روش تهیه کمپوت آلو سیاه مرحله به مرحله
آلو سیاه یکی از میوههای پرخاصیت تابستانی بوده که علاوه بر خواص بینظیرش دارای عطر و طعمی فوقالعاده است. تهیه کمپوت آلو سیاه مانند تهیه کمپوت گیلاس و کمپوت سیب خانگی بسیار راحت است؛
شما با روشهای آورده شده در این مطلب از مجله دلگرم میتوانید این کمپوت خوشمزه را در منزل درست کرده و در فصلهای دیگر از عطر و طعم این میوه بهره ببرید.
روش اول جهت تهیه کمپوت آلو سیاه
مواد لازم (برای ۵ نفر)
-
آلو سیاه ۱ کیلوگرم -
شکر ۵ قاشق غذاخوری -
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری -
زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه
دستور تهیه کمپوت آلو سیاه خانگی
-
ابتدا آلوها را خوب بشویید و آنها را داخل یک قابلمه (ترجیحا لعابی) بریزید. -
شکرها را روی آلوها بریزید و قابلمه را روی حرارت کم بگذارید. -
مدام قابلمه را تکان دهید تا آلوها زیر و رو شوند، ترک بخورند و کمی آب بیاندازند. -
وقتی آلوها آب انداختند و کمی نرم شدند، قبل از اینکه له شوند حرارت را خاموش کنید. -
وقتی کمپوت سرد شد وانیل را به آن اضافه کنید. -
کمپوتها را داخل شیشههای کاملا تمیز و خشک بریزید و شیشهها را درون یخچال بگذارید. نوش جان …
روش دوم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه (روش کنسروی)
مواد لازم :
-
آلو سیاه سفت و سالم به مقدار لازم -
شکر به مقدار لازم -
قابلمه و آب -
شیشههای در دار محکم -
زمان لازم برای آماده شدن کمپوت: ۳۰ دقیقه
روش تهیه کمپوت آلو سیاه کنسروی
-
آلوها را خوب بشویید و اگر درشت هستند میتوانید آنها را به دو قسمت برش بزنید. -
آلوها را درون شیشهها بریزید. -
مقداری آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و یک شربت با مقدار شیرینی دلخواه خود تهیه کنید. -
سپس شربت را کنار بگذارید تا خنک شود؛ وقتی خنک شد شیشههای حاوی آلو سیاه را از شربت پر کنید و در آنها را محکم ببندید. -
اکنون یک قابلمه را آب کنید و شیشهها را داخل قابلمه بگذارید. (5 سانتیمتر از سر شیشه ها از آب بیرون باشد.) -
حرارت را روشن کنید تا آب درون قابلمه به جوش آید. -
در این مرحله حرارت را کم کنید تا آب به آرامی 5 دقیقه بجوشید. -
حال شیشهها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. -
پس از اینکه خنک شدند آنها آماده سرو هستند.
نکات لازم جهت تهیه کمپوت آلو سیاه
-
شیشههایی که استفاده میکنید باید در آنها کاملا محکم شود که هیچ هوایی داخل آن نرود. -
همچنین کمپوتی که به این روش تهیه میشود را میتوانید در یک جای خنک برای مدتها با در بسته نگه دارید. -
اگر پس از اینکه شیشهها را از قابلمه خارج کردید، از شیشهها صداهایی خارج شد، یعنی در شیشهها محکم نبوده و خوب هواگیری نشده است؛ پس این شیشهها کنسرو نشدهاند و باید سریعتر میل کنید.
خواص آلو سیاه و فایده های دارویی این میوه خوشمزه
آلو سیاه فیبر و آب زیادی دارد لذا در تابستان و هوای گرم به علت تعریق زیاد و در نتیجه کم شدن آب بدن برای رفع عطش گزینه بسیار مناسبی می باشد.
همچنین این میوه مواد معدنی بسیاری مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، فلوئور، منگنز، پتاسیم، گوگرد، قند و ویتامین های B، B2، A، C، PP، B6 دارد. طبع آلوی شیرین سرد و تر و طبع آلوی خشک شده سرد است. وجود سوربیتول در آلو سیاه موجب ملین شدن آن شده است.
از خواص درمانی و دارویی آلو سیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
انواع خواص آلو سیاه
-
کنترل و کاهش فشارخون، قند خون، چربی خون، اختلال حواس، مننژیت، جلوگیری از بروز انواع بیماری های قلبی و عروقی، بیماری ها و ناراحتی های گوارشی، ناراحتی های کبدی، مشکلات پوستی، یبوست اسید اوریک، سرطان و دفع کننده اوره از مهم ترین خواص آلو سیاه هستند. -
آلو سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل بتاکاروتن و فنلی می باشد لذا با رادیکال های آزاد موجود در خون مقابله کرده و خون را نیز تمیز می کنند.این رادیکال های آزاد مخرب باعث گرفتگی رگ ها و عروق، تولید سلول های سرطانی، ایجاد اختلال در DNA و بروز بیماری آرتریت روماتوئید می شوند. پیشگیری از بروز چنین بیماری هایی از خواص آلوی سیاه می باشد. -
همچنین آنتی اکسیدان های این میوه برای افراد بیمار و کسانی که سیگار می کشند هم بسیار مفید است.
خواص و فواید دارویی آلو سیاه
-
از دیگر خواص آلو سیاه ایجاد شادی و نشاط در افراد است. -
افرادی که در معرض نور آفتاب هستند و یا کارهای فکری زیادی انجام می دهند حتما از این نوع آلو مصرف کنند. زیرا مواد معدنی موجود در آلوی سیاه یون خون را از بین برده و بدین ترتیب مواد غذایی مورد نیاز در دسترس سلول های بدن مخصوصا سلول های عصبی قرار می گیرند. این امر موجب کاهش یافتن بیماری ها و ناراحتی های اعصاب هم می شود. -
از خواص آلو , فیبر موجود در آن است. این فیبر موجب رشد باکتری های مفید و مانع از تکثیر باکتری های مضر در روده می شود. اسید بوتیریک که ناشی از تخمیر شدن فیبر در روده می باشد، به حفظ سلامت سلول های روده و نهایتا دستگاه گوارش کمک می کند. -
آلوی خشک شده یکی از منابع غنی آهن می باشد و برای درمان کم خونی نیز مفید است. -
همچنین خون را تمیز می کند و دردهای مهلک را هم کاهش می دهد. -
ضد تب، صفرابر و از بین برنده بلغم از خواص دارویی آلو سیاه هستند.
بیشتر بخوانید :
روش تهیه کمپوت گیلاس خانگی و سالم
طرز تهیه کمپوت آلبالو با مایکروفر در منزل + عکس
طرز تهیه کمپوت انار خوشمزه و عالی
طرز تهیه ۴ مدل کمپوت با مایکروفر تازه و خوشمزه + عکس
خاصیت آلو سیاه در بارداری
-
مصرف آلو سیاه موجب از بین رفتن انگل های معده، ناراحتی های پوستی مثل جوش و خارش، گلو درد، نقرس، تلخی و بدبویی دهان، ترک خوردن لب، ناراحتی های عصبی، سوء هاضمه، رماتیسم و دردهای مفاصل، پوکی استخوان، ضعف عمومی بدن، سردرد، آسم و مسمومیت می شود. -
مصرف این میوه به صورت ناشتا موجب تقویت عملکرد کلیه ها، از بین رفتن ورم و سنگ کلیه می شود. -
برای درمان برفک دهان کودکان، یک عدد آلو سیاه خیس شده را به محل برفک ها بمالید. -
برای درمان انواع گلو درد و ورم گلو، مقداری از برگ و ساقه آلو سیاه را جوشانده و از محلول آن برای غرغره استفاده کنید. -
درمان سنگ مثانه یکی دیگر از خواص آلو سیاه می باشد. بدین منظور هر سه ساعت به اندازه نیم گرم از صمغ آلو مکیده شود.