غذاهای سالم و مفید در فصل زمستان
رژیم غذایی سالم مختص فصل خاصی نیست و اگر در فصل سرما تمایل شما به خوردن خوراکیهای خوشمزه زیاد میشود، بدانید که تنها نیستید.
اما بهتر است که برای آنکه نیازی به دکتر و درمان و یا ورزشهای اضافی برای آب کردن چربیهای بدن خودتان نداشته باشید این غذاها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
زمستان فقط فصل پوشیدن لباسهای گرم نیست، بلکه فصل کدو تنبل خوشمزه، کدو مسمایی خوش طعم و دیگر مواد غذایی پاییزی مورد علاقهی شماست. در زیر چندین دستور غذا آوردهایم تا زحماتی که در طول تابستان در باشگاه کشیدهاید، هدر نرود.
غذاهای مناسب زمستان
1. پورهی بلغور جوی دو سر و کدو تنبل
هنگامیکه وارد زمستان میشویم، در همه جا میتوانیم کدو تنبل ببینیم. این گیاه نارنجی رنگ، دارای مواد مغذی مانند ویتامین A، C، E و همچنین مقدار زیادی فیبر است.
پورهی کدو و بلغور جو یک راه عالی برای اضافه کردن تعدادی مادهی مغذی به صبحانهی شما است. اول از همه با توجه به دستورالعمل روی بسته بندی بلغور جو، آن را آماده کنید.
وقتی پخت بلغور جو رو به پایان است، یک قاشق غذاخوری پورهی کدو تنبل به آن اضافه کرده و بخوبی با هم مخلوط کنید.
سپس به آن دارچین یا ادویهی کدو، یک قاشق چایخوری عصارهی وانیل، و کمی عسل یا شربت افرا اضافه کنید، و بخوبی با هم مخلوط نمایید. روی آن را با تکههای گردو و کمی دارچین تزئین کنید، و آن را بصورت گرم سرو نمایید.
2. کدوی بلوطی شکم پر برای زمستان
وقتی هوا رو به سردی میرود، کدوی مسمایی فراوان میشود. کدوی مسمایی انواع و طعمهای مختلفی دارد، و یک سبزی چند منظوره است.
کدوی اسپاگتی (کدویی که بعد از پخته شدن رشته رشته میشود) در سالهای اخیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته، اما این دستور غذا به کدوی بلوطی نیاز دارد. کدوی بلوطی نیز بسیار متنوع است و طعم لذیذی دارد.
برای تهیهی این غذا، یک کدوی بلوطی را نصف کنید و داخل آن را خالی کنید. این دو نیمه را در روی یک کاغذ مخصوص آشپزی قرار دهید و روی آنها کمی روغن زیتون بریزید.
فر را از قبل تا ۴۰۰ درجهی فارنهایت گرم کنید و کدو را بمدت ۴۵ دقیقه در آن قرار دهید.
وقتی کدو در حال پختن است، دانههای گندم کامل را با توجه به دستورالعمل روی بسته بندی آماده کنید. وقتی دانههای گندم پخته شدند، به آنها نمک و فلفل اضافه کنید و آنها را با کشمش و نخود مخلوط کنید. این مخلوط را با قاشق در داخل هر نیمه کدو بریزید و سپس سرو کنید.
3. طرز تهیه گرانولا
گرانولای آماده، اغلب پر از مقدار زیادی مواد افزودنی و شکر است. اما تهیهی گرانولای خانگی یک جایگزین عالی است.
اگرچه گرانولا بخاطر انواع آجیل سرشار از کالری است، اما مقدار زیادی فیبر، چربیهای سالم و پروتئین دارد. در صورت تمایل کمی از آن را به ماست یا اسموتی اضافه کنید یا میتوانید بعنوان غلات از آن لذت ببرید.
در یک کاسه، جو، گردوی آمریکایی بدون نمک، بادام و گردوی خرد شده را با هم مخلوط کنید. سپس به آن کمی شربت افرا، دارچین و نمک اضافه کنید.
این مخلوط را روی یک کاغذ آشپزی پخش کنید و بمدت ۳۰ دقیقه در یک فر با ۳۰۰ درجهی فارنهایت بپزید. گاهی اوقات آنها را تکان دهید تا زیر و رو شوند. وقتی گرانولا خنک شد، آن را در یک ظرف در بستهی بدون هوا نگهداری کنید تا تازه بماند.
4. سوپ تورتلینی با اسفناج و گوجه فرنگی
سوپ غذای راحتی است، اما بسیاری از ما دوست نداریم که برای تهیهی آن، ساعتها وقت بگذاریم. تهیهی این سوپ، بسیار آسان است و طعم و مزهی کاملی دارد. و برای پخت آن به موادی مانند تورتلینی پنیر، سوپ سبزیجات کم سدیم و یک قوطی گوجه فرنگی خرد شده نیاز داریم.
در یک قابلمهی بزرگ، کمی روغن زیتون، یک پیاز خرد شده، و چند حبه سیر ریز شده اضافه کنید. اجازه دهید که سیر و پیاز حدود ۵ دقیقه سرخ شوند.
سپس سوپ سبزیجات و گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید. بگذارید این مخلوط جوش بیاید. وقتی به جوش آمد، تورتلینی را اضافه کنید و طبق دستور بسته بندی بپزید.
بعد از اینکه تورتلینی پخته شد، کمی اسفناج اضافه کنید و فورا آن را سرو کنید. اگر میخواهید سوپ را دیرتر سرو کنید، موقع گرم کردن مجدد اسفناج را اضافه کنید تا از پخته شدن بیش از حد جلوگیری شود.
برای کسانی که گوشت دوست ندارند، اضافه کردن سوسیس ایتالیایی، طعم این سوپ را بخوبی کامل میکند.
5. تن ماهی مناسب برای زمستان
تن ماهی یک غذای نیمه آماده ساده است که میتواند جایگزین خوبی برای غذاهای چرب و پرشکر باشد. ماهی منبع خوبی برای ویتامین D به حساب میآیند و در فصل زمستان که کمتر از همیشه در معرض نور خورشید قرار میگیرید، یک منبع غذایی حاوی ویتامین دی برای سلامت استخوانها ضروری است.
کمبود این ویتامین باعث تضعیف استخوان و حتی خطر بیماری قلبی میشود.
6. آش لوبیا و فلفل
آش لوبیا و فلفل، یکی دیگر از بهترین غذاهای مناسب فصل سرد است. فلفلی که در این آش میریزید، حاوی کپسایسین است. این مواد همچنین باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشوند و اجازه نمیدهند چربی در بدن جمع شود.
میتوانید هر نوع لوبیایی را در این آش بریزید. کلا لوبیا یکی از خوراکیهای سرشار از پروتئین است و میتواند در عضله سازی به شما کمک کند. رب گوجهفرنگی هم سرشار از لیکوپن است و پیاز آنتیاکسیدانهای خاصی را به بدن شما میدهد.
۵ غذای محلی اصفهان ,خوشمزه و دلچسب در روزهای سرد زمستان
چند سوپ مقوی مخصوص روزهای سرد پاییزی و زمستانی
با این میوه های زمستانی بدن خود را ایمن تر کنید