طرز تهیه سوپ بلدرچین؛ یک سوپ خوشمزه و مقوی
1. طرز تهیه سوپ بلدرچین با شیر :
مواد لازم سوپ بلدرچین با شیر برای 6 نفر :
-
بلدرچین 1 عدد -
جو پرک 100 گرم -
بلغور جو یا گندم نصف استکان -
قارچ متوسط 5 عدد -
هویج متوسط 1 عدد -
جعفری خردشده 2-3 قاشق غذاخوری -
شیر 2 لیوان -
خامه به دلخواه -
نمک و فلفل به مقدار لازم -
زعفران آبکرده به مقدار لازم -
ادویه دلخواه به مقدار لازم
طرز آماده سازی سوپ بلدرچین با شیر:
ابتدا بلدرچین را با پیاز و نمک و ادویه بپزید، سپس گوشت آن ها را ریش کنید و استخوان های آن را جدا کنید.قارچ ها را به صورت ورقهای برش بدهید، داخل قابلمه بریزید و با مقدار کمی روغن (ترجیحا حیوانی) یا کره تفت بدهید تا آب بیندازد.زعفران را داخل آب قارچ بریزید و تفت بدهید تا به خورد قارچ برود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید تا قارچ مزه دار شود. اگر قارچ را مزه دار نکنیم، داخل سوپ مزه ای به خودش نمی گیرد و طعم آن با سوپ متفاوت می شود.
بعد از اینکه آب قارچ کاملا جمع شد، هویج را که نگینی ریز خرد کنید و به همراه جو پرک، بلغور به آن اضافه کنید و آب بریزید. مقدار آب حدودا تا نصف قابلمه باشد.زمانی که سوپ لعاب دار شد و تقریبا پخته بود، شیر را داخل آن بریزید تا خوب با هم جوش بخورند. بلدرچین هایی را که از قبل ریش کردید هم اضافه کنید.
بعد از حدود 20 دقیقه، سوپ جا می افتد. حالا جعفری را بریزید و نمک و فلفل و ترشی سوپ را تنظیم کنید. در حد اینکه جعفری داخل سوپ یک قل بزند کافی است. سوپ آماده است. می توانید آن را با قارچ، برگ جعفری و پیاز داغ تزیین کنید.از عصاره گوشت بره یا گوشت مرغ هم می شود برای طعم بهتر سوپ استفاده کرد. دقت کنید عصاره ها دارای نمک هستند ابتدا آن را بریزید و بعد نمک سوپ را تنظیم کنید.
میزان قارچ و هویج کاملا به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید به دلخواه خودتان ذرت و نخود فرنگی هم داخل سوپ بریزید.اگر بخواهید داخل سوپتان خامه بریزید، می توانید قبل از کشیدن سوپ، مقداری خامه به آن اضافه کنید. اگر روی حرارت خامه را بریزید، خامه تان می برد. استفاده از آبلیمو و مقدار آن داخل سوپ کاملا سلیقه ای است.
2. طرز تهیه سوپ بلدرچین با ورمیشل :
مواد لازم برای سوپ بلدرچین :
-
بلدرچین 2 عدد -
سیب زمینی 1 عدد -
پیاز 1 عدد -
هویج 1 عدد -
ورمیشل به مقدار لازم -
سبزی سوپ تازه به مقدار لازم -
کرفس 1 ساقه -
زردچوبه به مقدار لازم -
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز آماده سازی سوپ بلدرچین:
ابتدا بلدرچین ها را به صورت درسته بشویید داخل شکم آن را خالی کنید و بشویید. پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه ای با مقداری روغن تفت بدهید. زمانی که پیازها سبک شدند بلدرچین ها را به آن اضافه کنید و مقداری تفت بدهید. نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید. داخل قابلمه آب بریزید. زمانی که آب جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه بدهید به آرامی بپزند.
کف روی آب بلدرچین ها را بگیرید. زمانی که نیم پز شد هویج را نگینی خرد کنید و به بلدرچین ها اضافه کنید. ساقه ی کرفس را هم نگینی خرد کنید و به سوپ اضافه کنید.
زمانی که بلدرچین ها پختند آن را از سوپ خارج کنید و گوشت های آن را جدا کنید. و داخل قابلمه بریزید. اکنون سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به سوپ تان اضافه کنید. سبزی های خرد شده را هم اضافه کنید. حدود 5-10 دقیقه ی پایانی ورمیشل اضافه کنید. نمک آن را بچشید اگر لازم بود به آن نمک بزنید. چاشنی این سوپ لیموترش است. می توانید آن را با لیموی تازه میل کنید.
چند نکته برای تهیه سوپ بلدرچین
-
اگر دوست نداشتید می توانید سیب زمینی را حذف کنید. -
بعضی افراد به این سوپ مقداری رب گوجه فرنگی اضافه می کنند، این سلیقه ای است. -
میزان سبزی این سوپ به سلیقه ی شما بستگی دارد. اگر از رب می خواهید استفاده کنید از سبزی کمتری استفاده کنید.
خواص گوشت بلدرچین چیست؟
مراقبت از پوست
گوشت بلدرچین نه تنها حاوی ویتامین A و ویتامین B است، بلکه ویتامین E هم دارد. خوش بختانه ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین همانند این ویتامین که در میوه ها و سبزی ها یافت می شود، این توانایی را دارد که از پیری زودرس جلوگیری کند. به علاوه، ویتامین E موجود در گوشت بلدرچین می تواند برای بازسازی پوست نیز مفید باشد.
تقویت استخوان ها
گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است. خوش بختانه، این دو ماده مغذی، فواید زیادی برای سلامت استخوان ها دارند. بنابراین، ما می توانیم با مصرف گوشت بلدرچین، از ابتلا به مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری کنیم. توجه داشته باشید که کمبود کلسیم و فسفر در بدن، نقش موثری در شکل گیری پوکی استخوان ایفا می کند.
رفع مشکلات تنفسی
یکی از مهم ترین فواید گوشت بلدرچین، نقش مثبت و موثرش در راستای برطرف سازی مشکلات تنفسی است. محققان می گویند که مصرف گوشت بلدرچین می تواند به رفع این مشکلات کمک کند: آسم، توبرکلوزیس و دیستروفی عروقی.
ترمیم بافت های بدن
فایده دیگر استفاده از گوشت بلدرچین، ترمیم بافت های آسیب دیده در بدن است. پروتئین موجود در گوشت بلدرچین می تواند به بازسازی بعضی از بافت ها و سلول ها در ناخن ها، موها و پوست کمک برساند و همچنین میزان تولید هورمون ها و آنزیم ها را در بدن افزایش بدهد.
تقویت سیستم ایمنی
اگر گوشت بلدرچین را به طور منظم مصرف کنید، ترکیبات مغذی درون این گوشت می توانند سیستم ایمنی را تقویت کنند. محققان می گویند که تقویت سیستم ایمنی بدن از این طریق، مبتلا شدن راحت و سریع به بیماری ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. علاوه بر این، سیستم ایمنی قوی می تواند باکتری ها و انگل هایی که احیانا وارد بدن می شوند را به خوبی سرکوب و نابود کند.
مراقبت از سلامت قلب
پروتئین موجود در گوشت بلدرچین می تواند سطح کلسترول بد خون (LDL) را در بدن پایدار کند. به همین دلیل است که متخصصان، استفاده از گوشت بلدرچین را برای مراقبت از سلامت قلب توصیه می کنند. البته توجه داشته باشید که برای بهره مندی از فواید گوشت بلدرچین برای قلب، نباید این گوشت را با روغن های اشباع برای خوردن آماده کنید.
مقابله با کم خونی
آهن موجود در گوشت بلدرچین با کمبود خون در بدن و حتی بیماری کم خونی مقابله می کند. این آهن می تواند تولید هموگلوبین و اریتروسیت ها را در بدن تقویت کند که درنهایت مشکل کمبود خون در بدن را برطرف می سازند.
تامین انرژی بدن
گوشت بلدرچین حاوی ویتامین B2 است که می تواند کربوهیدرات ها را به قند تبدیل کند. همین قندها نیز به عنوان ماده انرژی زا توسط بدن مورد استفاده قرار می گیرند.
رفع مشکلات گوارشی
وقتی که دستگاه گوارش دچار اختلال می شود، فرآیند هضم و جذب مواد غذایی نیز آسیب می بیند و شانس به وجود آمدن مشکلات مختلف در بدن بالا می رود. با این حال، مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف گوشت بلدرچین به طور منظم می تواند بسیاری از این مشکلات را برطرف کند و دستگاه گوارشی را در وضعیت مطلوب قرار بدهد.
همچنین بخوانید:
۹ خاصیت معجزه آسا گوشت بلدرچین