آیا تا به حال به این فکر کردید که چطور از پرخوری جلوگیری کنید یا بین وعده های غذایی کمتر تنقلات بخورید؟
ما در سایت طلا به شما می گوییم که پرخوری چه عواقبی برای بدنتان دارد.
معده شما حجیم می شود
معده تان بسیار کشسان می شود و حجم معده شما به اندازه چهار لیتر افزایش می یابد. وقتی با شام نوشابه می خورید، گاز آن وارد معده و روده می شود و آن را بزرگتر می کند.
اختلال در عملکرد بافت معده
وقتی غذا می خورید مغز بعد از ۲۰ دقیقه، به معده سیگنال می دهد که سیر شده اید. اما اگر بیش از حد غذا بخورید، در درازمدت تشخیص سیری برای مغزتان سخت می شود.
مغز شما واکنشی شبیه به اعتیاد دارد
غذاهای خوشمزه ،اثرات خطرناکی روی مغز دارد. خوردن غذایی که دوست داریم باعث ترشح هورمون لذت و پاداش در مغز می شود و مغز به خوردن آن غذا اعتیاد پیدا می کند. احتمال اعتیاد به فست فود ها، بدلیل داشتن رنگ و بوی جذاب و خوشمزه بیشتر از غذاهای دیگر است.
هورمون ها آزاد شده و چربی ذخیره می شود
هورمون لپتین با توجه به انرژی که نیاز دارید به شما اجازه غذا خوردن می دهد اما پرخوری باعث می شود که غذای اضافه به جای اینکه به انرژی تبدیل شود به چربی تبدیل شود و چاق شوید. هرچه قند و کربوهیدرات بیشتری بخورید، اگر فعالیت نداشته باشید، زودتر چاق می شوید.
دل درد می گیرید
معده برای هضم غذا اسید هیدروکلریک می سازد. غذای بیشتر، اسید بیشتر. وقتی اسید زیاد می شود به مری می رسد و مری شما را می سوزاند.
از بین رفتن الگوهای غذا خوردن و خواب
الگویی که زمان خواب و میزان غذای شما را کنترل می کند، از بین می رود. اگر پرخوری کنید ساعت خوابتان تغییر می کند و دیروقت گرسنه می شوید و دوباره غذا می خورید.
خسته می شوید
خون به سمت روده کوچک می رود تا به هضم غذای اضافی کمک کند. این باعث میشود بدنتان بی حال شود. بهمین خاطر وقتی زیاد غذا می خوریم، دوست داریم دراز بکشیم.
چگونه پرخوری را متوقف کنیم؟
سر ساعت غذا بخورید.
تنقلات نخورید.
ورزش کنید و کالری بیشتر از نیاز روزانه نخورید.
با چنگال غذا و به آرامی غذا بخورید.
۲۰دقیقه بعد از غذا در خانه راه بروید یا پیاده روی کنید، بعد از آن روی مبل استراحت کنید تا غذا هضم شود.
بعد از غذا چای زنجبیل بنوشید.