۷مورد از خواص گیاه بومادران + عوارض آن



خواص بومادران / مضرات بومادران


گیاه بومادران از فواید و خواص فوق العاده ای برخوردار است و استفاده از این گیاه خواص دارویی بسیار خوبی دارد، همچنین گیاه بومادران فواید فراوانی برای سلامتی دارد. با دلگرم همراه شوید .


۷مورد از خواص گیاه بومادران + عوارض آن


خواص بومادران چیست؟


1 – عفونت و ورم سینه


ماستیتیس یا التهاب، عفونت و ورم پستان عارضه ای است که اغلب در دوران شیردهی ایجاد می شود. بومادران برای افزایش گردش خون در این ناحیه، کاهش درد و درمان التهاب، عفونت و ورم سینه ها مفید است.


2 – درمان عارضه قاعدگی و پریودی


بومادران از گیاهان دارویی معجزه آسا است که برای درمان آمنوره یا اختلال توقف خونریزی طبیعی قاعدگی عالی است. مصرف بابونه در زنان باعث افزایش گردش خون در ناحیه لگنی و رحم شده و این عارضه را برطرف می کند.


نکته : اگرچه قرن هاست از گیاه بومادران برای درمان عارضه آمنوره استفاده می شود اما از نظر پزشکی هنوز اثر آن اثبات نشده است.


3 – مفید برای بارداری


بومادران از گیاهان مفید برای باروری است که مصرف آن در دوران قبل از بارداری مفید است اما از آن جایی که محرک رحم است هرگز نباید بعد از باردار شدن مصرف شود.


4 – خواص بومادران برای پوست و مو


قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و 20 دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.

بیشتر بخوانید  علت سردرد در رژیم کتوژنیک چیست ؟


5 – درمان مشکلات پوستی


بومادران برای درمان آکنه، تورم، اگزما و جوش مفید است و به تسکین سوختگی، بثورات پوست، ترک خوردن پوست، چین و چروک، زگیل و پسوریازیس کمک کرده و عفونت پوستی را بهبود می بخشد.


6 – علائم التهاب را تسکین می‌دهد


برخی از مشکلات ایجاد شده برای ارگان‌های داخلی ما در اثر التهاب رخ می‌دهند. به عنوان مثال گلو درد، درد شکم و برخی از اختلالات تنفسی. از مدت‌ها پیش، در بسیاری از کشورها، بومادران برای درمان علائم التهاب استفاده شده‌ است. به این دلیل که عصاره‌ی این گیاه دارویی پر از خواص ضد التهابی است.


بسیاری از تحقیقات نشان می‌دهند که عصاره‌ی بومادران حاوی فلاونوئیدها و سزکویی‌ترپن لاکتون‌ها است. ثابت شده‌ است که این ترکیبات نه تنها خواص ضد التهابی، بلکه خواص قابض نیز دارند، که اساسا توانایی برخی از مواد برای منقبض کردن بافت‌های نرم بدن است.


احتمالا به همین دلیل است که می‌توان گیاه دارویی بومادران را هم به صورت داخلی و هم به صورت خارجی برای رفع التهاب ارگان‌های بدن استفاده کرد.


7 – درمانی برای زخم و خونریزی است


مشخص شده‌است که ترکیب شیمیایی منحصر به فرد موجود در گیاه بومادران که اچیلین نام دارد قادر است خونریزی را متوقف کند. این ترکیب نه تنها می‌تواند خون را منعقد کند، بلکه قادر است درد را نیز از بین ببرد و مانع از عفونی شدن زخم شود.


حتی یک مطالعه وجود دارد که نشان می‌دهد بومادران را می‌توان برای بهبود زخم سوختگی ناشی از ناپالم استفاده کرد، ماده‌ ای آتش‌ زا که در جنگ استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید  فرق بین تزریق چربی با تزریق ژل زیر چشم چیست؟


با داشتن این توانایی‌ها، جالب است که بومادران همچنین به عنوان “زخم‌گیاه سرباز” نامیده می‌شود و برخی حتی آن را گیاه ارتشی می‌نامند یعنی “گیاهی که در ارتش مورد استفاده قرار می‌گیرد.


برخی از دیگر خواص بومادران


در حقیقت، این گیاه دارویی برخی مزایای دیگر هم دارد:


  • – ضد التهاب است

  • – ضد روماتیسم است

  • – خواص ضدعفونی‌کننده دارد

  • – قابض است

  • – ضد نفخ است

  • – به فرایند گوارش کمک می‌کند

  • – خواص ملین دارد

  • – به اتساع عروق کمک می‌کند

  • – درد معده را درمان می‌کند

  • – یک داروی مقوی است

  • – خواص آرام‌ بخش دارد

  • – زخم را التیام می‌دهد

  • – خون را بند می‌آورد

  • – فشار خون را پایین می‌آورد


عوارض جانبی بومادران


در حالی که فواید مثبت بسیاری از گیاهان دارویی بومادران وجود دارد, اما اثرات جانبی متعددی نیز دارد


  1. خواب آلودگی

  2. اختلالات خونریزی

  3. مشکلات فشار خون

  4. درماتیت

  5. التهاب موضعی

  6. افزایش دفع ادرار


از آنجا که بومادران می تواند لخته شدن خون را در برخی موارد کند کند, به همین دلیل برای بیمارانی که دچار اختلالات خونریزی هستند, می تواند خطرناک باشد. اثرات تداخلی منفی با داروهایی که خواب , درمانی ، فشار خون بالا, کاهش اسید معده و یا رقیق کننده خون دارد، ایجاد میکند.


بیشتر بخوانید :


عوارض و خطرات استفاده بعضی از گیاهان دارویی


این ۲۰ گیاه دارویی باعث سقط جنین می شوند!


آشنایی با خواص بی نظیر گیاه افنان برای زنان


گردآوری شده مجله ی دلگرم


مریم امینی


بیشتر بخوانید  علائم و عوارض ناشی از مسمومیت با ویتامین E

دیدگاهتان را بنویسید