همه چیز درمورد شکلات شیری
کالری شکلات شیری و خواص آن موضوع مورد بحث ماست. شکلات شیری نوعی از شکلات است که از درصد پایین تری از کاکائو و مقدار زیادی شکر به همراه شیر جوشانده شده یا شیر عسلی درست شده است که همه این ها باعث ایجاد یک طعم کاراملی در این شکلات میشود.
مزه کلی این شکلات ملایم تر و شیرین تر از شکلات تلخ است. در سال های اخیر به خاطر افزایش دادن به میزان سلامتی آن، مقدار کاکائو اضافه شده به این شکلات افزایش پیدا کرده است و در نتیجه مزه شیرینی آن هم کمتر شده است.
شکلات هایی که درصد کاکائو آن ها بیشتر باشد، دارای ترکیباتی هستند که برای بدن انسان بسیار مفید هستند، بنابراین با توجه به میزان پایین کاکائو استفاده شده در شکلات شیری در مقایسه با شکلات تلخ، میزان خواص آن برای بدن انسان نیز بسیار پایین و حتی مضر میباشد.
شکلات شیری باعث افزایش کالری، چاقی و قند خون و کلسترول میشود در حالی که شکلات تلخ برعکس باعث کاهش قند خون، لاغری و دارای کالری بسیار کمتری است و خواص بسیار بیشتری برای بدن انسان دارد.
کالری و ارزش غذایی شکلات شیری
هر 100 گرم شکلات شیری حاوی 535 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
۵۳۵ |
چربی کل |
۳۰ گرم |
چربی اشباع |
۱۹ گرم |
چربی چند اشباع نشده |
۱٫۴ گرم |
چربی تک اشباع نشده |
۷ گرم |
کلسترول |
۲۳ میلیگرم |
سدیم |
۷۹ میلیگرم |
پتاسیم |
۳۷۲ میلیگرم |
کربوهیدرات کل |
۵۹ گرم |
فیبر غذایی |
۳٫۴ گرم |
قند |
۵۲ گرم |
پروتئین |
۸ گرم |
کافئین |
۲۰ میلیگرم |
کلسیم |
۱۸۹ میلیگرم |
ویتامین دی |
۰ میلیگرم |
ویتامین ب ۱۲ |
۰٫۸ میکرو گرم |
ویتامین ث |
۰ میلیگرم |
آهن |
۲٫۴ میلیگرم |
ویتامین ب ۶ |
۰ میلیگرم |
منیزیم |
۶۳ میلیگرم |
خواص شکلات شیری
ماده اصلی شکلات شیری، کاکائو است که حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. تئوبرومین موجود در کاکائو، نوعی ماده ی ادرار آور است، همچنین برای نرم کردن سینه به هنگام سرماخوردگی و سرفه های شدید بسیار مؤثر است.
به سبب داشتن فلاونوئیدها، موجب تسریع جریان خون می شود. یکی از خواص شکلات شیری این است که حاوی کربوهیدرات است و به همین سبب مغز هورمون سروتونین که هورمون شادی است آزاد می کند و فرد شاد می شود. حاوی مواد آنتی باکتریالی است که از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
دانشمندان روش جدیدی را برای افزایش میزان آنتیاکسیدان شکلات شیری را ایجاد کردهاند. گروه تحقیقاتی دانشگاه کارولینای شمالی با استفاده از پوست بادام زمینی و استخراج آنتی اکسیدانهای موجود و اضافه کردن آن به شکلات شیری راهی برای افزایش آنتیاکسیدان آن پیدا کرده اند.
محققان این دانشگاه با اضافه کردن مواد فنولیک ناشی از پوست بادام زمینی به شکلات شیری، به آن همان خاصیت آنتی اکسیدانی شکلات تلخ را تولید کردند. این ترکیبات به صورت یک پودر شیرین خوراکی در شکلات شیری گنجانده میشود تا خواص شکلات شیری بیشتر شود.
محققان در مجله فود ساینس نوشتند، در مجموع به 80 نفر شکلات شیری با عصاره پوست بادام زمینی و شکلات شیری عادی داده شد و هیچکدام تفاوت میان این دو شکلات را تشخیص نداد.
آزمایشها نشان دادند که میزان پوست بادام زمینی افزوده به این شکلات به اندازه کافی بر مزه آن تاثیری نداشت که افراد بتوانند این تفاوت را تشخیص دهند.
محققان خاطر نشان کردند که در صورت استفاده از عصاره پوست بادام زمینی در محصولات تجاری، مصرف کننده ها میتوانند از محصولات با مزه خفیف بادام زمینی لذت ببرند و در عین حال از فواید اثبات شده این ترکیبات برای سلامتی بهرهمند شوند.
طرز تهیه شکلات شیری خانگی
مواد لازم جهت تهیه شکلات شیری:
-
کره: نصف پیمانه -
شیر: یک چهارم پیمانه -
شکر قهوه ای: یک چهارم پیمانه -
پودر شکر: ۳.۵ پیمانه -
وانیل: یک قاشق چایخوری -
شکلات کارامل وانیلی: سی عدد -
آب: یک قاشق غذاخوری -
بادام زمینی: دو پیمانه -
شکلات نیمه تلخ: نصف پیمانه -
شکلات شیری: نصف پیمانه
طرز تهیه شکلات شیری:
طرز تهیه شکلات شیری بدین صورت است که ابتدا داخل سینی فر را به وسیله یک لایه فویل بپوشانید، بعد کمی کره را روی فویل قرار دهید و با پشت قاشق کره را روی فویل بمالید، تا همه سطح آن چرب شود. آنگاه سینی فر را کنار بگذارید.
حالا کره را داخل کاسه مخصوص مایکروویو بریزید و آن را داخل دستگاه مایکروویو قرار دهید تا با حرارت بالا به مدت ۱ الی ۱.۵ دقیقه داخل آن بماند، بعد از ذوب شدن کامل کره، آن را از داخل دستگاه بیرون بیاورید.
سپس وانیل، شیر و شکر را به کره ذوب شده اضافه نمایید و مواد را خوب به هم بزنید. بعد مواد را روی سینی بریزید. حالا باید در یک ظرف دیگر، آب و کارامل ها را مخلوط کنید و با میزان حرارت متوسط به مدت ۲ الی ۲.۵ دقیقه ظرف را درون مایکروویو بگذارید، تا به طور کامل کارامل ها داخل آب باز گردنند.
سپس یک مرتبه آن را به هم بزنید و بادام زمینی را به آن بیافزایید و بار دیگر آن را داخل مایکروویو قرار دهید و بعد از گذشت ۴۵ الی ۶۰ ثانیه آن را از داخل دستگاه بیرون بیاورید. مخلوط بدست آمده را بر روی مواد قبلی داخل سینی بریزید.
سپس داخل ظرف مناسب دیگری، شکلات شیری و شکلات نیمه تلخ را ترکیب کنید و آن را با حرارت متوسط داخل مایکروویو قرار دهید تا ذوب شوند، مدت زمان لازم برای ذوب شدن آن، ۲ الی ۲.۵ دقیقه می باشد.
در مرحله پایانی، ترکیب بدست آمده را نیز روی مواد داخل سینی فر بریزید و سطح سینی را با یک ورقه آلومینیومی بپوشانید و ان را به مدت ۲ الی ۳ ساعت داخل یخچال نگهداری بگذارید. پس از بستن شکلات شیری آن را قطعات کوچک تر تقسیم نمایید. به این ترتیب شکلات آماده می شود.