خواص آب آلو
آب آلو یکی از نوشیدنیهای خوشمزهای است که از دیرباز در نقاط زیادی از دنیا مورد استفاده قرار میگرفته است .
آب آلو نوشیدنی مقوی و با اثرات پاکسازی و جوان کنندگی برای فرد استفاده کننده میباشد که حتی میزان کمی از آن هم میتواند خواص زیادی داشته باشد .
با وجود داشتن فیبرهای محلول و غیرمحلول و مواد مغذی مختلف باعث بهبود مشکلات گوارشی از قبیل یبوست و عوارض آن میشود.
آب آلو را میتوان از انواع آلوها تهیه کرد.
تهیه این نوشیدنی بسیار راحت بوده و تعداد زیادی از افراد آن را به رژیم غذایی خود اضافه میکنند. یک لیوان از این نوشیدنی سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدانی و ترکیبات مختلفی مثل فروکتوز، سوربیتول، پتاسیم، آهن، منگنز، مس میباشد.
بیشتر از ۱۰۰۰ نوع آلو وجوددارد و میتوان آلو را به صورت خشک استفاده کرد. در آلوی خشک تمام موادمغذی حفظ شده و یک ماده موجود در آلوی خشک شده به نام سوربیتول بالاتر میرود.
خشک کردن آلو باعث بالاتر رفتن ماندگاری و حفظ طعم طبیعی آن میگردد. نوشیدنی آب آلو پرطرفدار و محبوبتر از آلوی خشک شده است.
خواص آلو سیاه برای لاغری
1. خواص آب آلو سیاه برای از بین بردن یبوست
از آن جا می دانید آلو سیاه برای مبارزه با یبوست، به ویژه در افراد سالخورده بسیار مفید است. با این حال، یبوست بیماری است که افراد مختلفی آن را تجربه می کنند.
از طرفی استفاده بی رویه از مسهل می تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد. اگر به طور منظم از یبوست رنج می برید، با استفاده از گنجاندن مواد طبیعی مانند آب آلو در رژیم غذایی خود، سعی کنید کارکرد سیستم گوارش را بهبود دهید.
مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله کره ای Community Nutrition منتشر شده دریافت که “مکمل های حاوی آب آلو سیاه برای ارائه انرژی، فیبر و آب به بدن و از بین بردن علائم یبوست برای بزرگسالان مبتلا به این بیماری عالی است.”
علاوه بر این، متخصصان کلینیک کلیوند استفاده از آب آلو را به صورت منظم برای درمان یبوست توصیه می کنند.
یکی از دلایل مفید بودن آب آلو سیاه برای سیستم گوارش وجود مقدار زیادی فیبر در این نوشیدنی است. این فیبر نامحلول باکتری سالم در سیستم گوارش را که مسئول سلامت این سیستم هستند و به عنوان پروبیوتیک شناخته می شوند، نظم می دهد.
این باکتری ها باید در مقادیر زیادی در داخل روده شما وجود داشته باشند تا سیستم ایمنی سالم و همچنین دستگاه گوارش به درست کار کند.
یبوست به ویژه در افراد مسن شایع است. به همین دلیل یک مرکز مراقبت از سالمندان در نیوجرسی اثرات درمان های طبیعی یبوست در بیماران خود را در سال ۱۹۸۰ مورد بررسی قرار داد.
محققان فیبر را در سه فرم، که یکی از آن ها آب آلو بود، به بیماران خود دادند. آن ها دریافتند که این ماده می تواند بدون نیاز به داروهای مسهل بیماران را درمان کند. به این ترتیب این مرکز توانست سالانه ۴۴،۰۰۰ دلار در هزینه های دارویی خود صرفه جویی کند.
خواص آب آلو قرمز
2. خواص آب آلو سیاه برای توقف رشد سرطان روده بزرگ
در حالی که تحقیقات گسترده ای در مورد اثرات آلو و آب آلو بر سرطان انجام نشده است، اما یک مطالعه منتشر شده در مجله Nutritional Science and Vitaminology اثر قابل توجهی آب آلو سیاه را بر روی سلول های سرطانی روده بزرگ کشف کرد.
بنابراین، خواص آب آلو سیاه ممکن است یک درمان طبیعی برای حداقل یک نوع سرطان باشد.
در این تحقیق مشخص شد که این آبمیوه به طور کامل رشد سرطان معمول کولون را متوقف کرده و باعث ایجاد آپوپتوز (مرگ سلولی) در آن سلول ها می شود.
خواص آلو برای کبد
3. خواص آب آلو سیاه برای جلوگیری از بیماری قلبی
از آنجایی که این میوه غنی از آنتی اکسیدان ها است، دارای قابلیت بالایی برای جلوگیری و کاهش بسیاری از بیماری ها، از جمله بیماری های قلبی عروقی می باشد. ترکیبات فنل در آلو مانع از اکسیداسیون کلسترول LDL (معمولا به عنوان کلسترول بد شناخته می شود) می شود.
این اکسیداسیون می تواند منجر به بیماری قلبی عروقی شود. پتاسیم زیاد در این آبمیوه نیز در دراز مدت بر روی سیستم قلب و عروق تاثیر مثبت دارد.
آترواسکلروز یک بیماری قلبی شایع است که در آن پلاک، کلسترول و سایر مواد دیواره های شریانی را پوشانده و رگ ها را سفت می کنند.
فیبر محلول موجود در آلو از جذب کلسترول در غذاها توسط بدن جلوگیری می کند. این فیبر به اسیدهای صفراوی متصل می شود. اسید صفراوی ماده ای است که توسط کبد برای کمک به هضم چربی تولید می شود.
فیبر باعث می شود که اسید صفراوی از طریق مدفوع دفع شود. هنگامی که بدن دفع این اسیدهای صفراوی را تشخیص می دهد، کبد میزان تولید خود را بیشتر می کند. این روند باعث افزایش استفاده از کلسترول در بدن می شود.
از طرفی سطح بالای ویتامین K در آلو به جلوگیری از کلسیفیکاسیون شریان ها کمک می کند. ویتامین K ویتامین مفیدی برای بهبود سلامت قلب است.
آب آلو برای سوخت و ساز بدن
4. خواص آب آلو سیاه برای کاهش استرس اکسیداتیو
همانطور که در حال حاضر می دانید، آلو ماده ای ضد التهابی است و آب آن شامل سطوح مختلفی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد. این خاصیت بسیار مهم است.
زیرا آنتی اکسیدان ها از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد که هر روزه و از طریق مواد شیمیایی در پلاستیک ها گرفته تا مواد غذایی خطرناک وارد بدنمان می شوند، جلوگیری می کند.
به نظر می رسد که آب این میوه یک ماده خاص رادیکالی به نام پراکسیل را هدف قرار می دهد. این ماده یک واسطه در ایجاد برخی از رادیکال های بسیار مشکل ساز است.
این ماده به خصوص در تشکیل رادیکال هایی که باعث ایجاد پلاک در بدن می شوند، نقش دارد
آب آلو دارای پالپ اثرات آنتی اکسیدانی زیادی بر روی رادیکال پراکسیل داشته و توانایی پیشگیری از بیماری های مرتبط با این رادیکال آزاد را دارد.
آلو و تمام محصولات تهیه شده از آلو حاوی مقدار قابل توجهی لوتئین و زاکسنتین هستند. این مواد دو کاروتنوئید مهمی می باشند که برای سلامت چشم اهمیت دارند.
این آنتی اکسیدان های ویژه در بافت ماکولا چشم جمع می شوند و کمبود آن ها باعث انقباض زودرس ماکولا می شود.
5. خواص آب آلو سیاه برای محافظت از بدن در برابر بیماری کبد
یکی دیگر از خواص آب آلو سیاه و دیگر محصولات حاوی آلو، محافظت از بدن در برابر بیماری های کبدی است. در یک مطالعه هشت هفته ای، محققان پس از اضافه کردن آب آلو و آلو خشک به رژیم غذایی، بهبود عملکرد کبد را شاهد بودند.
در این مطالعه دو نشانگر عملکرد کبد، از جمله آلانین آمینوترانسفراز، که در هنگام آسیب دیدن کبد یا ابتلا به بیماری کبد در مقادیر زیاد در خون آزاد می شود، به طور قابل توجهی بهبود یافت.
6. خواص آب آلو سیاه برای تقویت استخوان ها
آب آلو سیاه فقط برای اندام ها داخلی شما مناسب نیست. این آبمیوه برای استخوان هایتان نیز خوب است. هنگامی که محققان در موارد خاص از این ماده برای بهبود سلامت استخوان بعد از یائسگی استفاده کردند متوجه شدند که آب آلو “گردش استخوان” (فرایند جذب و رشد استخوان های جدید) را افزایش داده، از کاهش تراکم استخوان جلوگیری می کند و حتی با تغییر متابولیسم و افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در استخوان ها، کاهش تراکم آن ها را معکوس می کند.
7. از بروز بیماریهای کبدی در فرد استفاده کننده جلوگیری میکند
آب آلو به روند تولید دو آنزیم مهم کبدی آلانین و آمینو ترانسفراز ALT کمک میکند.
آب آلو در تنظیم میزان این آنزیم و سلامت کبد کمک کرده و در درمان بیماریهای مثل هپاتیت یاری کننده بدن است.
ALT مسئول تبدیل مواد غذایی به انرژی در بدن میباشد و وقتی کبد آسیب دیده باشد سطح ALT در خون افزایش پیدا میکند.
آب آلو برای درمان بیماری کبد
8. گردش خون را افزایش میدهد
در نوشیدنی حاوی آلو مقداری آهن وجود دارد که مادهای ضروری برای تولید گلبول قرمز است و در بهبود گردش خون و اکسیژن رسانی بیشتر و تأمین مواد مغذی در بدن مورد نیاز بوده و در بالا بردن سطح انرژی بدن ضروری است.
درمان یبوست با آب آلو
9. متابولیسم و سوخت و ساز بدن را بالا میبرد
آب آلو دارای انواع مختلف ویتامین ب میباشد که باعث تنظیم سوخت و ساز بدن میشود. این ویتامینها باعث تنظیم آنزیمها و تولید هورمونها میگردد و در رفع نقایص دوران جنینی و تقویت سیستم ایمنی مؤثر است.
تناسب اندام با آب آلو
10. اشتها را کم میکند
تراکم و غلظت مواد مغذی در آب آلو بسیار زیاد است. آلو موجب آزاد شدن هورمون لپتین میشود که این هورمون باعث القا احساس سیری میگردد و این حالت سرکوب کنندگی اشتها سبب شده که این میوه در رژیمهای کاهش وزن کاربرد داشته باشد.
درمان پوکی استخوان از خواص آب آلو
11. پیشگیری از پوکی استخوان
تمام مواد معدنی موجود در آلو نشان دهنده این است که این مواد معدنی موجب تراکم استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان میشود. این موضوع با بالا رفتن سن مهم میگردد و این دلیل دیگری است که چرا این میوه و نوشیدنیاش در بین سنین بالای جامعه محبوبیت بالایی دارد.
12. قدرت تشخیص را بالا میبرد
آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ویتامینهای گروه B که در این آب میوه موجود است. نقش مهم و اساسی در عملکرد مغز و سیستم عصبی دارد و در کاهش استرس اکسیداتیو و پیشگیری از بیماریهای خطرناک عصبی مثل آلزایمر مؤثر میباشد.
13. مصرف نوشیدنی رقیق شده در بارداری
با وجود اینکه متخصصان تغذیه در دادن رژیمهای غذایی در دوران بارداری احتیاط میکنند اما نوشیدنی آب آلو قابل به ویژه در زمان بارداری برای درمان یبوست توصیه میگردد که در هر زمان از بارداری قابل استفاده است و میتواند باعث رفع دردهای دستگاه گوارش، فشار در روده، و پیشگیری از بواسیر و نفخهای شدید و رفع انسداد دستگاه گوارش شود.
سایر مواد مغذی در این نوشیدنی نیز در دوران بارداری مفید میباشد؛ با این حال بیشترین علت استفاده از آن خاصیت ملین بودن آب آلو میباشد که مانند هر ماده غذایی اگر به صورت متعادل و بدون افراط استفاده گردد، مشکل ساز نمیباشد و با این وجود در صورت نیاز به مصرف با پزشک خود مشورت نمایید.
14. قدرت تشخیص را بالا میبرد
آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و ویتامینهای گروه B که در این آب میوه موجود است. نقش مهم و اساسی در عملکرد مغز و سیستم عصبی دارد و در کاهش استرس اکسیداتیو و پیشگیری از بیماریهای خطرناک عصبی مثل آلزایمر مؤثر میباشد.
آبا آب آلو سیاه برای زن باردار ضرر دارد ؟
طرز تهیه نوشیدنی آلو یا آب آلو
-
یک فنجان آلوی خشک -
پنج فنجان آب -
یک عدد سیب یا گلابی برش داده شده
روش تهیه آب آلو
آلوها را یک شب در آب ولرم خیس کنید.
بعد از گذشت دوازده تا پانزده ساعت آلوها را بیرون آورده و مخلوط نمایید
سپس آب را به آنها اضافه کرده و میتوانید برشهایی از سیب یا گلابی را خرد کرده و قبل از میل کردن به نوشیدنی اضافه کنید که باعث بالا رفتن شیرینی نوشیدنی میشود که همین طعم نوشیدنی سبب بروز احساس دلچسبی در شما شود
همچنین میتوان نوشیدنی آب آلو را با زغال اخته و انبه درست نمود که طعم خوشمزهای دارد و برای دستگاه گوارش و مخصوصاً معده عالی میباشد.