آموزش طرز تهیه کوفته بلغور مجلسی و خوشمزه
کوفته بلغور را حتماً به عنوان یک شام سبک درست کنید و نوش جان فرمایید. در این مقاله از مجله دلگرم شما را با 2 روش برای تهیه کوفته بلغور آشنا میکنیم. با ما همراه شوید.
بلغور چیست + طرز تهیه کوفته بلغور
راستش ممکن است خیلی از ماها فکر کنیم بلغور خودش یک نوع از غلات است؛ در حالیکه بلغور در لغت به معنای « هر چیز درهم شکسته و درهم کوفته است» ؛ در واقع ما میتوانیم انواع بلغور از جمله بلغور جو و گندم را داشته باشیم. بر اساس منابع موجود بلغور به طور خاص به گندم یا جو پختهشده و خشککرده گفته میشود که نیمکوب شده است.
در دوران گذشته از برنج بیشتر در مناسبتهای خاص یا اعیاد استفاده میشد و معمولا غلات بلغورشده برای پخت انواع خوراکها از جمله آش و سوپ یا حتی پلوهای متنوع کاربرد داشت که اگر ما خاصیتهای این ماده غذایی را میدانستیم حتما این عادت را حفظ میکردیم.
کار دیگری که مادران ما میکردند طعمدارکردن این بلغور با برخی مواد مانند ماست، دوغ یا آب انار بود که به آن ترخینه میگویند و آش های پختهشده با آن بسیار لذیذند.
اما از آنها که بگذریم میرسیم به دو سه دستورالعمل از دهها رسپی موجود، برای پخت خوراکهای بلغوردار تا به ویژه در زمستان پیش رو مهمان سفرههای شما باشند. در ضمن بلغور برای کسانی که با نشاسته مشکل دارند مثل کسانی که قصد وزنکمکردن دارند یا دیابتیها جایگزین مناسبی برای برنج است.
روش اول : مواد لازم جهت تهیه کوفته مخصوص با بلغور جو
-
بلغور گندم: 2 پیمانه -
آرد: 2 پیمانه -
آب گرم: 3 پیمانه -
زیره: یک قاشق غذاخوری -
زردچوبه: یک قاشق چایخوری -
پودر پاپریکا: یک قاشق چایخوری -
نمک و فلفل به میزان لازم -
رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
مواد لازم داخل کوفته
-
روغنزیتون: 3 قاشق غذاخوری -
پیاز: 2 عدد -
ادویه به میزان لازم -
دارچین: یک قاشق چایخوری -
زردچوبه: یک قاشق چایخوری -
زیره: یک قاشق چایخوری -
گرد لیموعمانی: یک قاشق چایخوری -
نخود پخته: نصف پیمانه -
گردوی خرد شده: نصف پیمانه -
کشمش پلویی: یک پیمانه
طرز تهیه کوفته مخصوص با بلغور جو
-
در ظرفی بلغور گندم، آرد، زیره، زردچوبه، پودر پاپریکا، نمک و فلفل را با هم مخلوط میکنیم. -
سه پیمانه آب داغ روی مواد میریزیم و حدود یک ساعت کنار میگذاریم تا آب به خورد بلغور برود. -
سپس رب را به مواد افزوده و با دست خوب ورز میدهیم تا مواد صاف و یکدست شوند. -
برای آماده کردن مواد داخل کوفته، پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت میدهیم. وقتی پیاز سبک شد، ادویه، نمک، دارچین، زردچوبه، زیره و فلفل را اضافه میکنیم. سپس نخود پخته، کشمش و گردو را به مواد افزوده و تفت میدهیم. -
ظرف کوچک آب را کنار دست میگذاریم. به اندازۀ یک نارنگی کوچک از مواد کوفته را برداشته و وسط آن را گود میکنیم. کمی از مخلوط داخل کوفته در آن میگذاریم و کوفته را به شکل فلافل میپیچیم. برای سهولت در سرخ شدن کوفتهها، بهتر است آنها را گلولهای شکل نکنیم. -
کوفتههای آماده را دو ساعت در یخچال میگذاریم تا خوب حالت بگیرند. سپس آنها را در روغن سرخ میکنیم. -
این کوفته را میتوانید با انواع مخلفات و چاشنیها سرو کنید. -
در صورت تمایل کوفتهها را در آرد سوخاری بغلطانید و بعد سرخ کنید.
روش دوم : مواد لازم برای پخت کوفته بلغور ساده
-
ماست غلیظ = 1 کاسه متوسط -
بلغور گندم = 1 لیوان -
برگ جعفری = 1 دسته -
مایونز = 3 ق س -
هویچ = 2عدد -
نخود فرنگی = 2 لیوان -
آرد = 5/1 لیوان -
خیارشور = 5 عدد -
تخم مرغ = 1 عدد -
نعنا تازه و نمک = دلخواه
طرز تهیه کوفته بلغور ساده
-
ابتدا بلغور را با آب گرم شستشو داده و با کمی آب گرم چند دقیقه دم بزنید تا نرم شود. -
بعد از نرم شدن بلغور، نمک ، نعنا، آرد و تخم مرغ را به آن اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا به خورد هم بروند. (به حدی باید ورز دهید تا هنگام پختن وا نرود) سپس مواد را به شکل کوفته های کوچک درآورید(به اندازه تقریبا یک گردو) -
هویج ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید وآب پز کنید. بعد از آب بیرون آورید و در همین آب کوفته ها را بپزید. -
داخل ظرفی که می خواهید سالاد را سرو کنید اول کوفته ها را قرار دهید و روی آن مایونز وماست را که باهم مخلوط کرده اید بریزیدو روی آنها نخود فرنگی ، خیار شور خرد شده و هویچ را هم بریزید و با برگ جعفری تزیین کنید.
( می توانید بدون مایونز هم درست کنید تا یک سالاد رژیمی خوشمزه شود)
ما چند پیشنهاد غذایی دیگر هم برای شما داریم تا بتوانید بیشتر از این ماده پرخاصیت ( بلغور گندم یا جو ) استفاده کنید.
روش پخت استانبولی پلو با بلغور
این خوراک در برخی مناطق آذری نشین بسیار پخته میشود و روش پخت آن هم خیلی ساده است؛ زیرا در واقع به جای برنج از بلغور استفاده میکنید.
-
برای پختن این پلوی خوشمزه که دستورش خیلی آسونه، برای 4 نفر به دو لیوان بلغور گندم، سیبزمینی نگینیشده، پیازداغ، کمی رب گوجه به علاوه یکی دو گوجه فرنگی تازه، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری و دارچین و روغن به میزان کافی نیاز دارید. -
اولین قدم این است که حتما بلغور را چه برای این خوراک، چه برای خوراکهای دیگر، بخیسانید که بسته به تازه بودن بلغور از یک ساعت تا سه چهارساعت متفاوت است. -
سپس پیازداغ و سیبزمینی و گوشت چرخکرده را به همراه باقی مواد به عنوان مایه پلو آماده میکنید. البته ادویهها را آخر کار بریزید تا بویشان حفظ شود. در محله بعدی درست مانند زمانی که قصد دمکردن استانبولی را دارید این مواد را با بلغورها مخلوط و آن را دم میکنید. البته به جای آب ساده از آب گوشت یا مرغ میتوانید استفاده کنید. -
این غذا کمی شل است؛ پس از شبیه کتهشدن آن نگران نشوید. همچنین از مواد اولیه دیگر مثل فلفلدلمه هم میتوانید استفاده کنید. این کته در کنار ترشی یا سالاد شیرازی خودمان حسابی میچسبد.
طرز تهیه کیک بلغور در منزل
برای درستکردن این خوراک ترکیهای که به دلیل ظاهرش به آن «کیک بلغور» میگویند به مواد زیر نیاز دارید.
-
یک پیاز تقریبا بزرگ ، گوشت چرخکرده، بلغور سفید ریز به اندازه یک لیوان، نصف لیوان عدس و ادویههایی که در استانبولی بلغور هم گفته شد. -
برای درست کردن کیک بلغور، ابتدا بلغور را میخیسانید در حدی که آب به خوردش برود. بعد عدس را نیمپز میکنید. -
حالا نوبت تهیه مایه کیک با پیاز و روغن و ادویه به علاوه گوشت چرخ کرده و در صورت تمایل کشمش یا زرشک است. -
مایه که آماده شد داخل یک ماهیتابه پایهکوتاه تفلون را با کمی روغن چرب و عدسی را با بلغور پختهشده مخلوط میکنید. بعد یک لایه از آن را کف ماهیتابه پخش میکنید و فشار میدهید. لایه بعدی مایهای است درست کردهاید، و این کار را تا تشکیل 3 تا 4 لایه ادامه میدهید. -
این مواد را میتوانید داخل فر یا روی اجاق بگذارید و پس از پختن داخل ظرف به شکل کیک برگردانید. البته در صورت تمایل تهدیگ سیبزمینی هم میتوانید داشته باشد.
بیشتر بخوانید :
دستور پخت شامی بلغور با ارزش غذایی بالا
آشنایی با مهم ترین خواص بلغور گندم
خوراک میگو با بلغور جو