طرز تهیه چیپس خانگی ترد و خوشمزه با دو روش
چیپس یکی از خوراکی های محبوب کودکان است در اینجا نحوه تهیه چیپس خانگی را برای شما ارائه کرده ایم. با دلگرم همراه شوید.
طرز تهیه چیپس خانگی ترد خوشمزه مرحله به مرحله
1 – طرز تهیه چیپس خانگی به روش سرخ کردن
مواد لازم :
-
سیب زمینی: ۱ کیلو -
بیکینگ پودر: ۱ قاشق سوپخوری -
نمک: ۱ قاشق سوپخوری -
روغن جامد: به مقدار لازم (روی سیب زمینی را بگیرد)
طرز تهیه :
-
ابتدا سیب زمینی را با رنده مخصوص چیپس ، به صورت باریک و ورقه ای کنید. -
ورقه های سیب زمینی را بشویید تا کاملا نشاسته اش از بین برود. -
سپس سیب زمینی ها را داخل ظرف آب بریزید به طوری که روی آن ها با آب گرفته شود. -
بکینگ پودر و مقداری نمک به همراه یک تکه یخ به آب اضافه کنید و بگذارید تا ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت داخل آن بماند. -
سیب زمینی ها را آبکش کرده و بگذارید آب آن ها کاملا گرفته شده و خشک شوند. -
داخل قابلمه یا شیرجوش تا نصف روغن ریخته و بگذارید کاملا داغ شود، سیب زمینی ها داخل روغن داغ برزیزید و بگذارید طلایی شود. -
وقتی چیپس را از روغن بیرون می آورید حتما روی کاغذ مخصوص بگذارید تا روغن آن گرفته شده و سرد شود.
2 – طرز تهیه چیپس سیب زمینی در فر
-
ابتدا دمای فر را تا ۲۶۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سیب زمینی ها را ورقه کرده و روی دستمال بگذارید تا آب آن بکشد. -
سیب زمینی خشک شده را روی سینی طبقه وسط فر قرار داده و با قلم موی مخصوص روغن زیتون یا کره ذوب شده را روی سیب زمینی بمالید. -
سینی را دوباره داخل فر بگذارید و به مدت یک ربع بگذارید بپزد تا لبه های سیب زمینی طلایی شود. -
چیپس ها را از فر خارج کنید و بروی آنها نمک دریا بپاشید.
3 – طرز تهیه چیپس سرکه نمکی
اگر دوست دارید چیپس سرکه نمکی یا طعم دیگری درست کنید باید :
-
سیب زمینی ها را داخل آبی که با سرکه مخلوط کرده اید ( می توانید جوهر لیمو یا جوهر غوره نیز اضافه کنید) قرار دهید تا طعم گرفته سپس سرخ کنید. -
اگر دوست دارید ادویه خاصی به چیپس اضافه کنید می توانید داخل روغن بریزید و سپس سیب زمینی را سرخ کنید. -
مثلا فلفل،پودر کچاپ ،پودر سیر ،جعفری خشک شده و پودر شده یا هر طعمی را که دلخواه شماست. -
از اسانس های لیمو یا پرتقال و یا حتی پوست خشک شده پرتقال و لیمو هم می توانید استفاده نمایید.
مثلا اگر چیپس کچاپ دوست دارید گوجه خشک شده پودر شده را به روغن اضافه کنید.
4 – طرز تهیه چیپس خانگی در سرخ کن
-
برای تهیه چیپس خانگی در دستگاه سرخ کن، ابتدا 4 عدد سیبزمینی متوسط را پوست بگیرید. -
با استفاده از غذاساز و سری مخصوص برش چیپس، سیبزمینیها را ورقه کنید. -
داخل یک ظرف بزرگ، مقداری آب سرد بریزید و ورقههای نازک سیبزمینی را داخل آب سرد بریزید تا تیره نشوند. -
بعد از آن، سیبزمینیها را آبکشی کنید و دوبار ظرف را پر از آب کنید. -
حدود 3 قاشق غذاخوری نمک داخل آب بریزید و ورقههای شستهشده را داخل این ظرف آب نمک قرار دهید. -
اجاره دهید سیبزمینیها حدود نیم ساعت در آب نمک خیس بخورند. -
حالا آنها را آبکشی کرده و دوباره بشویید. این کار را چندین بار انجام دهید تا نشاسته اضافه سیبزمینی تا حد امکان گرفته شود. -
حالا با استفاده از یک دستمال تمیز، آب اضافه سیبزمینیها را بگیرید و آنها را خشک کنید. -
سرخ کن را با دمای 180 روشن کنید. -
برای سرخکردن سیبزمینی ها میتوانید از روغن بادام زمینی استفاده کنید که عطر فوق العادهای دارد ولی اگر در دسترس نبود از روغن کنجد، روغن آفتاب گردان یا روغن ذرت نیز میتوانید استفاده کنید. -
سیب زمینیها را کمکم داخل سرخ کن ریخته و سرخ کنید. -
سیبزمینیهای سرخشده را خارج کرده و روی یک دستمال حولهای تمیز قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود. -
داخل سینی فر، یک کاغذ روغنی قرار دهید و سیبزمینیهای سرخشدهای که آماده شدهاند را داخل سینی فر قرار دهید و سینی را با دمای 130 درجه سانتیگراد داخل فر بگذارید تا وقتی که بقیه سیبزمینیها سرخ میشوند، قبلیها ترد باقی بمانند. -
قبل از سرو چیپس خانگی به آنها نمک بزنید و بعد نوش جان کنید
بیشتر بخوانید :
آموزش خشک کردن میوه + طرز تهیه ی چیپس میوه ای
آشنایی با طرز تهیه ی چیپس خرمالو سالم و مقوی + روش نگهداری
چیپس و پنیر : طرز تهیه چیپس و پنیر ویژه در منزل
دستور تهیه چیپس هویج ترد و عالی
5 – مواد لازم برای تهیه چیپس رژیمی خانگی
-
سیب زمینی :هر تعداد که بخواهید -
روغن زیتون به ازای هر عدد سیب زمینی :1 قاشق غذاخوری -
نمک و ادویه های دلخواه :به میزان کافی -
سرکه سفید :در صورت تمایل
طرز تهیه چیپس رژیمی خانگی
-
سیب زمینی ها را تمیز بشویید و پوست بگیرید. -
سپس آنها را با یک چاقوی تیز و یا رنده مخصوص ورقه کردن به صورت ورقه های نازک ببرید. -
بعد از خرد کردن آنها را دوباره بشویید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود. -
سیب زمینی ها را برای نیم ساعت در آب سرد غوطه ور کنید. -
بعد از سپری شدن این زمان سیب زمینی های ورقه شده را از آب خارج کنید و آن ها را خشک کنید. -
اگر بخواهید چیپس سرکه ای درست کنید باید هنگام گذاشتن سیب زمینی ها در آب سرد ، نصف آب را با سرکه سفید پر کنید. -
فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. -
بعد از خشک کردن سیب زمینی ها آنها را با نمک ، فلفل و ادویه های مورد نظرتان مخلوط کنید و روی توری فر بچینید تا به مدت 10 تا 20 دقیقه سیب زمینی ها ترد و خشک شوند و رنگشان تیره تر شود. -
بعد آنها را از فر خارج کنید تا نسوزند و با یک کاسه ماست نوش جان کنید.
6 – طرز تهیه چیپس خانگی با پوست
-
برای تهیه چیپس خانگی نیاز به دستگاه ورقهکن دارید. -
از آنجا که برای تهیه این چیپس پوست سیب زمینی گرفته نمیشود، اول سیبزمینیها را حسابی با اسکاچ بشویید. -
بعد با دستگاه ورقهکن، سیبزمینیها را به صورت ورقههای نازک برش بزنید. -
سیبزمینی های ورقهشده را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و روی آنها آب یخ و تکههای یخ بریزید. -
مقدار کمی بیکینگ پودر داخل آب یخ بریزید و اجازه دهید حدود ده تا بیست دقیقه، سیبزمینیها داخل آب باقی بمانند. -
سپس سیبزمینی ها را آبکش کنید و روی حوله تمیزی پهن کنید تا آب اضافه آنها کاملا گرفته بشود. -
حالا نوبت سرخکردن سیبزمینی هاست. ورقههای سیب زمینی را کمکم در روغن داغ سرخ کنید و بعد از سرخکردن، روی آنها نمک بریزید و خالی یا همراه با ماست و موسیر یا سس کچاب میل کنید.
فوت و فن درست کردن چیپس
-
اگر سیب زمینی به مدت زیادی قبل از سرخ کردن بیرون بماند به علت داشتن بکینگ پودر سیاه می شود. -
وقتی چیپس ها را از روغن خارج می کنید کنار هم بچینید و روی هم نگذارید تا به هم نچسبد.