درمان آرتروز
درد مفاصلیکی از دردهای مزمنی است که به راحتی قابل درمان نیست و باید تحت نظر بوده و با درمان ادامه یابد. بنابراین بهتر است بیماران اطلاعات خود را در مورد این بیماری افزایش دهند.
به گزارش خراسان؛ اما باید توجه داشت که مصرف برخی غذاها مفاصل شما را سالم تر می کند. رژیم غذایی غنی از مواد مغذی ذکر شده در این مقاله به کاهش وزن و در نتیجه حفظ سلامت مفاصل کمک می کند.افزایش وزن اضافی حدود 5 کیلوگرم وزن اضافی در هر مفصل است.
غذاهای مفید
ماهی روغنی: اینها شامل ماهی آزاد، ساردین یا هر ماده غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند گردو، سویا، بذر کتان، دانه کدو تنبل و روغن کانولا است.
مصرف امگا 3 باعث کاهش تولید یک ماده شیمیایی می شود که التهاب را افزایش می دهد. امگا 3 همچنین عملکرد آنزیم های تولید کننده این ماده شیمیایی را مهار می کند. ماهی روغنی همچنین حاوی ویتامین D است که از تورم و درد جلوگیری می کند. محققان می گویند افزودن یک گرم امگا 3 در روز به رژیم غذایی بیماران مبتلا به آرتریت مفید است. اضافه کردن ماهی سالمون، گردو و بذر کتان برای خوردن مفید هستند. در روزهایی که امگا ۳ مصرف نمی کنید، بهتر است ۲ لیوان شیر کم چرب همراه با ویتامین D مورد نیاز بدنتان بنوشید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت 10 تا 15 دقیقه در روز نیز باعث می شود بدن ویتامین D تولید کند.
روغن زیتون خالص: این روغن حاوی ماده ای است که آنزیم های مرتبط با التهاب را غیر فعال می کند.
از آنجایی که هر قاشق غذاخوری روغن ۱۱۹ کالری دارد، در مصرف آن دقت کنید. مصرف روزانه روغن زیتون و افزودن سالاد، نان یا سبزیجات برای مبتلایان به آرتروز مفید است.
فلفل دلمه ای، مرکبات و سایر غذاهای حاوی ویتامین C: ویتامین C از کلاژن، ماده اصلی غضروف محافظت می کند. مصرف ناکافی خطر ابتلا به برخی از انواع آرتریت را افزایش می دهد. مصرف 200 تا 500 میلی گرم از این ویتامین در روز مفید است. یک پرتقال و یک وعده کلم بروکلی حاوی 200 میلی گرم ویتامین C هستند. بهتر است به جای مکمل ها از منابع طبیعی ویتامین ها استفاده کنید.غذاهای غنی از ویتامین C دارای مواد مغذی گیاهی دیگری هستند که مکمل هستند. ویتامین سی در دسترس نیست.
گوشت بوقلمون: سلنیوم ماده مغذی موجود در این ماده مغذی است که به دفع همه رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب می رسانند کمک می کند، به تنظیم غده تیروئید کمک می کند و حتی از سرطان جلوگیری می کند. کمبود سلنیوم ممکن است با آرتریت روماتوئید مرتبط باشد.
پیاز و تره فرنگی: کوئرستین، یک آنتی اکسیدان موجود در این دو ماده مغذی مانند آسپرین و پروفن، از تولید مواد شیمیایی التهابی جلوگیری می کند. اگر به دلیل بوی نامطبوع از خوردن پیاز امتناع می کنید، بیشتر از کلم پیچ، گوجه فرنگی مینیاتوری یا درخت سیب استفاده کنید که همگی سرشار از کورستین هستند. خوردن نصف وعده غذایی سرشار از کورستین کافی است.
گیلاس: مطالعه ای در دانشگاه میشیگان نشان داد که رژیم غذایی سرشار از گیلاس التهاب را تا 50 درصد کاهش می دهد. یک مطالعه در سال 2009 که توسط موسسه مستقر در دالاس انجام شد نشان داد که 56 درصد از بیماران مبتلا به آرتروز پس از هشت هفته مصرف گیلاس بهبود نسبی داشتند. ماده معجزه آسای این میوه آنتوسیانین است که همان رنگدانه گیلاس، انگور، شاتوت و بادمجان است.
آنتوسیانین این یک آنتی اکسیدان قوی است که التهاب را کاهش می دهد نصف فنجان گیلاس تازه، منجمد، خشک یا کنسرو شده در روز یا یک لیوان آب در روز برای دریافت خواص این میوه کافی است.
چای سبز: برخی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در این نوشیدنی از شدت آرتریت می کاهد.
غذایی که باید اجتناب کرد
گوشت قرمز (اگر نقرس دارید): نقرس در اثر تشکیل کریستال های اسید اوریک در خون ایجاد می شود و باعث درد در مفاصل می شود.
بنابراین افرادی که مستعد ابتلا به نقرس هستند نباید جگر، کله پاچه، شاه ماهی، مغز مغز، گوشت گاو یا بره بخورند. در عوض، باید از از مرغ یا ماهی استفاده کنید.
روغن آفتابگردان، ذرت، سویا و زعفران: این روغن ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند که التهاب را افزایش می دهند. این روغن ها را می توان با روغن زیتون و گردو جایگزین کرد.
سر قند: نتایج برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف شکر باعث افزایش التهاب می شود. اگرچه به سرعت انرژی تولید می کند، اما ماندگاری کوتاهی دارد و برای بیماران آرتریتی که همیشه احساس خستگی شدید می کنند مشکل ساز است. شکر کالری بالایی دارد و باعث افزایش وزن می شود که به نوبه خود فشار بیشتری به مفاصل وارد می کند.