۲۱۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان شمالی برداشت شد



مهندس پژمان شهابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه میزان تولید محصولات زراعی بهاره نسبت به سال گذشته ۷۰ هزار تن کاهش یافته است اظهار داشت: در شرایط عادی و بارندگی مطلوب از سطح کشتزارهای استان به طور میانگین ۲۸۰ هزار تن محصول برداشت می شد.

وی افزود: در سال ۹۹ در سطح بیش از ۲۷ هزار هکتار محصول بهاره کشت شده بود که از این سطح ۲۸۰ هزار تن نیز محصول برداشت شد.

شهابی اظهار داشت: از سطح کشتزارهای این استان ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار زیر کشت پنبه، ۲ هزار و ۸۱۱ هکتار کنجد، ۲ هزار و ۱۶۲ هکتار آفتابگردان، ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار پیاز، ۲ هزار و ۹۸ هکتار گوجه فرنگی، هزار و ۷۷۷ هکتار چغندرقند، ۵۳۲ هکتار خیار، ۴۳۰ هکتار ذرت علوفه ای ، ۳۶۱ هکتار خربزه و سایر محصولات رفته است.

وی میزان خسارت وارده از ناحیه خشکسالی به بخش زراعی بهاره امسال را در بخش کاهش سطح زیر کشت ۲هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد .

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای مقابله با خشکسالی و کاهش اثرات آن گفت: کاهش سطح زیر کشت محصولات پر آب طلب از جمله پنبه، برنج، سیب زمینی و گوجه فرنگی، مدیریت مصرف کودهای نیتروژنه و توصیه به کاربرد کودهای ریز مغذی به خصوص روی برای کاهش اثرات خشکسالی از اقدامات این سازمان است.

وی همچنین کاربرد بذر مالهای روی و محلول پاشی، توصیه های فنی در خصوص به زراعی بذر و تامین بذر مرغوب را از دیگر اقدامات سازمان برای مقابله با خشکسالی دانست.

بیشتر بخوانید  5. تلاش ارز صادراتی به کجا رسید؟

در استان خراسان شمالی ۳۳ نوع محصول زراعی و ۲۶ نوع محصول باغی تولید می شود که از حیث تولید محصولات زراعی از نظر سهم از کشور ۱.۰۸ درصد و از نظر تولید رتبه ۲۶  را دارد.

۷۹ درصد محصولات زراعی استان از اراضی آبی و ۲۱ درصد نیز از اراضی دیم تولید می شود.

با توجه به شرایط اقلیمی استان انواع محصولات سردسیری و محصولات نیمه گرمسیری در کشتزار های این استان به عمل می آید، علاوه بر این محصولات در کشتزار های این استان انواع گیاهان خوراکی، روغنی و علوفه ای، صیفی جات نیز تولید می شود.

سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است و کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.

حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید