7 غذای معروف کشور مالزی



غذاهای معروف مالزی


همیشه شکم گردی یکی از جذاب ترین و جالب ترین بخش یک سفر است مخصوصا که اگر مقصد کشور مالزی باشد. با توجه به این که به فصل پاییز وارد شده ایم و این فصل یکی از بهترین فصل ها برای سفر با تور مالزی می باشد، بیایید تا با هم مروری کامل و جامع به غذاهای معروف مالزی داشته باشیم اما، این بار با کمی تفاوت. تا به حال شده است که در سفرهای خود غذایی را بچشید و آنقدر آن غذا خوشمزه بوده باشد که دستور پختش را بخواهید؟


لذیذترین غذاهای مالزی


1. ناسی داگانگ یک غذای بی نظیر و خوشمزه


ناسی داگانگ


ناسی داگانگ یکی از غذاهای معروف مالزی است که تمام معروفیتش را مدیون مزه ی بسیار خوشمزه اش است. این غذا از برنج بخار پز شده در شیر نارگیل، زردچوبه و چند ترکیب دیگر از جمله ی تکه های سرخ شده ی نارگیل، جو سرخ شده، تخم مرغ آب پز و ترشی سبزیجات درست می‌ شود.


مالزیایی ها ناسی داگانگ را معمولا به عنوان یک صبحانه ی مشهور مخصوصا در مناطقی مانند ترنگانو (Terengganu) و کلانتان (Kelantan) سرو می کنند. اگر دوست دارید تا ناسی داگانگ را بچشید باید بدانید که مشهورترین نوع این غذا در منطقه ی ترنگانو از ناحیه ‌ای به نام کامپونگ لدانگ (Kampung Ladang) تهیه می گردد.


مواد لازم برای پخت این غذا:


سینه مرغ نگینی شده


نارگیل (روغن نارگیل + تکه های نارگیل خورده شده)


گل کلم یا کلم پیچ


ذرت


سیر


پیاز


آبلیمو


برنج


تخم مرغ


مواد گفته شده را به صورت جدا جدا از هم تفت بدهید و گوشه ی بشقاب مورد نظر خود بریزید. پس از آن برنجی را که با ادویه های فراوانی به حالت کمی شفته پخته شده است را در کنار مواد تفت داده شده بریزید و با ترشی و یا تخم مرغ میل نمایید. به همین سادگی! فقط چون این غذا به ذات تند است، در اضافه کردن فلفل در صورت علاقه بسیار بسیار دست و دلباز باشید.


separator line


2. کباب ساتای یکی از غذاهای معروف مالزی


کباب ساتای


ساتای یکی از غذاهای معروف مالزی است که ترکیبی از گوشت کبابی خوابانده شده در سس مخصوص زغال پز است. مالزیایی ها این غذا را به زبانی ساده از تکه ‌های گوشت در زردچوبه و شیره ی نارگیل و در ادویه ‌های محلی قرار می دهند و سپس تکه های گوشت را به آرامی کباب می‌ کنند و سپس به همراه سس خوش ‌طعم مخصوصی سرو می کنند.


درباره ی تاریخچه ی ساتای این را بدانید که در واقع به غذایی یاکیتوری در ژاپن و شیشلیک کباب در ترکیه شباهت های بسیاری دارد و می توان گفت که همگی با هم یک مزه می دهند.گوشت کباب شده بر روی سیخ همیشه یک غذای ساده ولی بسیار خوشمزه برای همه در سراسر جهان بوده است و اگر شما گیاهخوار نباشید، بدون شک از طرفداران پروپاقرص این مدل از گوشت کبابی می شوید.

بیشتر بخوانید  ۱۲ خاصیت جادویی هسته آووکادو + نحوه مصرف هسته آووکادو


سس مخصوص این کباب به خاطر ترکیب زردچوبه و بادام زمینی زیادی که در خود دارد زرد رنگ است.می توانید ساتای را در کنار سس و یا آبگوشت بادام زمینی، پیاز و کیک برنجی سرو می شود. تکه ‌های گوشتی که در ساتای به کار برده می شود، عموما از گوشت مرغ، گاو و یا گوشت‌ های دریایی هستند که در سیخ‌ های چوبی به سیخ کشیده می‌ شوند.


مواد لازم برای پخت این غذا:


عسل


فلفل قرمز


زنجبیل


شکر قهوه ای


سیر


سس سویا


مرغ، گوشت


روغن نباتی


کره بادام زمینی


سرکه سفید


روغن کنجد


قبل از هر چیز، سیخ ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس کنید تا مواد به آن ها نچسبد. در یک کاسه عسل، فلفل قرمز، زنجبیل، شکر قهوه ای، سیر، سس سویا، کره بادام زمینی، سرکه سفید و روغن کنجد را با هم مخلوط نمایید و سپس تکه های به سیخ کشیده ی گوشت و یا مرغ را در یک ظرف قرار داده و سسی را که درست کرده اید را بر رویشان بریزید و به مدت ۲ الی ۸ ساعت و نه بیشتر و نه کمتر در یخچال بگذارید تا مواد به خوبی به خورد بافت گوشتی برود.


برای درست کردن سس کنار کباب نیز بادام زمینی، عسل و باقی سسی که به کباب زدیم را بر روی شعله با هم ترکیب می کنیم تا سسی غلیظ به دست بیاید. می توانید سیخ های حاوی گوشت و یا مرغ خود را داخل فر با ۱۹۰ درجه ی سانتی گراد قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه آن ها را بپزید. ساتای شما آماده است!


separator line


3. باکوته یک غذای خاص کشور مالزی


باکوته


باکوته در اقع یکی از غذاهای محبوب چینی هاست که پخت آن در میان کشورهای همسایه همچون تایوان، سنگاپور و تایلند رایج است اما باید بگوییم که بهترین نوع این غذا را مالزیایی ها می پزند حتی این برتری به گونه ای است که از خود چینی ها هم این را بهتر درست می کنند و از ای رو این غذا در زمره ی غذاهای معروف مالزی به شمار می رود.


نام این غذا از سه کلمه باک به معنی گوشت، کوت به معنی استخوان و ته یعنی چای تشکیل شده است و به خوراکی گفته می شود که از پختن دنده به همراه سبزیجات و ادویه های معطر به دست می آید. این غذا بسیار پرچرب و لذیذ است و از مخلوطی از ادویه های مختلف مانند بادیان، دارچین، میخک، دانه ی رازیانه و سیر به آرامی و طی چند ساعت پخته می شود.


در سفرتان به مالزی به یاد داشته باشید که پس از صرف این غذا معمولا یک لیوان چای می نوشند که به هضم این خوراک چرب کمک کند و به همین خاطر کلمه ته به معنای چای در اسم این غذا اشاره ای مستقیم به خورد چایی بعد از میل کردن این غذا دارد.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه بیسکویت کاج ویژه کودکانتان


به نظر من که این غذاهای بسیار لذیذ و معروف مالزیایی را باید اول در مالزی امتحان کرد.این را بدانید که به این خوراک معمولا مواد مختلفی همچون توفوی خشک، قارچ شیتاکی، کلم چوی سام و ادویه های مخصوص چینی مانند یوژو اضافه می گردد.


مواد لازم برای پخت این غذا:


گوشت گوسفند یا مرغ


خمیر توفو


روغن کنجد


فلفل


سبزیجات


قارچ


کلم


ادویه هایی همچون: بادیان، دارچین، میخک، دانه ی رازیانه


سس سویا


سیر


توفو را جدا و گوشت را جدا به آرامی با ادویه ها و سبزیجات برای مدت ۱۰ ساعت به طور مثال بپزید تا کاملا مغز پخت شوند. البته می توانید توفو را سرخ کنید و با این غذا میل نمایید.


separator line


4. نودل سرخ شده


نودل سرخ شده


مالزیایی ها به این غذا می گورنگ نیز می گیوند و اگر از خودشان هم پرسیده شود، نودل سرخ شده را به عنوان یکی از غذاهای معروف مالزی معرفی می کنند. این غذای اصلی مالزیایی ها در واقع نودل سرخ‌ شده با طعمی بسیار تند است که از ترکیب موسیر یا پیاز و کمی سیر با مقداری از تکه‌ های گوشت که معمولا هم مرغ و یا میگو است، درست می ‌شود.


مواد لازم برای پخت این غذا:


رشته ی نودل


مرغ و یا میگو


فلفل تازه ی قرمز


سبزیجات


ادویه هایی همچون: نمک، فلفل، زردچوبه


جوانه ی گندم


برای پخت این غذا همه ی این مواد که گفته شد یکی یکی تفت داده می شوند و با یکدیگر ترکیب می ‌شوند و سپس در نهایت پس از آماده شدن با مقداری سبزیجات تزیین می ‌شوند.


separator line


5. آیام پرچیک یکی از بهترین غذا های مالزی


آیام پرچیک


آیام پرچیک یکی از غذاهای معروف و محبوب در مالزی است که مزه ی فوق العاده ی آن باعث شده است تا در زمره ی غذاهای معروف مالزی قرار بگیرد. این غذای بسیار خوشمزه از جمله ی غذاهایی است که به گردشگران توصیه می شود تا میل نمایند.


مواد لازم برای پخت این غذا:


مرغ


نارگیل


پیاز


سیر


زنجبیل


لیمو


فلفل


برنج


ادویه هایی همچون: نمک، فلفل، زردچوبه


همانطور که می بینید، ترکیبات این غذا در واقع مرغی است که در شیر نارگیل، پیاز، سیر، زنجبیل، لیمو و فلفل خوابانده شده است و پس از آن که مواد به خوبی به خوردش رفت، کبابی یا سرخ می ‌شود. یکی از عوامل مهمی که این غذا را خوشمزه تر می ‌کند، گوشت لذیذ و آب ‌دار آن است که به همراه برنج و کمی سالاد ترکیبی بسیارعالی و لذیذ را به وجود می ‌آورد.


separator line


6. پلو مرغ هاینانی


پلو مرغ هاینانی


این غذای معروف که جزو غذاهای محبوب مالزیایی بوده ریشه در جای دیگری دارد و “هاینان ” همانطور که از نامش هم مشخص است در طول زمان برای سازگاری با ذائقه محلی کمی تغییر یافته است در ابتدا مرغ آن آب پز می شود و در کنار برنجی که در آب مرغ پخته شده همراه با سس مخصوصی سرو می شود و در ادامه بدانید که ” هلن اونگ ” نویسنده اغذیه مالزیایی در خصوص این غذا می گوید “

بیشتر بخوانید  دستور تهیه مربای لبو با طعم بی نظیر


این غذا کاملا با آنچه در جزیره هاینان پخته می شود تفاوت دارد چرا که ما به زنجبیل فلفل اضافه کرده ایم و چاشنی سیر را در کنار آن قرار دادیم چون دوست داریم که غذایمان ادویه دار باشد ” که پیشنهاد ما این است که اگر مسافر مالزی هستید حتما تستش کنید .


separator line


7. می گورنگ


می گورنگ


می گورنگ خوشمزه که جزو غذاهای محلی مالزی است در واقع از نودل های استیر فرای شده می باشد که به شکل های متنوعی درست می شود و شما احتمالا در غذاخوری ها می بینید که نودل های زرد همراه با سویا ، سیر، موسیر و فلفل ها سرخ می شوند و در نهایت به همراه آن ها ممکن است میگو ، مرغ ، گوشت گاو یا سبزیجات نیز سرو شود که طعم این غذا را فوق العاده می کند .


مواد لازم برای تهیه این غذا :


5 بسته پیازخلال شده


2 عدد متوسط جوانه گندم


1 مشت پر هویج خلال شده


2 عدد تخم مرغ


2 تا 3 عدد کلم سفید خرد شده


نصف از یک عدد متوسط بین کورد


4 تا 5 عدد سویا سس


3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی


1 قاشق غذاخوری نمک، فلفل و زردچوبه


به مقدار لازم سبزی ساوی 3 تا 4 شاخه


طرز تهیه: ابتدا پیازها را خلال کرده ، در ماهیتابه ریخته و با کمی روغن تفت می دهیم، زردچوبه را اضافه می کنیم ، سپس هویج های خلال شده را افزوده و بعد سبزی، بینکورد، کلم خرد شده وجوانه را اضافه می کنیم ، همه مواد را به مقدار خیلی کم تفت داده وبعد سویاسس و رب را اضافه می کنیم.


نودل ها را در آب جوش ریخته و 2 دقیقه می جوشانیم، در آبکش ریخته تا آب اضافی اش خارج شود. مخلوط سبزیجات را در ماهیتابه کناری زده ، تخم مرغ ها را گوشه ماهیتابه شکسته و می گذاریم ببندد، سپس نودل ها را اضافه کرده و همه مواد را با یکدیگر مخلوط کرده ، در ظرف مورد نظر ریخته و سرو می کنیم.


نکات: می توان تخم مرغ ها را جداگانه ، کنار نودل سرو کرد. ممکن است در ایران سبزی ساوی در دسترس نباشد ، می توانید اسفناج یا پیازچه را جایگزین آن کنید به همان مقدار 3 تا 4 شاخه.تصویر زیر سبزی ساوی می باشد. بین کورد یک منبع سرشار از پروتئین می باشد زیرا که از سویا تهیه می شود و می توان نام کیک سویا را به آن نیز دهیم، در صورتی که در دسترس نیست ، می توانید قارچ را جایگزین آن کنید.


همچنین بخوانید:


ناسی لماک خوشمزه ترین غذای خیابانی مالزی


هزینه های سفر به مالزی و جاذبه های توریستی این کشور


دیدگاهتان را بنویسید