همه چیز درمورد انگور
کالری انگور و خواص آن موضوع مورد بحث ماست. انگور به دلیل طعم و مزه، تنوع و خواص بی نظیرش یکی از محبوب ترین میوه های جهان است. این میوه ی بهشتی، خوشطعم و دوستداشتنی، در تمام مناطق معتدل جهان میروید و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
حتی دانههای ریز انگور نیز مفیدند و از بیماریهای چشمی ناشی از دیابت پیشگیری میکنند. عصاره ی دانهی انگور نیز مملو از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. انگور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز کنترل دیابت میشود.
کالری و ارزش غذایی انگور
هر 100 گرم انگور حاوی 104 کالری می باشد.
مقدار |
100 گرم |
کالری |
104 |
پروتئین |
1.09 گرم |
چربی |
0.24 گرم |
کربوهیدرات |
27.33 گرم که 23.37 گرم آن قند است |
فیبر |
1.4 گرم |
پتاسیم |
288 میلی گرم |
کلسیم |
15 میلی گرم |
آهن |
0.54 میلی گرم |
منیزیم |
11 میلی گرم |
فسفر |
30 میلی گرم |
سدیم |
3 میلی گرم |
روی |
11/0 میلی گرم |
ویتامین C |
4.8 میلی گرم |
ویتامین K |
22 میکروگرم |
فولات |
3 میکروگرم |
خواص انگور
1. خواص انگور برای درمان آسم
خواص انگور ارزش درمانی دارد و از گذشته در درمان آسم استفاده می شده است. علاوه بر آن، قدرت مرطوبکنندگی انگور چنان بالاست که میتواند رطوبت ریهها را افزایش بدهد و از حملات آسمی بکاهد.
بیشتر بخوانید: بیماری آسم چیست ؟ چگونه آن را درمان کنیم ؟
2. خواص انگور برای تقویت استخوان ها
یکی از خواص انگور تقویت استخوانهاست. انگور منبع بینظیری از ریزمغذیهایی چون مس، آهن و منگنز است و وجود تمامی این ریزمغذیها برای تشکیل و استحکام استخوان مهم هستند.
افزودن انگور به رژیم غذایی روزانه، جلوی بروز مشکلات مربوط به افزایش سن، ازجمله پوکی استخوان را میگیرد. وجود منگنز در بدن بی نهایت ضروری است و به سوخت و ساز پروتئین، کلاژن سازی و عملکرد سیستم عصبی کمک میکند.
3. خواص انگور برای پیشگیری از بیماری قلبی
انگور مقدار اکسید نیتریک موجود در خون را، که جلوی تشکیل لخته خون در بدن را میگیرد، افزایش میدهد. علاوه بر آن، آنتی اکسیدهای انگور از اکسیداسیون کلسترول بد (LDL) که موجب گرفتگی رگ های خونی شده و دلیل اصلی بیشتر بیماری های قلبی عروقی است، جلوگیری میکند.
همچنین انگورها مقدار بسیار زیادی فلاونوئید دارند که نه تنها علت اصلی رنگ انگور هستند، بلکه آنتی اکسیدانهای قوی ای نیز به حساب می آیند. دو نوع اصلی آنتی اکسیدان های انگور، رسوراترول (resveratrol ) و کوئرستین (quercetin)، میتوانند عملکرد رادیکالهای آزاد و اثرات مضر کلسترول بد خون روی رگ های خونی را خنثی کنند.
در ضمن، این دو نوع فلاونوئید آنتی اکسیدانی مانند پاککننده ها عمل میکند، از تجمع پلاکتی میکاهد و سموم موجود در خون را فیلتر میکند.
بیشتر بخوانید: آیا خواص انگور بر سلامت قلب را میدانید؟
4. خواص انگور برای درمان میگرن
درمان میگرن یکی دیگر از خواص انگور است. آب انگور رسیده، درمان خانگی مهمی برای میگرن به حساب می آید. برای درمان میگرن باید صبحها کمی آب انگور خالص و بدون ترکیب با آب معمولی، نوشید. آب انگور و عصارهی دانهی انگور سردردهای میگرنی را درمان میکنند.
سردردهای میگرنی دلایلی مختلفی مانند عدم تعادل شیمیایی بدن، خواب کم، تغییرات آب و هوایی یا کمبود مواد مغذی در بدن میتواند داشته باشد. آنتی اکسیدانهای این میوه به درمان دردهای میگرنی میپردازد.
بیشتر بخوانید: میگرن چیست؟
5. خواص انگور برای درمان یبوست
انگورها برای درمان یبوست و برطرف کردن آن، بسیار مؤثرند. آن ها در دستهی خوراکی های ملین قرار دارند، زیرا حاوی اسید ارگانیک، قند و سلولز هستند. همچنین با تنظیم عملکرد ماهیچههای روده و معده، یبوست مزمن را درمان میکنند.
انگورها غنی از فیبرهای نامحلول هستند و پس از مصرف، هنگام عبور از مجرای گوارشی دست نخورده باقی میمانند. وقتی حجم فیبر افزایش مییابد، تشکیل مدفوع و خروج آن از بدن به راحتی انجام میشود.
اما هنگام وجود مدفوع آبکی یا اسهال، از مصرف انگور باید پیشگیری کرد. فیبر نامحلول نمیتواند آب مدفوع را به خود جذب و آن را خشک کند. انگور، فیبر محلول چندانی ندارد.
6. خواص آب انگور برای کاهش خستگی
آب انگور سفید و روشن، بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین میکند و از خستگی میکاهد. کم خونی مشکل اساسی بسیاری از افراد است که با خوردن انگور میتوانند سطح آهن و مواد معدنی بدن را در حد متعادل نگه دارند.
کمبود آهن، فرد را دچار ضعف و خستگی میکند و از کارایی ذهن او میکاهد. آهن ماده ی معدنی مهمی است که روی تعدادی از عملکردهای بدن اثر میگذارد. اما آب انگور تیره نه تنها به مقدار آهن موجود در بدن چیزی اضافه نمیکند، بلکه از سطح آن هم میکاهد. همچنین نوشیدن آب انگور به سرعت به فرد انرژی میدهد.
بیشتر بخوانید: ۱۰ دلیلی که همیشه احساس خستگی می کنید؟ و راه درمان
7. خواص انگور برای توازن سطح کلسترول
ترکیبی شیمیایی ای بهنام تروستیلبن (pterostilbene) در انگور وجود دارد که باعث کاهش کلسترول خون میشود. این ترکیب بسیار شبیه آنتی اکسیدان سودمند رسوراترول و همچنین فلاونوئید موجود در انگورهاست.
تحقیقات اولیه درمورد این میوه نشان داده است که یکی از خواص انگور این است که ویژگی ضدسرطانی و اثری عالی در کاهش کلسترول خون دارد. همچنین تصور بر این است که انگور میتواند از کاهش شناختی پیشگیری کند. علاوه بر آن ساپونین (saponins ) موجود در پوست انگور بهوسیلهی چسبیدن به چربیها، جلوی جذب آن ها را در بدن میگیرد.
8. خواص انگور برای کنترل دیابت
اخیرا در تحقیقی دربارهی خواص انگور مشخص شده که عصارهی آب انگور هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) را مهار میکند و می تواند در کنترل دیابت مؤثر باشد.
بیشتر بخوانید: دیابت چیست؟راهکار های درمان دیابت کدامند؟
9. خواص انگور برای فعالیت ضدباکتریایی
انگور قرمز ویژگی های ضدباکتریایی و ضدویروسی قوی ای دارد که میتواند فرد را از ابتلا به عفونت محفوظ نگه دارد. آن ها در برابر ویروس فلج اطفال و همچنین هرپس سیمپلکس (herpes simplex) که موجب بیماری هایی چون تبخال لب یا تبخال تناسلی میشود، به شدت مقاومت میکنند.
همچنین بررسی ها نشان داده که آب انگور میتواند عفونتهای باکتریایی روده و دستگاه های دیگر بدن را برطرف سازد.
بیشتر بخوانید:
کالری شیره انگور : دانستنی های طلایی درمورد شیره انگور
فواید عالی انگور قرمز
۵ خاصیت بی نظیر گالش انگور یا انگور فرنگی برای سلامت بدن
آب انگور چه فوایدی دارد ؟ چگونه آب انگور تهیه کنیم ؟