مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


با خواص تخم مرغ بیشتر آشنا شویم

تخم‌ مرغ، همهٔ اسیدهای آمینهٔ مورد نیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌ مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد.

تخم‌ مرغ سلول نطفهٔ مادهٔ (تخمک) مرغ و معمولاً به‌شکل بیضی است که از نظر زیست‌ شناختی برای تولید مثل گذارده می‌شود و برای انسانها منبع غذایی محسوب می‌گردد. روند ایجاد یک تخم مرغ ۲۵ ساعت به طول می‌ انجامد و به همین دلیل یک مرغ می‌تواند تنها ۱ تخم در روز بگذارد.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ سرشار از مواد مغذی

تخم‌ مرغ‌ ها در گروه مواد غذایی مغذی قرار می‌گیرند. هر تخم مرغ کامل همه‌ی مواد مغذی برای تبدیل یک سلول به جوجه را در خود دارد.

یک تخم مرغ بزرگ آب‌ پز دارای:

  • ویتامین آ: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • اسید فولیک: ۶٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۵: ۷٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۱۲: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • ویتامین ب۲: ۱۵٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • فسفر: ۹٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • سلنیم (Selenium؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی): ۲۲٪ مقدار موردنیاز روزانه؛
  • وجود ویتامین D، ویتامین E، ویتامین K، ویتامین B6، کلسیم و زینک نیز از دیگر خواص تخم مرغ است.

خواص تخم مرغ بی‌ شمار است. درنتیجه، تخم مرغ غذای کاملی به‌ حساب می‌آید و تقریبا مقدار کمی از همه‌ی مواد مغذی موردنیاز بدن را در خود دارد.

تخم‌ مرغ‌ های محلی یا غنی‌شده با امگا ۳ از خواص بیشتری برخوردار هستند. اسید چرب امگا ۳ و ویتامین A و E در این تخم مرغ‌ها بیشتر است.

خلاصه: تخم مرغ کامل یکی از غذاهای بسیار مغذی است که تقریبا همه‌ی عناصر مورد نیاز بدن را در خود دارد. تخم مرغ های محلی یا نوع غنی‌ شده با امگا ۳ مواد مغذی بیشتری دارند.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ کلسترول بالایی دارد، اما تأثیر منفی روی کلسترول خون ندارد

این حقیقت که تخم مرغ کلسترول بالایی دارد صحت دارد. در حقیقت، ما مجاز به دریافت ۳۰۰ میلی‌گرم کلسترول در روز هستیم و هر تخم مرغ حدود ۲۱۲ میلی‌گرم، یعنی بیش از نصف حد مجاز، کلسترول دارد.

با این‌ حال، لازم است بدانید که کلسترول در رژیم روزانه همیشه باعث بالا رفتن کلسترول خون نمی‌شود. کبد روزانه مقدار زیادی کلسترول تولید می‌کند. وقتی مصرف کلسترول روزانه‌ی شما بالا رود، کبد میزان تولیدش را کاهش می‌دهد تا مقدار کلسترول را در بدن به تعادل برساند.

با وجود این، واکنش هر فرد نسبت به مصرف تخم مرغ می‌تواند متغیر باشد. در ۷۰٪ از مردم، مصرف تخم مرغ به‌ هیچ‌ وجه کلسترول‌شان را بالا نمی‌برد. در ۳۰٪ باقی مانده (که “hyper responders” نامیده می‌شوند) تخم مرغ می‌تواند کمی LDL (چربی بد) و میزان کل کلسترول را افزایش دهد.

با‌ این‌ حال، کسانی که دچار اختلال ژنتیکی مثل «هیپرکلسترولمی فامیلی» (شایع‌ترین بیماری تک‌ ژنی انسان که از زمان تولد کلسترول خون بالا دارند) یا اختلال ژن آپولیپوپروتئین (Apolipoprotein E نقش اساسی در انتقال کلسترول در بدن دارند) هستند، بهتر است مصرف تخم مرغ را کم یا حذف کنند.

خلاصه: تخم مرغ دارای کلسترول بالایی است، اما مصرف تخم مرغ برای اکثر مردم بی‌ ضرر خواهد بود و تأثیری بر میزان کلسترول خون آنها نخواهد داشت.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ HDL (کلسترول خوب) را بالا می‌برد

HDL مخفف لیپوپروتئین پرچگالی (High-density lipoprotein) است. معمولا این کلسترول به‌عنوان کلسترول خوب شناخته می‌شود. کسانی که HDL بالاتری داشته باشند، معمولا از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و دیگر مشکلات سلامتی در امان هستند. افزایش میزان HDL از خواص تخم مرغ است. در تحقیقی نشان داده شد که مصرف روزانه دو تخم مرغ به‌ مدت ۶ هفته و بیشتر از آن، به افزایش HDL خون به میزان ۱۰٪ کمک خواهد کرد.

خلاصه: مصرف مداوم تخم مرغ به بالا رفتن میزان کلسترول خوب در بدن کمک می‌کند که در نتیجه ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها را کاهش می‌دهد.

خاصیت تخم مرغ

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ سرشار از کولین است

«کولین» (Choline) ماده‌ ای مغذی است که بیشتر مردم حتی آن را نمی‌شناسند، اما کولین ماده بسیار مهمی است که معمولا در دسته‌ی ویتامین های گروه B قرار می‌گیرد.

بدن ما از کولین برای ساخت غشای سلولی استفاده می‌کند و نقش مهمی در تولید «نشانه‌گذاری سلول‌ها» (signaling molecules؛ بخشی از سامانه‌ی پیچیده‌ی ارتباط و دادوستد پیام در سلول‌ها) در مغز به‌ همراه دیگر عملکردهای بدن مثل رشد، بازسازی بافت‌ها و ایمنی را برعهده دارد.

نشانه‌های کمبود کولین بسیار جدی هستند، اما خوشبختانه درصد وجود چنین مشکلی بسیار پایین است. یکی از منابع عالی برای دریافت کولین تخم مرغ است. یک عدد تخم مرغ بیش از ۱۰۰ میلی‌گرم از این ماده مغذی حیاتی را در خود دارد.

خلاصه: یکی دیگر از خواص تخم مرغ وجود ماده‌ ای مغذی به‌ نام کولین است که وجود آن در بدن بسیار حیاتی و لازم است. بسیاری از مردم به‌ اندازه‌ی کافی از این ماده‌ی ارزشمند استفاده نمی‌کنند، اما تخم مرغ دارای مقدار بالایی کولین است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

مصرف تخم مرغ با کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است

عموما کلسترول LDL را به‌عنوان «کلسترول بد» می‌شناسند. عده‌ ای بر این عقیده‌اند که بالا بودن سطح LDL به افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر می‌شود. اما بسیاری از مردم نمی‌دانند که LDLها بسته به نوع تراکم‌شان به زیرمجموعه‌های متفاوتی تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید  خواص و فواید تربچه

این زیر مجموعه‌ها به تراکم کم، متوسط و بالا تقسیم می‌شوند. تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد کسانی که به‌طور عمده دارای زیرمجموعه تراکم کلسترول کم و متوسط هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی نسبت به افرادی با تراکم کلسترول بالا هستند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد حتی اگر تخم مرغ در برخی افراد میزان کلسترول LDL را کمی بالا ببرد، تغییر تراکم از کم به متوسط و از متوسط به بالا پیشرفت به‌حساب می‌آید.

خلاصه: به‌نظر می‌رسد مصرف تخم مرغ الگوی میزان تراکم LDL را از کلسترول کم یا متوسط (که نوع بد آن هستند) به LDL با تراکم بالا تغییر می‌دهد که با کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

آنتی اکسیدان‌هایی که در تخم مرغ وجود دارد برای سلامت چشم مفید هستند

با افزایش سن قدرت بینایی نیز کم می‌شود. مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این عارضه وجود دارد. دو تا از این مواد مغذی «لوتئین» (Lutein) و «زآگزانتین» (Zeaxanthin) نام دارند که از جمله آنتی اکسیدان‌های قوی هستند و در شبکیه‌ی چشم ذخیره می‌شوند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف میزان متناسب این مواد غذایی می‌تواند در کاهش دو اختلال شایع چشم یعنی خطر ضعیف‌ شدن ماهیچه‌های چشم یا بروز آب مروارید نقش مؤثری داشته باشد. زرده‌ی تخم مرغ دارای مقدار زیادی از هر دویِ این آنتی اکسیدان‌ها است.

محققان در آزمایشی کنترل‌شده به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه تنها ۱/۳ زرده‌ی تخم مرغ به‌مدت چهار هفته و نیم سطح لوتئین خون را ۲۸ تا ۵۰٪ و زآگزانتین را ۱۱۴ تا ۱۴۲٪ افزایش می‌دهد.

از دیگر خواص تخم مرغ می‌توان به وجود میزان زیاد ویتامین A اشاره کرد که به سلامت چشم‌ها کمک می‌کند. کمبود ویتامین A یکی از دلایل شایع کوری در جهان است.

خلاصه: آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین برای حفظ سلامت چشم‌ بسیار مفید هستند که به جلوگیری از ضعف ماهیچه‌های چشم و آب مروارید کمک می‌کنند. با مصرف تخم مرغ می‌توان مقدار زیادی از این آنتی اکسیدان‌ها را دریافت کرد.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ محلی یا غنی‌شده با امگا ۳ سطح تری گلیسرید را پایین می‌آورد

همه‌ی تخم مرغ ها شبیه هم نیستند. ترکیب مواد مغذی آنها بسته به تغذیه و شیوه‌ی پرورش مرغ‌ها متفاوت است. تخم مرغ هایی که در مزرعه و به‌ صورت محلی یا با خوراک غنی‌ شده با امگا ۳ تولید می‌شوند، نسبت به تخم مرغ های دیگر از اسیدهای چرب امگا ۳ بالاتری برخوردارند.

اسیدهای چرب امگا ۳ می‌تواند سطح تری گلیسرید خون را که عامل خطرناکی در بروز مشکلات قلبی است، کاهش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف تخم مرغ غنی‌ شده با امگا ۳ راه مؤثری در کاهش سطح تری گلیسرید خون است.

در آزمایشی به این نتیجه رسیدند که با مصرف تنها ۵ تخم مرغ غنی‌ شده با امگا ۳ در هفته به‌مدت ۲۱ روز می‌توان تری‌گلیسرید را بین ۱۶ تا ۱۸٪ پایین آورد.

خلاصه: تخم مرغ های غنی‌ شده با امگا ۳ یا نوع محلی آن دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مصرف این‌ گونه تخم مرغ ها راه مؤثری در کاهش سطح تری گلیسرید خون است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

پروتئینی کامل با مقدار لازم آمینواسیدها

ساختار اصلی بدن انسان از پروتئین‌ تشکیل شده است. پروتئین‌ها برای ساخت تمام بافت‌ها و مولکول‌های بدن با اهداف ساختاری و کاربردی نقش اساسی دارند.

دریافت میزان لازم پروتئین در رژیم روزانه بسیار مهم است. بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که احتمالا میزان پیشنهاد شده‌ی دریافت پروتئین برای همه کافی نیست.

تخم مرغ یکی از منابع عالی پروتئین است؛ یک تخم مرغ بزرگ ۶ گرم پروتئین دارد و تمام آمینواسید‌های ضروری بدن به مقدار لازم در آن موجود است. مصرف مقدار کافی پروتئین به کاهش وزن، افزایش توده‌ی عضلانی، کاهش فشار خون و سلامت استخوان کمک می‌کند.

خلاصه: مقدار بالای پروتئین حیوانی و اسیدهای آمینه‌ی ضروری مورد‌نیاز بدن انسان از جمله‌ی خواص تخم مرغ است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ خطر بروز سکته و بیماری‌های قلبی را پایین می‌آورد

برای چندین دهه، خواص تخم مرغ به‌طور ناعادلانه‌ای دست‌کم گرفته می‌شد. این اعتقاد وجود داشت که به‌دلیل وجود کلسترول در تخم مرغ، سلامت قلب به‌خطر می‌افتد.

در سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی صورت گرفته تا ارتباط میان مصرف تخم مرغ و افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را بررسی کنند. نتیجه‌ی ۱۷ آزمایش با ۲۶۳۹۳۸ نفر شرکت‌کننده این بود که ارتباطی میان مصرف تخم مرغ و بروز سکته یا دیگر بیماری‌های قلبی وجود ندارد.

تحقیقات دیگر نیز به نتایج مشابهی دست یافته‌اند. با‌این‌حال، نتیجه‌ی تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت که تخم مرغ مصرف می‌کنند، ممکن است نسبت به دیگران درمعرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی باشند.

در هر حال، اثر مصرف تخم مرغ بر افزایش این خطر مشخص نیست، چون این دست آزمایش‌ها تنها می‌توانند جامعه‌ی آماری را مشخص کنند. در این آزمایش‌ها رابطه‌ای مبنی بر مصرف تخم مرغ و بروز بیماری ثابت نشده است. البته این احتمال وجود دارد که مبتلایان به دیابت که بیش‌ از حد تخم مرغ مصرف می‌کنند، کمتر به سلامتی‌شان اهمیت می‌دهند.

بیشتر بخوانید  روش های ایمن و طبیعی کنترل بارداری

در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات، که تاکنون یکی از بهترین رژیم‌ها برای افراد دیابتی است، مصرف تخم مرغ باعث تشدید عوامل خطرناک در بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

خلاصه: در بررسی‌هایی که به تأثیر مصرف تخم مرغ و ریسک بروز بیماری‌های قلبی پرداخته‌اند، هیچ ارتباطی پیدا نشده است. با‌ این‌ حال، در برخی بررسی‌ها مشخص شده که مصرف تخم مرغ در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ خاصیت سیرکنندگی دارد و به کاهش وزن کمک می‌کند

تخم مرغ کاملا خاصیت سیرکنندگی دارد. تخم مرغ ها پروتئین بالایی دارند و به‌همین‌ دلیل جزو خوراکی‌های سیرکننده‌ی پرطرفدار هستند. تخم مرغ امتیاز بالایی در «شاخص سیری» (satiety index) خوراکی‌ها دارد، که باعث ایجاد حس سیری و درنتیجه، مصرف کمتر کالری می‌شود.

در تحقیقی روی ۳۰ خانم با وزن بالا مشخص شد که مصرف تخم مرغ به‌جای دونات در وعده‌ی صبحانه، باعث افزایش حس سیری و در نتیجه مصرف کمتر کالری در ۳۶ ساعت بعد شده است. در آزمایش دیگری، جایگزین کردن تخم مرغ به‌ جای دونات به‌مدت ۸ هفته باعث کاهش وزن چشمگیری شده است.

خلاصه: ایجاد حس سیری و کاهش مصرف کالری در طول روز از خواص تخم مرغ است. مصرف مدام تخم مرغ می‌تواند منجر به کاهش وزن نیز بشود.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است

تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد.

بنابراین مصرف تخم مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان ، برنج و غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. 12.5 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می دهد و هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد. ولی بیشتر در سفیده تخم مرغ و به نام آلبومین وجود دارد.

در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در موادغذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد یعنی 100 قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده می شود.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ، بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن به جز ویتامین C را دارد

تخم مرغ، بیشتر ویتامین های موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A می باشد. همچنین ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تأمین می کند.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ حاوی تمامی املاح برای تأمین سلامتی فرد است

تخم مرغ حاوی تمامی املاح برای تأمین سلامتی فرد است. به خصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر می باشد که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوان های بدن لازم می باشند.

املاح مهم دیگری که در تخم مرغ وجود دارند شامل: روی، سلنیم، آهن و کلسیم است. روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر می شود و عفونت را نیز از بین می برد.

سلنیم نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد و رادیکال های آزاد ناشی از سوخت ناقص چربی ها را در بدن از بین می برد و می تواند بر علیه عوامل ایجادکننده سرطان نقش داشته باشد.

کلسیم نیز برای عملکرد بهتر سیستم عصبی، رشد بهتر افراد استخوان ها و استحکام آنها لازم است. آهن یکی از اجزاء اصلی و حیاتی گلبول های قرمز خون است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبر غذایی است

تخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبرغذایی است. چربی ها: 10.8 درصد تخم مرغ را چربی تشکیل می دهد که در زرده آن وجود دارد و کمتر از 0.05 درصد آن در سفیده موجود است.

بر اساس تحقیقات 11 درصد اسیدهای چرب تخم مرغ از نوع اسیدهای چرب غیراشباع پلی( با چند باند دوگانه)، 44 درصد از نوع اسیدهای چرب غیراشباع مونو( با یک باند دوگانه) و 29 درصد از نوع اسیدهای چرب اشباع است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند

کلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول های بدن ضروری اند. کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول های بدن را حفظ می کند.

همچنین بعنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می شوند. کلسترول برای تولید هورمون های جنسی، کورتیزول( هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامین D و نمکهای صفراوی در بدن لازم است.

براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قلب امریکا، کمیسیون بین المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند.

به عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی شود قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می شود.

بیشتر بخوانید  حقایقی جالب درمورد بیسکویت مادر

به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می کند.

لازم به ذکراست که چربیهای اشباع شده موجود در غذا بیشترین تاثیر را بر روی سطح کلسترول خون می گذارند و دراین بین کلسترول غذا نقشی ندارد طبیعی است وقتی که چربیهای اشباع نشده جایگزین چربیهای اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می آید.

نکته قابل توجه آن است که قسمت اعظم چربیهای موجود در زرده تخم مرغ ،از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند بنابراین از کلسترول تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید.

لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد. با توجه به مطلب بالا و مطالعات گوناگونی که در این زمینه انجام شده است، می توان به ارزش غذایی تخم مرغ به عنوان منبع غنی پروتئین ونیز سایر املاح و ویتامین ها پی برد.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

به خصوص در دو گروه از افراد که نیاز به پروتئین بیشتری در برنامه غذایی روزانه اشان دارند، مصرف تخم مرغ بیشتر لازم است:

  1. در ورزشکاران که نیاز به افزایش عضلات دارند.
  2. در کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند.

برای کودکان از 9 ماهگی تا 1 سالگی: یک زرده کامل تخم مرغ یک روز در میان و از 2 سالگی به بعد براساس میل کودک 6-5 تخم مرغ در هفته مجاز است.

افراد بالغ نیز مجاز به مصرف 4 – 3 عدد تخم مرغ در هفته هستند. حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم مرغ را قطع کرد و این افراد می توانند 3-2 عدد در هفته دریافت کنند.

با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا ، سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبل شود. نکته قابل توجه این است که بیشتر چربی های موجود در تخم مرغ از نوع غیر اشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول خون ندارند.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ باعث تقویت قوه بینایی می شود

زرده تخم مرغ حاوی میزان زیادی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه قوی از چشم ها در مقابل پیری و بیماری محافظت می کنند. برای همین هم مصرف تخم مرغ از بیماری آب مروارید و دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری پیشگیری می کند. برای همین توصیه می کنیم برای تقویت چشم هایتان تخم مرغ میل کنید.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ برای خانم های باردار بسیار مفید است

تخم مرغ سرشار از اسیدفولیک است. این ماده مغذی برای خانم های باردار لازم و ضروری است به خصوص در ۳ ماهه اول بارداری. به خاطر این که از ناهنجاری های مادرزادی پیشگیری می کند. تخم مرغ حاوی تمام عناصر مغذی مورد نیاز جنین از جمله ویتامین ها و پروتئین ها می باشد.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ جلوی ریزش مو را می گیرد

تخم مرغ جلوی ریزش مو را می گیرد و برای موها بسیار مفید است. این ماده غذایی حاوی میزان قابل توجهی آهن است که اکسیژن را به سمت ریشه موها هدایت می کند. از این گذشته تخم مرغ حاوی زینک و ویتامین B۸ نیز می باشد که اولی برای رشد موها مفید است و دومی جلوی ریزش آن ها را می گیرد.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

تخم مرغ پیشگیری از سرطان سینه

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که تخم مرغ برای مقابله با سرطان سینه موثر است. در سال ۲۰۰۳ پژوهشگران دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند افرادی که از دوره نوجوانی هر هفته سه عدد تخم مرغ مصرف می کنند در سن بزرگسالی کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند.

نتایج پژوهش دیگری که در سال ۲۰۰۵ انجام شد نیز نشان می دهد خطر رشد و پیشرفت سرطان سینه در خانم هایی که تخم مرغ بیشتری می خورند ۴۴ درصد کمتر از خانم هایی است که زیاد اهل تخم مرغ نیستند.

در سال ۲۰۰۸ نیز محققان دانشگاه کارولینای شمالی به این نتیجه رسیدند که «کولین» موجود در تخم مرغ می تواند به میزان ۲۴ درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

خواص پوست تخم مرغ

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

پوست تخم مرغ حاوی میزان زیادی کلسیم است

پوست تخم مرغ حاوی میزان زیادی کلسیم است به طوری که 90 درصد ترکیب آن را کلسیم تشکیل داده است. این پوست سفید رنگ به راحتی روانه سطل زباله می شود غافل از آنکه برای سلامتی مفید است.

۲۱ خاصیت تخم مرغ برای سلامتی

نوشیدنی پوست تخم مرغ برای سم زدایی از بدن

نوشیدنی پوست تخم مرغ برای سم زدایی از بدن بسیار مفید است. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در پوست تخم مرغ یک مکمل طبیعی به‌ ویژه برای سم زدایی از بدن محسوب می شوند. خلاصه این که پوست تخم مرغ نیز به اندازه خود تخم مرغ برای بدن مفید است .

separator line

بیشتر بخوانید:

تخم غاز برای سلامتی مفید است یا نه؟

فواید بی نظیر زرده تخم مرغ برای سلامت مو

خاصیت تخم مرغ بومی نسبت به تخم مرغ ماشینی


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *