل حالت اسیدی لیمو را متعادل می کند. همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است و می تواند از بدن در برابر عفونت هایی که می توانند به حالت تهوع کمک کنند محافظت کند.


تهیه چای لیمو عسل خانگی بسیار ساده است. برای تهیه این نوشیدنی ضد تهوع کافی است که ۲ قاشق چایخوری (۱۰ میلی لیتر) آب لیمو و ۲ قاشق چایخوری (۱۵ میلی لیتر) عسل را به ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب داغ اضافه کرده و هم بزنید.


بیشتر بخوانید : ۱۵ خاصیت باورنکردنی عسل و لیمو


چای لیمو عسل

چای لیمو عسل نوشیدنی عالی برای درمان تهوع


5. لیموترش تازه و حالت تهوع


استنشاق بوی لیمو ترش تازه و یا سایز مرکبات در تسکین حالت تهوع مفید است. خوردن لیمو ترش خصوصاً به شکل یخ‌زده نیز خوب است.


بیشتر بخوانید : عوارض جبران ناپذیر مصرف آب و لیموترش صبح ناشتا


لیموترش تازه

لیموترش تازه و حالت تهوع


6. چای رازیانه برای حالت تهوع


رازیانه گیاهی معطر و پر از خاصیت است که با هویج، کرفس ، گشنیز و شوید ارتباط نزدیکی دارد. مدت هاست که بشر به عنوان داروی طبیعی برای طیف گسترده ای از بیماری ها از جمله درد معده، اسهال و یبوست از این گیاه استفاده می کند.


برخی از خواص رازیانه در تحقیقات علمی اثبات شده اند. به عنوان مثال یک مطالعه که بر روی ۸۰ زن انجام شد نشان داد که مصرف کپسول حاوی ۳۰ میلی گرم رازیانه قبل از قاعدگی به کاهش علائمی مانند حالت تهوع و ضعف کمک می کند.


از این گذشته یک مطالعه که بر روی ۱۵۹ نفر انجام شد مشخص کرد که نوشیدن ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) چای رازیانه در روز به تقویت سلامت دستگاه گوارش، بهبود بیماری های روده و ایجاد منظم در حرکات روده بعد از عمل جراحی کمک می کند.


می توانید با افزودن ۱ قاشق چای خوری (۲ گرم) دانه رازیانه خشک به ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب گرم چای رازیانه درست کنید. کافی است که این ترکیب را ۵ الی ۱۰ دقیقه دم کرده و سپس صاف کنید.


۱۶ مزیت معجزه آسای دمنوش رازیانه


چای رازیانه

چای رازیانه و حالت تهوع


7. سرکه سیب و درمان تهوع


نوشیدن سرکه سیب به درمان حالت تهوع کمک می کند. دو قاشق سرکه سیب را باید با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرد و نوشید.


بیشتر بخوانید : نحوه استفاده از سرکه سیب برای پوست صورت


سرکه سیب برای درمان حالت تهوع

سرکه سیب برای درمان تهوع


8. چای نعناع نوشیدنی ضد تهوع


چای نعناع یکی از محبوب ترین چای هایی است که برای درمان درد معده و حالت تهوع استفاده می شود. در مطالعات حیوانی مشخص شده است که روغن نعناع باعث کاهش درد و آرامش عضلات دستگاه گوارش می شود.


یک مطالعه دیگر که بر روی ۱۲۳ نفر انجام شد نیز نشان داد که استنشاق روغن نعناع باعث کاهش تهوع بعد از عمل می شود. چای نعناع احتمالاً مزایای مشابه ای با روغن این گیاه دارد.


می توانید چای نعناع را به صورت چای کیسه ای از فروشگاه تهیه کرده و میل کنید. اما روش دیگری برای تهیه این چای وجود دارد. کافی است که ۱۰ الی ۱۵ برگ نعناع خرد شده را در ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب گرم به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید.

بیشتر بخوانید  علت درد شکم به همراه سرگیجه چیست؟


برای دسترسی آسان به روش تهیه چای نعناع روی لینک روبرو کلیک کنید : طرز تهیه چای نعناع تازه در خانه


چای نعناع نوشیدنی قوی برای حالت تهوع

نوشیدنی ضد تهوع چای نعناع


9. چای شیرین بیان برای حالت تهوع


شیرین بیان گیاهی دارویی با طعم تلخ و شیرین متمایزی است. علاوه بر اینکه بسیاری از کارخانه های فعال در زمینه صنایع دارویی این گیاه را به آب نبات ها، آدامس ها و نوشیدنی های دارویی اضافه می کنند، مدت زیادی است که در طب سنتی برای درمان ناراحتی های گوارشی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.


یک مطالعه یک ماهه که بر روی ۵۴ نفر انجام شد نشان داد که مصرف ۷۵ میلی گرم عصاره شیرین بیان دو بار در روز باعث کاهش علائم سوء هاضمه مانند تهوع، استفراغ، درد معده و نفخ می شود.


تحقیقات دیگر نشان داده اند که عصاره شیرین بیان می تواند به بهبود زخم معده کمک کند. همانطور که می دانید زخم معده می تواند علائمی مانند نفخ، ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ ایجاد کند.


برای جلوگیری و درمان تهوع از چای کیسه ای ریشه شیرین بیان استفاده کنید.


البته بیشتر تحقیقات موجود در مورد این گیاه بر روی عصاره آن انجام شده اند. به همین دلیل برای تعیین ایمنی و اثربخشی چای شیرین بیان، انجام مطالعات با کیفیت مورد نیاز است.


مصرف زیاد این گیاه ممکن است عوارض جانبی منفی مانند فشار خون بالا را به دنبال داشته باشد. این عوارض جانبی ممکن است با کمبود پتاسیم تشدید شود.


به همین دلیل بهتر است میزان مصرف خود را فقط به ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) در روز محدود کنید. در صورت ابتلا به هر نوع بیماری حتما قبلا مصرف این چای با پزشک مشورت کنید.


علاوه بر این مانند سایر چای های گیاهی، زنان باردار قبل از مصرف باید با متخصص زنان و زایمان مشورت کنند. البته یک قانون کلی در مورد این نوشیدنی وجود دارد و آن هم این است که زنان باردار نباید چای شیرین بیان بخورند. زیرا این نوشیدنی برای بارداری آنها خطرناک است.


بیشتر بخوانید :


درمان حالت تهوع: ۲۸ روش خانگی برای درمان سریع حالت تهوع


بررسی مقایسه تاثیر اندانسترون و متوکلوپرامید بر روی حالت تهوع


علت اصلی استفراغ خونی (خون بالا آوردن) چیست ؟


رایج ترین قرص های ضد تهوع , موارد مصرف و عوارض آنها


نوشیدن برخی از چای ها مانند زنجبیل، بابونه و نعناع ممکن است برای درمان تهوع بسیار مفیدتر از سایر دمنوش ها می باشند. برخی حتی ممکن است سایر مشکلات گوارشی مانند درد معده، نفخ و ناراحتی را تسکین دهند.


شما می توانید بیشتر این نوشیدنی ها را با روشی که توضیح دادیم در خانه تهیه کرده و میل کنید. اما به غیر از روش های ذکر شده استفاده از دمنوش های کیسه ای حاوی این گیاهان نیز می تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند .


دیدگاهتان را بنویسید