30 مدعی کسب ثروت هنگفت ثریا اسفندیاری


 ثروت هنگفت ثریا اسفندیاری

بررسی ادعا در متعلق به ثریا اسفندیاری، پشت درهای بسته دادگاه شهر کلن. 30 نفر از اقوام و آشنایان همسر دوم محمدرضا پهلوی آنها ادعا می کنند که اموال و جواهرات او را به ارث می برند.

30 نفر از اقوام و آشنایان ثریا اسفندیاریزنی دیگر محمدرضا پهلوی، از روز سه شنبه (5/14 نوامبر) در دادگاهی غیرعلنی در شهر کلن برای به ارث بردن ثروت چند میلیون یورویی خود درگیر شد. خبرنگاران اجازه دسترسی به این دادگاه را ندارند.

ثریا سنفدیاری او قبل از مرگش در 25 اکتبر 2001 در سن 69 سالگی، چندین موسسه خیریه و برادرش بیژن را که در آن زمان در کلن زندگی می کرد، به عنوان جانشین خود در وصیت نامه خود تعیین کرد. بیژن اسفندیاری یک هفته پس از مرگ خواهرش، در حالی که برای شرکت در مراسم تشییع جنازه خواهرش به پاریس رفته بود، بر اثر مصرف بیش از حد الکل و مواد مخدر درگذشت.

از آن زمان به بعد اموال ثریا اسفندیاری مورد دعوا قرار گرفت و اکنون پس از 12 سال دور بعدی این دعوا در دادگاه کلن آغاز شده است. درگیری که کارشناسان معتقدند قطعا به این زودی ها پایان نخواهد یافت.

میزان دقیق ثروت به جا مانده از ملکه سابق ایران دقیقا مشخص نیست و حتی در اسناد دادگاه نیز رقم خاصی ثبت نشده است. به گزارش سایت «ولت آنلاین»، گمان می رود اموال ثریا بین 40 تا 50 میلیون یورو ارزش داشته باشد که باید ارزش املاک او را نیز اضافه کرد.

سال گذشته بخشی از جواهرات ثریا در حراج کریستی لندن فروخته شد. در این حراج تنها یکی از انگشترهای الماس ملکه سابق ایران به قیمت نزدیک به 100 هزار یورو فروخته شد.

بیشتر بخوانید  جملات خنده دار جالب و کوتاه. !! سری 5

قطعه ای از “اراده”

ژان حسن فیروزفر، راننده و منشی بیژن اسفندیاری یکی از طرفین اصلی این دعوا حقوقی است. او معتقد است که همه چیز ثروت ثریا اسفندیاری بمتعلق به اوست. آقای فیروزفر معتقد است که این ادعا یادداشت کوچکی با امضای بیژن اسفندیاری است که آن را به عنوان «وصیت نامه» خود ارائه می کند.

در این یادداشت آمده است: «منجع اول و تنها دوست خود آقای حسن فیروزفر را به عنوان تنها وارث خود معرفی می کنم.

 ثروت هنگفت ثریا اسفندیاری

ثریا اسفندری پس از ازدواج با محمدرضا پهلوی از سال 1951 تا 1958 ملکه ایران بود.

به گزارش ولت آنلاین، در صحت این امضا تردیدی وجود ندارد و بررسی ها تا حد زیادی صحت آن را ثابت کرده است. به گفته آقای فیروزفر، بیژن اسفندیاری ساعت 23 و 15 دقیقه یک ربع قبل از مرگش این یادداشت را نوشته و امضا کرده است. بنابراین سوالی که کارشناسان حقوقی مطرح می کنند این است که آیا برادر و وارث ملکه ثریا در آن زمان از «سلامت و سلامت کامل» برای نوشتن وصیت نامه برخوردار بوده اند؟

بستگان بیژن اسفندیاری ادعای حسن فیروزفر مردود و محال تلقی می شود. این در حالی است که طی این 12 سال چهره های جدیدی از گوشه و کنار دنیا پیدا شده اند که خود را به عنوان دوستان و بستگان بیژن اسفندیاری نشان می دهند.

ادعای یکی از این افراد که اهل شهر سیگبورگ در نزدیکی کلن است تا آنجا پیش رفت که بیژن اسفندیاری در سال 2002 نبش قبر شد. این فرد مدعی بود پسر متوفی از ازدواج خارج از ازدواج است. یک آزمایش DNA در نهایت خلاف این ادعا را ثابت کرد.

بیشتر بخوانید  متن سرودهای هفته بسیج از حامد زمانی

انتهای دور

نسبت فامیلی ثریا اسفندیاری که در شهر کوبلنتس آلمان زندگی می کند و یک برادر ناتنی ساکن نیویورک از جمله کسانی هستند که خود را وارث می دانند. بررسی این ادعاها و تجدیدنظرها باعث شده است که دستگاه قضایی آلمان هنوز به جایی نرسیده است که بتواند در مورد نحوه تقسیم ارث ثریا بین خانواده وی تصمیم گیری کند.

دادگاه ابتدا باید تکلیف برگه ای را که ژان حسن فیروزفر در اختیار دارد تعیین کند.

در سال 2006، دادگاهی در کلن رای داد که بیژن اسفندیاری هنگام امضای این “تست” عاقل نبود. پس از صدور این حکم، آقای فیروزفر تقاضای تجدید نظر را داشت که باعث شد دور دیگری از این پرونده به جریان بیفتد. ظاهراً وکلای وی گزارش هایی را به دادگاه ارائه کرده اند که با نظر کارشناسان حقوقی دادگاه مغایرت دارد.

پریچر زائر، پسر عمو ثریا اسفندیاری، اکنون درخواست کرده است در دور جدید رسیدگی به این پرونده یک بار برای همیشه اعتبار این تبصره مشخص شود. به گفته یکی از سخنگویان دادگاه حتی پس از انتشار رای قطعی باز هم بازنده می تواند به این حکم اعتراض کرده و به دیوان عالی کشور ارجاع دهد.

کارشناسان هیچ چشم اندازی برای پایان دادن به این اختلاف حقوقی در آینده نزدیک نمی بینند. تا سرانجام سرنوشت میلیون ها یورو از اموال ثریا مشخص شود، شاید چند تن از وارثان او بمیرند یا در این میان فرزندان و خواهر و برادرهایش پیدا شوند.

سرنوشت ملکه با چشمان زمردی

ثریا اسفندیاری او از مادری آلمانی و پدری ایرانی در سال 1311 در شهر اصفهان به دنیا آمد. پدرش خلیل اسفندیاری و پدربزرگش اسفندیارخان سردار اسعد نام داشت. خلیل اسفندیاری سفیر ایران در آلمان بود و ثریا دوران کودکی خود را در برلین گذراند.

بیشتر بخوانید  با سبک عروسی چینی آشنا شوید!

وی پس از ازدواج با محمدرضا پهلوی، از سال 1330 تا 1337 ملکه ایران بود، اما این رابطه به دلیل بی فرزندی برای ادامه سلطنت به جدایی ختم شد. پس از جدایی ایران را ترک کرد و به فرانسه رفت و وارد حرفه بازیگری شد اما موفقیت چندانی کسب نکرد.

ثریا بعدها در زندگی نامه خود نوشت که علیرغم زندگی درخشانش در فرانسه از افسردگی رنج می برد. جسد او که به “ملکه با چشمان زمرد” معروف است، در یک قطعه خانوادگی در گورستانی در شهر مونیخ به خاک سپرده شد.

البته ناگفته نماند که همه این دارایی ها همه دارایی های ایران هستند که از این کشور خارج شده اند.

منبع: یاهو


دیدگاهتان را بنویسید