تاریخ انقضا روی بسته بندی مواد غذایی درج شده و مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضای محصول مطلع می شود. مصرف برخی از غذاها بعد از تاریخ انقضا خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد.
محققان استرالیایی می گویند برخی از غذاها نباید روز بعد از انقضا مصرف شوند. این غذاها به شرح زیر است:
سبزیجات بسته بندی شده و خرد شده: این مواد مکان مناسبی برای رشد باکتری های عفونی پس از تاریخ انقضا هستند.
توت های تازه: شستن توت ها پس از خرید بسیار مهم است. توت ها محل مناسبی برای انگل ها هستند و باعث اسهال در انسان می شوند. اگر تاریخ مصرف آن تمام شده و در شرایط نامناسبی قرار دارد، از مصرف آن خودداری کنید.
گوشت بسته بندی شده: پس از اتمام تاریخ انقضای گوشت، باکتری لیستریا در آن رشد کرد، البته غذا در یخچال نگهداری می شود. اگر گوشت تغییر رنگ داد یا بدبو کرد هرگز نخورید.
8 ماده غذایی که هرگز نباید بعد از تاریخ انقضا مصرف شوند
تخم مرغ: خوردن تخم مرغ های گذشته نیز بسیار خطرناک است. باکتری ها در پوسته تخم مرغ رشد می کنند و باعث عفونت می شوند.
گوشت چرخکرده: مصرف این ماده غذایی تاریخ مصرف گذشته و یا حتی قبل از تاریخ انقضا در صورت عدم نگهداری صحیح و رعایت اصول بهداشتی بسیار خطرناک است.
پنیر: پنیرهای مختلف ماندگاری متفاوتی دارند. به خصوص اگر پنیر از شیر غیر پاستوریزه تهیه شود باعث عفونت می شود.
تماس می گیرد: میکروب ها برای رشد به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند. متاسفانه این محیط برای رشد بسیاری از باکتری ها مساعد است. از آنجایی که این مواد به صورت خام مصرف می شوند، بهتر است بعد از تاریخ انقضا مصرف نشوند.
مرغ نپخته: از آنجایی که مرغ خوب پخته نمی شود، باکتری های زیادی در آن رشد می کنند. در صورت مصرف، عفونت در بدن حتی در صورت پخته شدن هم قطعا افزایش می یابد. مصرف مرغ تاریخ مصرف گذشته ارزش ریسک را ندارد.