به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، مدیرکل مشاوره و مسائل روانشناختی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر لزوم تحت پوشش قرار گرفتن خدمات مشاوره و روانشناسی گفت: به نظر می رسد سیاست گذاران باید نگاه جامعی به این امر داشته باشند. سوال. “بله.
بهزاد وحیدنیا اظهار داشت: بر اساس اطلاعیه وزارت بهداشت در سال گذشته حدود 30 درصد افراد جامعه دچار نوعی اختلال روانی شده اند که معادل 40 درصد افرادی است که بیماری عروق کرونر قلب داشته یا داشته اند. مطالعات جدی در مورد دوره های کرونری و پس از کرونری و مشکلات و اختلالات سلامت روان به ویژه استرس و اضطراب انجام شده است. سازمان مددکاری اجتماعی از ابتدای همهگیری تاج، سیستم خودارزیابی روانشناختی را فعال کرده است و بر اساس مطالعهای که در سال گذشته انجام شد، 30 درصد افراد استرس، اضطراب و افسردگی متوسط تا شدید را تجربه میکنند.
وحیدنیا خاطرنشان کرد: آنچه امروز به عنوان یکی از موضوعات مطرح در دنیای روانشناسی و دولت وجود دارد باید به آن توجه شود. آنها کار می کنند، سخت تر کار می کنند و نیاز به برنامه ریزی وجود دارد.
وی با بیان اینکه توسعه دسترسی مردم به خدمات پیشگیرانه در حوزه سلامت روان و اجتماعی از اصولی است که باید در حکمرانی خوب مورد توجه قرار گیرد، گفت: تحقق خدمات یکپارچه و همگانی بهزیستی.
وحیدنیا ادامه داد: برای تحقق خدمات اجتماعی همگانی و یکپارچه باید زیرساخت های لازم برای ارائه خدمات فراهم شود تا نگرانی از دسترسی به آن خدمت کاهش یابد. خدمات مشاوره و روانشناختی خدماتی هستند که به رفاه روانی و اجتماعی افراد و سلامت اجتماعی جامعه کمک می کنند. طبق استانداردهای جهانی، برای اینکه افراد جامعه تجربه زندگی بهتری داشته باشند، تصمیمات بهتری در زندگی پیش رو داشته باشند، اهداف مطلوب تری را انتخاب کنند و سبک زندگی مناسب تری داشته باشند، ابتدا باید اقدامات پیشگیرانه قبل از آسیب را برای دریافت این خدمت در نظر بگیریم. ; البته زمانی می توان به این مهم دست یافت که موضوع بیمه پایه خدمات روانی شکل بگیرد.
مدیرکل مشاوره و روانشناسی سازمان اجتماعی یادآور شد: در حال حاضر بر اساس بند ج ماده 102 قانون ششم توسعه، دولت موظف است آموزش و مشاوره مستمری را برای گروه هایی اعم از جوانان، نوجوانان، پیش از این، در طول دوره ارائه کند. و حداقل 5 سال پس از ازدواج ارائه بیمه پایه و تکمیلی دولتی. اگرچه در این قانون مشخص نشده است که نظارت بر اجرای این ماده بر عهده چه نهادی است، اما سازمان بهزیستی با تشکیل جلسات و بحثهای استاندارد بیمهای برای این گروهها و مصوبه شورای عالی بیمه سلامت، اقداماتی را پیگیری کرده است. اجرا شود.
وحیدنیا با بیان اینکه برای اجرای بند 102 قانون ششم توسعه باید نظارت شود تا منابع تامین شود و در اصل لازم است کمیته دولتی در خصوص اعمال قانون تصمیم گیری کند، افزود: متخصصانی هستند که ترسیم می کنند. استانداردها و سیستم های نظارتی در سازمان حمایت اجتماعی و ایجاد مراکز تخصصی در تمامی زمینه ها. همچنین با توجه به نوع خدمات ذکر شده و نقش آنها در توسعه سلامت اجتماعی، به نظر می رسد اجرای ارائه این خدمات در مراکز تحت نظارت سازمان مددکاری اجتماعی بتواند راهگشا باشد. امیدواریم با نظارت سازمان بهزیستی و همچنین اتحادیه های صنفی و انجمن های تخصصی روانشناسی کشور این امر محقق شود.
وی در ادامه به بیمه های پیشگیرانه اشاره کرد و یادآور شد: بیمه پیشگیرانه یکی از موضوعاتی است که در اقتصاد سلامت باید به آن پرداخته شود و البته اقتصاد سلامت روان نیز بخشی از این موضوع است.
به گفته وحیدنیا، بار معلولیت ناشی از بیماری یکی از موضوعات کلیدی است که دولت ها در برنامه ریزی به آن توجه می کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای داشتن جامعه ای سالم تر، ایمن تر و پویاتر باید تلاش کنیم تا بار معلولیت ناشی از اختلالات روانی در کشور مدیریت شود، گفت: این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که جمعیت سالمند در ایران در حال توسعه است. در حرکت است اهمیت پوشش بیمه ای برای خدمات پیشگیرانه و مشاوره و راهنمایی در این حوزه اهمیت مضاعف دارد که انتظار می رود با نظارت و ایجاد حساسیت در رسانه ها و توجه دولت فعلی محقق شود.
مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور گفت: به نظر می رسد سیاست گذاران باید در برنامه ریزی سیاست کلی تامین اجتماعی نگاه جامعی به این موضوع داشته باشند. همانطور که مقام معظم رهبری به صراحت به بحث نظام جامع حمایت اجتماعی، تجمیع برنامه ریزی و توسعه عدالت و حفظ کرامت انسانی اشاره کردند. البته کرامت انسانی ایجاب می کند که برنامه های رفاه اجتماعی را به گونه ای پیش بینی کنیم که افراد قبل از اینکه به کمک هرکس یا گروهی نیاز داشته باشند، ظرفیت غلبه بر چالش ها و مشکلات را داشته باشند.
وحیدنیا در ادامه نحوه ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی سازمان مددکاری اجتماعی به مددجویان تحت پوشش را تشریح کرد و افزود: سازمان بهزیستی سالانه مبالغی را به عنوان کمک هزینه خدمات روانشناسی در نظر گرفته و با اولویت بندی هزینه ها مشارکت یا کمک به افراد نیازمند را در اولویت قرار می دهد. ; با توجه به اهمیت اختلالات و مشکلات روانی، از موارد اورژانسی با تشخیص کمک حمایت می کنیم، به عنوان مثال در زمینه مشاوره خانواده برای افراد نیازمند که از طریق سیستم تصمیم گیری پس از ارزیابی کمک ها، کمک هزینه های مشاوره شناسایی می شوند. همین امر در مورد مداخلات خانوادگی، کودکان و بالینی نیز صدق می کند.