13 توصیه برای افزایش قدرت ذهنی کودکان



در این قسمت از سری جدید مقالات موفقیت مجله دلگرم قصد داریم تا در باره چند نکته تربیتی کودکان صحبت کنیم. واضح است که همه والدین عمیقا آرزو دارند تا فرزندانی موفق داشته باشند اما اکثرا تنها در حد “آرزو” کردن تلاش میکنند. والدین همه افراد موفقی که امروزه در جامعه مشاهده میکنیم تلاشی بیشتر از صرفا آرزو کردن داشته اند. اگر شما هم میخواهید که به جمع این پدر و مادرها بپیوندید، توصیه میکنم که ادامه مطلب را از دست ندهید.



13 توصیه ای که در ادامه آمده از کتابی با همین نام است که ما در این مقاله خلاصه ای از آن را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.


13 کاری که والدین کودکان دارای قدرت ذهنی بالا هرگز انجام نمیدهند کدامند؟




1. احساس گناه کودک را پذیرفتن




نمره بد گرفتن در یک امتحان ریاضی یا اخراج شدن از یک تیم ورزشی گناه بزرگی نیست. نا امیدی، شکست خوردن و رد شدن همه قسمتی از زندگی هستند. مهم نیست که عواقب این اتفاقات چی هستند، از انجام کارهای مستاصلانه برای رفع حال بد بچه ها اجتناب کنید. به آن ها تفکر مثبت و درس گرفتن از اشتباهات را یاد دهید بجای اینکه بگذارید به حال خودشان غصه بخورند. (البته واضح است که تنها والدینی میتوانند چنین عملکردی داشته باشند که خود از این ویژگی ها برخوردار باشند.)




2. احساس گناه کردن




اگر پس از آنکه به بچه یک جواب منفی دادید و یا تصمیم خود را در باره موضوعی گرفتید، نظر خود را عوض کنید، بطور غیر مستقیم یک پیام منفی به کودکتان فرستاده اید و آن اینست که میتوانند با گریه و زاری و مقصر جلوه دادن والدین به خواسته هایش برسد.

حتی پدر و مادر های خوب هم بعضی اوقات احساس گناه میکنند اما خیلی مهم است که اجازه ندهید این احساسات بر روی تصمیماتی که به عنوان یک پدر یا مادر میگیرید تاثیر بگذارد. بر روی قوانین خود قاطعیت داشته باشید حتی اگر احساس خوبی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید  تفاوت روانشناسان و روانکاوان تفاوت ها و شباهت های مهم این دو شغل




3. برخورد با بچه به نحوی که گویی از وسط آسمان افتاده اند




کاملا درسته که باید به فرزندانتان اولویت دهید اما برخورد کردن به نحوی که باعث شود فکر کنند که آن ها نسبت به دیگران بسیار برتر هستند و این باعث غرور نابجای آنها شود اصلا کار درستی نیست. چنین کودکانی حتی زمانی که به دوران بزرگسالی برسند هرگز نخواهند توانست زندگی هایی موفق داشته باشند.

“به بچه هایتان بگویید که مهم هستند، اما نه مهم ترین فرد روی زمین”




4. تصمیم گیری بر اساس ترس ها




محافظت از بچه ها در تمامی موقعیت های زندگی باعث میشه که دائما مضطرب باشید و کودک هم به مرور این باور در او شکل میگیرد که بسیار آسیب پذیر است.

اگر میخواهید یک فرزند شجاع بار بیاورید به او یاد دهید که در برابر ترس هایش ایستادگی کند. در این مسیر برای او همانند یک راهنما باشید و بگذارید که خودش با چالش هایش کنار بیاید.




5. قدرت زیادی به بچه دادن




اگر از کودکتان بپرسید آب میخواهد یا آبمیوه، این باعث رشد قدرت تصمیم گیری و دادن حق انتخاب به اوست اما اگر در مورد اینکه برای مسافرت به کجا سفر کنید از او بپرسید، زیاده روی است و باید از مواردی مثل این شدیدا پرهیز کنید.

به بچه ها نشان دهید که برای نظراتشان احترام قائل هستید اما مطمئن بشید که میدانند بزرگ خانواده شما هستید.




6. انتظار بی نقص بودن

بچه ها بیتاب این هستند که بتوانند انتظارات شما را برآورده کنند، البته تا زمانی که این انتظارات واقعی و قابل دستیابی باشند. اگر چیزی غیرواقعی از آن ها بخوایید حتی تلاش هم نخواهند کرد.

به کودکانتان یاد بدهید که نیاز نیست در تمامی زمینه ها بهترین باشند. بهترین راه این است که یاد بگیرند که هر روز قدری بهتر از روز قبل باشند.




7. اجازده دادن به بچه ها برای شانه خالی کردن از مسئولیت ها




ده ها مطالعه علمی اهمیت مشارکت کردن بچه ها در کارهای خانه را نشان میدهد اما با این حال تنها حدود 28 درصد از والدین میتوانند بچه ها را به این کار سوق دهند.

اگر دوست دارید که فرزندانتان در آینده تبدیل به بزرگسالانی مسئولیت پذیر شوند، از همین حالا به آن ها مسئولیت هایی واگذار کنید. مثلا خودشون ناهار و یا تغذیه مدرسه را آماده کنند، کارهای اتاق خود و یا خانه را انجام دهند و باید از وسایلشون مراقبت کنند.

بیشتر بخوانید  چگونه کسی را که دوستش داریم عاشق خود کنیم




8. محافظت از بچه ها در برابر درد




اکثرا والدین دوست دارند تا از بچه ها در برابر سختی های زندگی محافظت کنند اما غافل از اینکه سختی ها بخشی از زندگی هستند.

بچه ها نیاز دارند تا خودشون با شرایط سخت روبرو شوند. شرایطی مثل ناراحتی، غم، استرس و خجالت زدگی. با حمایت شما بچه ها یاد میگیرند که میتوانند با هر سختی که ممکنه روبرو شوند مقابله کنند.




9. احساس مسئولیت برای عواطف بچه ها




سرحال کردن بچه ها وقتی که ناراحت هستند، سرگرم کردنشان زمانی که حوصله شان سر رفته و یا آرام کردن آن ها زمانی که عصبانی هستند یعنی اینکه شما مسئولیت عواطف و احساسات آن ها را پذیرفته اید.

به بچه ها یاد دهید که چگونه خود بتوانند حالات مختلفشان را کنترل کنند. اینطوری تبدیل به بزرگسالانی خواهند شد که میتوانند بطور مستقل احساسات خود را مدیریت کنند و نیاز به کسی ندارند تا این کار را برای آن ها انجام دهد.




10. اجازده ندادن به بچه ها برای اشتباه کردن




چه زمانی که تکالیف مدرسه را برای آن ها چک میکنید و یا چه زمانی که کیفشان را بررسی میکنید که مبادا چیزی را فراموش کرده باشند در واقع اجازه اشتباه کردن را از بچه میگیرید و مطمئن باشید که اینکار به نفع آن ها نیست. رویارویی با عواقب تصمیمات بخشی از زندگی واقعی است.

به آن ها آموزش دهید که اشتباه کردن فرصتی برای رشد شخصیت و عاقل تر شدن در زندگی است.

بیشتر بخوانید  افکار منفی ممکن است واگیردار باشد




11. اشتباه گرفتن “نظم” با “تنبیه کردن”




تنبیه یعنی زجر کشیدن کودک اما آموزش نظم یعنی که به آن ها آموزش دهیم که کارها را بهتر انجام دهند. بچه هایتان را با ترس از در مخمصه افتادن بزرگ نکنید. زمانی که اجازه دهید خود با عواقب کارهایشان کنار بیایند، مطمئن باشید که دفعه بعد تلاش بیشتری خواهند کرد.




12. کوتاه آمدن برای راحتی بیشتر




هرچند که تسلیم شدن زمانی که بچه در حال گریه و زاری است و انجام کارهایش به جای او میتواند سریعا قائله را خاتمه دهد اما این رفتار در نهایت به ضرر خودتان تمام خواهد شد.

اگر قاطع باشید به بچه نشان داده اید که قدرت کافی برای اصرار بر تصمیمتان را دارید. با اینکار برای آنها الگویی خواهید بود که باعث میشود بچه ها در زندگی به اهداف بلند مدت فکر کنند بجای اینکه راه تنبل ها را انتخاب کنند.




13. چشم پوشی از ارزش هایتان




دوست دارید که معلم فرزندانتان به شما بگوید که بچه شما باهوش ترین فرد کلاس است؟ حتما خیلی لذت بخش است اما به این نکته توجه کنید که شما دوست دارید چه ویژگی هایی داشته باشد.

کم کم تزریق کردن باورهای اخلاقی مثبت به بچه ها باعث میشود که قدرت لازم برای داشتن یک زندگی خوب را بدست آورند.



توجه به این نکته خیلی مهم است که به عنوان یک خانواده باید ذهن هایی قدرتمند داشته باشید. اصولا کودکان قدرتمند، والدین قدرتمندی هم دارند. پس سعی کنید که الگوی خوبی باشید. عادت های درست را آموزش دهید مثل خودآگاهی و شکرگذاری و عادت های نا سالم را کنار بگذارید.



نظر شما چیست؟ چه نکات تربیتی دیگری را میدانید؟ آیا روش ها جدیدی که والدین استفاده میکنند موثر است یا باید بر اساس سنت ها عمل کرد؟ میتوانید از طریق قسمت کامنت ها دیدگاه های خود را برای ما ارسال کنید و همچنان منتظر قسمت های بعدی سری جدید مقاله های موفقیت دلگرم باشید.


دیدگاهتان را بنویسید